facebook
twitter

България

Като завиват, F-16 ще пазят и Северна Македония

928
 БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов изгледа военно учение на полигона "Ново село" и направи експертни забележки, че трябва да се подобри стрелбата.

Бойко Борисов е обещал на северномакедонския си колега Зоран Заев, че в момента, в който България купи американските изтребители, те ще пазят и Северна Македония, стана ясно от изявления на българския премиер на учебен полигон „Ново село“.

"Имаме надеждна техника, която модернизираме. А и с колегата Зоран Заев говорихме миналата седмица – живот и здраве, сега, като придобием новите изтребители, ще пазим въздушното пространство и на Северна Македония“, заяви Борисов. Той посочи, че това ще е добре и за тях, и за нас. „Защото така или иначе тези самолети не могат да завият толкова близо и ходят над Северна Македония", разясни Борисов.

На въпрос кое в наблюдаваното учение го е впечатлило най-много, Борисов заяви, че него нещо трудно може да го впечатли, защото е участвал в стотици такива занятия. „Даже на колегата му казах, че има доста да коригират в стрелбата“, коментира той.
„Първо, много бих искал тези, които ни критикуват, че имаме българо-американска база в „Ново село“, да видят какво прекрасно съоръжение е. Второ, днес тук участват и колегите от Гърция, Албания, Северна Македония, САЩ – така ще се извъртят всички. В България всички идват на учения – другите държави ги прескачат, но в България абсолютно всички идват", заяви Борисов. "Така че тези учения ни дават бойно другарство. Всички ни знаят в света, че продължават цяло лято занятията тука. Над 5000 американски военнослужещи минават и се обучават“, каза още министър-председателят. „И не случайно на 6 май толкова се радват хората на военната техника. И сега продължаваме да окомплектоваме това, което през годините е разрушено. Продължаваме да си модернизираме танковете, да ги ремонтираме, казармите. Проектите вървят“, похвали се Борисов.

 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

2723 13
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

18.12.2019

3270 4
Пожар унищожи към 3000 прасета в Добруджа

18.12.2019

983 5

Коментари

Хулиган

Като завиват, F-16 ще пазят и Северна Македония

Добре, че не са невидими, защото със стелт беше станал сакатлък на Север от Македония...

http://www.drago.info/index.php/2018/07/10/razklatihme-nato/

mi6osp.

Хъм, защо ли не пробват да завиват над Турция, Гърция, Сърбия?

Защото не им стиска.

 

И какво ли ще изтребваме с тези 8 изтребителя?

При истински бойни действия  за нашите 8 изтребителя проблемът със завиването няма да съществува - ха са тръгнали на  изток, ха са цопнали в морето.

tatyana1

Къде ша завиват бе? Нали само по мисии на НАТО щели да ходят, нямало да стоят в България? Също като единствената фрегата

Влез или се регистрирай за да коментираш