facebook
twitter

България

Бизнесмен прегази умишлено крадец, влязъл във фермата му

Жандармерия пази имотите на земеделеца заради закани от роми, че ще ги запалят
776
Стоп кадър Нова тв
Жандармерия беше разположена в Болярино в опит да се предотврати ескалация на напрежението.

60-годишен кипърски бизнесмен прегази умишлено и уби с джипа си крадец в пловдивското село Болярино, съобщиха от прокуратурата.

Инцидентът е станал в нощта на събота срещу неделя. Собственикът на ферма Д.П. засякал три лица от с. Белозем, обл. Пловдив, при опит за извършване на кражба на люцерна и на селскостопански животни. След като ги видял, той се качил в автомобила си „Форд Рейнджър“ и ги подгонил. Тримата мъже се разбягали в различни посоки. На около 600 метра от фермата бизнесменът успял да застигне единия от тях – П.Г., на 30 г., като го блъснал с автомобила си. По първоначална информация бизнесменът се опитал да открие и другите двама апаши, но не успял.

Кипърецът е задържан от прокуратурата за 72 часа и е обвинен, че е "нарушил правилата за движение, като вследствие на пътнотранспортно произшествие умишлено е причинил смърт на 30-годишния П.Г.". Три буса жандармеристи са пратени да пазят фермата му, тъй като местни роми от Болярино заплашвали, че ще я запалят.

Установено е, че загиналият П.Г. има 14 присъди, включително и за кражба на коне от собственика на фермата Д.П. през 2011 г. За това е бил осъден на седем години лишаване от свобода, които е изтърпял. Другите две лица - А.Г. и А.И., успели да избягат и по-късно били задържани от полицията. Те също са с богато съдебно минало. А.Г. е осъждан 9 пъти (осем пъти за кражби и един път за грабеж), като е излязъл от затвора през септември 2018 г. Той е бил осъден на 2 години и 8 месеца лишаване от свобода за кражби на крави от различни собственици, измежду които е и собственикът на фермата Д.П. А.И. пък е осъждан два пъти за кражби. „Обвиняемите А.Г. и А.И. са задържани за срок от 72 часа, като преценката е на наблюдаващия прокурор дали ще внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. По досъдебното производство ще бъдат разпитани свидетели и назначени експертизи“, уточни Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив. 

Преди години кипърецът спечелил на търг бившия стопански двор и го превърнал в модерна кравеферма. Освен това разполага и със земи, на които отглежда фураж. Инвестирал е и в стари къщи, които реновира и настанява работниците си. Обиран е неведнъж от крадци, а преди три години бил подпален и домът му. Тогава бизнесменът бил принуден да се премести да живее във фермата си.

"Няма напрежение в селото. Жандармерията е тук, за да пази реда", заяви пред БНР вчера кметицата на село Болярино Стефка Милиева. Тя отрече да знае за заплахи срещу собственика на фермата, но допусна, че може и да има. Милиева уточни, че ромската махала в селото е от десетина къщи и не е имало напрежение на етническа основа.

 

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Нинова нападна опозицията в БСП

17.11.2019

1251 27
Обърната кола позволи допълнително паркиране в центъра на София

17.11.2019

880 8
Соломон Паси: Да продадем АЕЦ "Белене" на Тръмп

17.11.2019

2130 28

Коментари

pbdan

Според мен кипърецът е излязъл, циганите са се уплашили и той се е качил на джипа да ги настигне и успокои. Без да иска прегазва в тъмното един от тях, тръгва да потърси аверите му за помощ, не ги намира и се връща при прегазения да му окаже първа помощ.

Gautama
снимка на Gautama

Според мен фермера си е карал спокойно в тъмната нощ, когато циганинът изненадващо се е хвърлил под колата. Класическо самоубийство, причинено от постпандизчийска депресия и любовна мъка по останалия панделата млад любовник Ахмед.

Жандармерията вместо да пази фермата да се разходи до маалата в Болярово и да проведе кратък курс по силова аеробика за прочистване на кармата на мангалите.

 

Michael_P

Много неграмотно написано! 

1. Блъснал и Прегазил?

2. Само Блъснал без да го Прегазва?

 

"прегази умишлено"

 

"като го блъснал с автомобила си"

 

"Няма напрежение в селото"

 

"преди три години бил подпален и домът му"

Има ли или няма напрежение?

"На около 600 метра от фермата бизнесменът успял да застигне единия от тях"

В границите на имота или извън него?

Сгугню
снимка на Сгугню

Единият 14 пъти осъждан, другият - 9 пъти. И пак крадат.

Комай ще е най-добре да се въведе починът в някои щати на САЩ два пъти и доживот.

sega_reader

Конституцията ?

Неприкосновеност на частната собственост ?

Или това е само за богатите и за членовете на герб, което май е едно и също.

F1

Братята САЩняци наказват така: първо престъпление - пробация, второ престъпление - малка присъда, трето престъпление -25 години тюрма, независимо от тежестта на престъплението.

Как ще ги стигнем американците?

ДА ЖИВЕЕ ТОЗИ КИПЪРЕЦ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Arbeit macht frei.

I prez komina good by!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×