facebook
twitter

Горещи новини

Висш сръбски чиновник обвини индиректно България за шпионския скандал в Белград

1041
www.novosti.rs

Председателят на сръбската парламентарна комисия за Косово и Метохия Милован Дречун видя връзка между видеото, на което се вижда как руски разузнавач дава пари на предполагаем високопоставен сръбски държавен служител, и неотдавнашната остра реакция в България при пристигането в Ниш на руски зенитно-ракетни системи С-400 за учения, предаде агенция "Фокус". Дречун обяви това пред сръбската обществена тв РТС. Той припомни, че според Белград в Северна Македония има разузнавателен център, от където българското и хърватското разузнаване провеждат операции срещу страната му. И доказателството за това бил пуснатият преди дни видеозапис. 

Милован Дречун подчерта, че срещу Сърбия се водят множество хибридни операции от няколко страни. Според него страната му трябва да надгради своя защитен механизъм срещу хибридните операции, "чрез които външни държавни или недържавни участници имат за цел да повлияят на външната и вътрешната политика на Сърбия“. „Това е неразделна част от хибридна операция, обвързана с пристигането на руския президент Владимир Путин“, добави още Дречу, цитиран от агенция "Фокус".

Милован Дречун посочи, че за записа се знае много малко и че има много непроверени неща. „Самите кадри, когато ги погледнете, са доста аматьорски направени. От друга страна, се поставя въпросът коя чужда служба, ако не и наша, е готова да извърши подобна операция - за да могат да придружават двама души, да знаят мястото на срещата им, да записват от колата, когато се срещат навън, разговорът им в ресторанта, съдържанието на чантата и как изглежда руският агент“, казва Дречун. Той попита кой е авторът на записа и кой е човекът от сръбската страна, който уж е предал информацията на руски агент. В медиите се появиха твърдения, че кадрите са пуснати от САЩ след 50 опита, осуетени от руските служби. 

14

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Двама пилоти загинаха при разбиване на МиГ-21 в Сърбия

25.09.2020

Обновена

1738 27
България изгони още двама руски дипломати по обвинение в шпионаж

24.09.2020

Обновена

11636 203
САЩ разшириха списъка с антируски санкции

23.09.2020

2189 25

Коментари

Hauptmann
снимка на Hauptmann

поредният шумадийски идиот...

paragraph39

„Политика“ (Сърбия): Видеото с руския шпионин е направено преди няколко години?

21 Ноември 2019 

Видеозаписът, на който се вижда как руският офицер от ГРУ (военното разузнаване) предава пари на предполагаем висш сръбски държавен служител е на няколко години, пише белградският ежедневник „Политика“, като се позовава на свои източници.
Според информацията на изданието, особата, за която се твърди, че е сръбски държавен служител, не работи в службите, а е цивилен, който, най-вероятно, е търгувал с бизнес данни.

rorik

Ммм даа,

Росиянин купува  инфо от сръбин ,  тия поставят с400  в Ниш.

Рашки и тия и ония , все някой ги напада ,Ития и ония от една порода "идиот" ., както вече беше отбелязано.

Желязко Желев

           Начи ф16 ша трябва да правят завои ли лупинги ли ама в сръбско не.Е като ги получм де.

blue_fish

Значи не е проблем, че руски шпионин дава пари на високопоставен държавен служител, а е проблем кой как го е заснел и защо го е разгласил, така ли???

F16
снимка на F16

А ти как разбра кой кой е?

blue_fish

А на теб не ти ли пука, когато говорят за страната ти?

paragraph39

blue_fish

/:/ Значи не е проблем, че руски шпионин дава пари на високопоставен държавен служител, а е проблем кой как го е заснел и защо го е разгласил, така ли???

..........................................................................................................................

Проблемът е, че НЕ се знае за какво и защо му дава тези пари!!!

Може да е /раз/плащане чисто гражданска ЧАСТНА сделка: например, АВАНС за продажба на собствен автомобил, на лично жилище, за покупка на дефицитна или забранена стока/наркотици, например!/ и т.н.! Все пак, и "шпионите", както и държавните служители, са хора и имат право на частни граждански сделки! Нали! 

Ерго, само по себи си даването на пари- дори и от "шпионин" на държавен служител!- НЕ означава непременно разплащане за "Шпионаж"! "Шпионажът трябва да се ДОКАЖЕ, дори и ако се предполага с голяма доза вероятност! А дотогава НЯМА "Шпионаж"- по силата на демократичния принцип, че "Всеки е НЕвинен/НЕвиновен!/- до доказване на противното в Съд"! И НЕ приляга на "демократи"/уж?!/ да "обвиняват" преди Съд и осъдителна присъда! КАЗАХ!

blue_fish

Този от снимката, измествайки проблема, свързва шпионският им скандал с България, вие сте се хванали да нищите ситуацията и да обяснявате, че е невинна, трабва да се докаже и т.н.! Ами като се палите така, поне палете се, че искат да ни намесят! Аз ли не разбирам: българи ли сме още? После викаме - тези как веднага скачали  и се държали заедно, другите какви били страхотни... А ние какво правим в такива случаи?

ловkия

Да те у хибриднио жмел, Миловане...

paragraph39

blue_fish

/:/Този от снимката, измествайки проблема, свързва шпионският им скандал с България, вие сте се хванали да нищите ситуацията и да обяснявате, че е невинна, трабва да се докаже и т.н.! Ами като се палите така, поне палете се, че искат да ни намесят!

........................................................................................................................

"Паленето" ми е на ПРИНЦИПНА/юридическа/ основа!

Без значение дали "шпионинът" е руски или сащски и дали парите са долари или рубли, както и кой кого е замесил в "шпионски" скандал, при НЕдоказан в Съд "Шпионаж"!

Схвана ли?!

П.П. Само да /те/ попитам: скачахте ли, когато Н. Малинов беше "замесен" в шпионски скандал срещу България?! А?!

blue_fish

Тази юридическа основа, можете да я публикувате и във форума на "Београдски вечерни новини" - там ще има по-голяма подкрепа. На мен обаче ми писна сульо и пульо да се оправдават с България, сякаш е мръсната им изтривалка от задния двор. В случая, сърбите да си сърбат попарата такава, каквато са я накиснали. Ние си имаме наша.

paragraph39

Русия нарече шпионския скандал в Сърбия „провокация“

21 Ноември 2019 

„Шпионският скандал“ в Сърбия е още една провокативна история, свързана с външната ни политика. Това каза на брифинг говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, предава TACC.
"Сега трябва да имаме контакти на най-високо ниво. Свикнахме с факта, че малко преди контактите на висше или на високо ниво (…) се появяват интересни истории, които се предават като сензации. Времето минава, всичко това или се забравя, или се оказва някаква набързо измислена провокация“, каза тя.
„Очевидно е, че задачата, която е стояла зад авторите на това видео, е провокация, опит да се настроят хората по някакъв начин преди преговори, срещи и посещения“, добави дипломатът.

paragraph39

Б92“ (Сърбия): Американските служби са се опитали да качат видеото на руския шпионин 50 пъти, руснаците са го предотвратявали всеки път

21 ноември 2019

Снимката, на която се вижда как руският полковник от военното разузнаване (ГРУ) Георги Клебан дава пари на висш сръбски държавен служител, най-вероятно е пусната от американските служби след повече от 50 опита, предава белградската медия „Б92“...

http://m.focus-news.net/?action=news&id=2721723

Влез или се регистрирай за да коментираш