facebook
twitter

Горещи новини

Службите се задействаха с проверки в охранителна фирма „Аркус“

Случаят с Митьо Очите се използва за разчистване на сметки, смята бившият антимафиот Тихомир Стойчев
896
Снимка: Архив

Специализираната прокуратура възложи проверка на бургаската охранителна фирма, свързана с Димитър Желязков, съобщиха от пресцентъра на главния прокурор. Проверката на дружество „Аркус-сигурност Бургас“ и свързаните с него физически и юридически лица е възложена на Националната агенция за приходи и ГД „Национална полиция“.

Проверката се възлага във връзка с разследване на специализираната прокуратура на организирана престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици. По делото към наказателна отговорност са привлечени 10 лица. При проведената на 2 август 2018 г. специализирана акция на територията на Бургаска област бяха претърсени над 30 различни адреса, включително и офиси на фирми и домове. В някои от тях бяха открити пари, оръжия, боеприпаси и черно счетоводство с бележки за суми, които трябва да се дадат на едно от обвиняемите лица – Д. Желязков.

По-рано в ефира на бТВ бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев обяви, че българските служби за сигурност са инструмент на партиите, а случат на Митьо Очите се използва за разчистване на сметки. Той посочи, че Димитър Желязков отдавна е известен с криминалните си деяния и винаги е бил под наблюдението на МВР.

„Никой служител на МВР не би си позволил да остави подобна личност без оперативно внимание. Оперативното наблюдение обаче посочва, че с него има свързани лица с политическа окраска, тогава ръководството на тези служби е взело решение да се направи реализация не по Митьо Очите, а умишлено да бъдат компрометирани представители на политически партии, които са в опозиция и могат да се явят алтернатива при едни избори”, посочи Стойчев.

Тихомир Стойчев също призова службите да проверят обстойно фирмата  „Аркус-Сигурност”, където Желязков е бил консултант. По думите му дъщерята на шефа на фирмата - Иван Владимиров, бивш служител на МВР, е юрист в министерството, а синът му е зам.-шеф в затвор. Според него това е достатъчен конфликт на интереси, който трябва да се провери. „Неспособност, некомпетентност и корупция е целият преход. На върха на пирамидата са политиците, малко по-надолу са хората от държавния апарат и на най-ниското ниво са криминалните елементи – конфликт на интереси във всички посоки”, заяви бившият шеф на ЦСБОП.

„Имаме Закон за частната охранителна дейност, който позволява службите за сигурност да контролират тези фирми, не може да се говори, че криминално проявено лице, може лесно да попадне в такава фирма, не е несериозно”, коментира той. И припомни, че след 90-те години има много случаи, в които бивши служители на МВР са попаднали в частния охранителен сектор и работят с криминално проявени лица.

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пред ДАНС се изви опашка заради закона за пране на пари

15.02.2019

1457 12
"Лудогорец" се провали при подновяването на шампионата

15.02.2019

622 4
Президентът Радев обмисля вето на приетия Изборен кодекс

15.02.2019

791 17

Коментари

Чок觧§§

Неща , които се знаят от 1990г !

Weiß

„В България такива работи не се случват, господа”.

ИвКо

В България първите три партии са над закона.

генек

Брех, че са бързи... И точни...

------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Redneg

Е сега като ги глобят с едни 5000 лева и ще видят те кон боб яде ли ? :)

mi6osp.

Никаква подготовка  на суперудара.

Паническо търсене на нещо, за което да се закачат.

Инак ще трябва пак да освободят обявените за престъпници.

 

ШКОЛНИКА МАРЕК

Преди 30 години МВР и ДС бяха щит и меч на Партията. Промяната след 1989 година е, че сега партиите са много. Иначе нищо ново под слънцето. Според марксизма революционна ситуация има, когато низините не желаят да живеят  по старому, а върховете на могат да управляват по новому. Върховете пак си управляват постарому, низините / в мнозинството си/ смятат, че живеят по новому. Оптимистите, които знаят, че по-лошо може да стане останаха. Песимистите, които са наясно, че може да стане по-хубаво се изнесоха. Сега ще им пишат писма да се върнат. Интересно ако някои си дойдат да  прекарат отпускитте си в Бг-то, дали няма да се отчете, че писмата до сънародниците ни в странство дават резултат?Сбирайте цветя и китки, плетете венци.

Влез или се регистрирай за да коментираш