Медия без
политическа реклама

Заместник на Васил Терзиев подаде оставка

Отговорникът за строителството Иван Матов написа, че напуска по "лични причини"

17 Апр. 2024
Иван Матов
Иван Матов

Заместник-кметът на София по общественото строителство Иван Матов подава оставка, съобщи самият той във "Фейсбук". Според публикацията причините са лични. "Подавам оставка като заместник-кмет на София с ресор “Обществено строителство”. Благодаря за доверието да поема този отговорен ресор, но поради лични причини няма да мога да продължа да изпълнявам функциите си", пише Матов в съобщението си. 

По-рано днес обаче общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев публикува информация, че кметът на София Васил Терзиев е отнел правото на Матов да подписва договорите в ресора си. "Заместник-кметът по строителство на София е с отнето право да възлага строителство! Невероятно, но факт. С изрична заповед преди дни Васил Терзиев отнема правото на собствения си заместник с най-големият ресор и дължи незабавни отговори защо го е направил", коментира Георгиев. "Такова лишаване от правомощия на най-важния заместник-кмет е без прецедент и го превръща във фигурант. Това ли е обещаната прозрачност и готовият екип на Терзиев?", попита бившият шеф на общинския съвет от ГЕРБ. 

Матов бе назначен за зам.кмет по строителството в края на януари. През 2021 г. той беше кандидат за депутат от "Демократична България".

Кметът на София Васил Терзиев обяви кой ще поеме временно ресора до назначаването на нов зам.-кмет по строителството. "Благодаря на Иван Матов за съвместната работа и професионализма, с който изпълняваше ангажиментите си. Заместник-кметът по финанси Иван Василев ще поеме временно ресора до намиране на подходящ професионалист, който да заеме длъжността за постоянно", съобщи Терзиев във "Фейсбук".

Още по темата