facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Радев: Не подкрепям бизнеса, който дебелее от обществени поръчки

Държавният глава ще публикува чата с Бобоков, ако Гешев не го направи
Обновена
7 696
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Не подкрепям единствено бизнеса, който дебелее от обществени поръчки в нарушение на всякакви правила. Това каза президентът Румен Радев на въпрос дали подкрепя целия бизнес, както го е правил например с бизнесмена Пламен Бобоков. Държавният глава обясни, че винаги е подкрепял честният бизнес, който произвежда, успява да изнася, внася данъци.

"В момента едни работят, внасят в хазната, въпреки всички административни проблеми, а други наготово вземат и ползват", обясни тезата си държавният глава.

Той отбеляза, че много пъти е лобирал в подкрепа на български фирми в чужбина.

„Какво правят чуждите посланици в България – при всяка среща те настояват и отстояват правата на своя бизнес в България. Президентите какво правят – промотират линията на своя експортно ориентиран бизнес. Винаги когато мога и когато отсрещната страна позволява, вземем със себе си голяма бизнес делегация“, обясни държавният глава. „Аз комуникирам по различни начини. Много хора искат среща с мен, искат подкрепа“, допълни той.

Радев отново призова държавното обвинение да публикува целия чат между него и Бобоков, а не селективно да поднася отделни съобщения.

"Топката в момента е в тяхното поле. Нищо секретно няма в чата и, ако прокуратурата го покаже в цялост, ще се види, че в разговора няма нищо нередно - каза Радев. - Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат, е да публикува пълния чат. В противен случай ще стане ясно, че се режисира поредният медиен скандал около президентството, за да се отвлече вниманието от там, където са тежките проблеми в управлението на държавата“.

Държавният глава подчерта, че липсата на разследване на „фрапиращите злоупотреби“, стигнали до световните медии и международните служби, показва едно: „Държавното обвинение е подменило конституционната си мисия с тази да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта“.

Президентът ще публикува целия чат с бизнесмена Пламен Бобоков, ако прокуратурата не го направи. Това пък обяви по-рано в ефира на Би Ти Ви главният секретар на държавния глава Димитър Стоянов. „Пусната е само едно от съобщенията на Бобоков. Въпросът е защо“, попита Стоянов. 

Ден по-рано самият Румен Радев призова прокуратурата да публикува целия му разговор. "Селективното публикуване на отделни съобщения от г-н Пламен Бобоков до държавния глава без отговорите на президента създава внушения за нещо скрито и нередно. В обществен интерес е прокуратурата да публикува целия чат между президента и г-н Пламен Бобоков", написа официално държавният глава. До момента държавното обвинение не е направило това.

Всъщност прокуратурата пусна само едно съобщение на Бобоков от чата с президента. На 29 септември 2019 г. бизнесменът пише: "Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!......Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!".

Президентът и бизнесменът си разменят и други съобщения, които обаче са заличени от прокуратурата. От държавното обвинение прилагат и разпечатка от изходящи и входящи съобщения от телефона на Бобоков, от която става ясно, че си е писал със съпругата на президента Десислава Радева. "Горното се публикува и с оглед поредно изнасяне на неверни твърдения в ефира на национална телевизия. Анализът на информацията, съдържаща се в изготвената експертиза и приложенията към нея, продължава", посочваха от прокуратурата.

“Не виждам топла връзка между Пламен Бобоков и президента Румен Радев”, коментира главният секретар на държавния глава.  Той заяви, че президентът винаги е заставал зад всеки български бизнес, който е чист, и затова Бобоков благодари на Радев.

„Всеки един български бизнес, който е чист, трябва да бъде поддържан от институциите и посланиците. Бизнесът е мост между България и тези страни“, каза Димитър Стоянов. Според него действията на Специализираната прокуратура по пускането избирателно на чатове и кореспонденция на президента и неговия секретар Пламен Узунов целят манипулация на общественото мнение и насочването му към президентството.

Главният президентски секретар обясни процедурата за назначаване на посланик във връзка с казуса на Георги  Кираджиев, който е трябвало да бъде назначен за наш посланик в Абуджа, Нигерия. Предложенията за назначаването на посланиците идват от МВнР, те се съгласуват с президентството, след което външно министерство внася предложението в МС за одобрение и едва след това президентът подписва указ. До момента няма указ за назначаването на Кираджиев за посланик, защото не е получил агреман от Нигерия, за който отговаря също Външно министерство. „Не сме предлагали когото и да било за Нигерия“, категоричен бе Димитър Стоянов.

Той коментира и историята с обвиненията срещу президентския секретар Пламен Узунов, че се е намесил в предоставянето на българско гражданство на либийски гражданин и в назначаването на посланици. "Пламен Узунов не участва в процесите по съгласуване на посланиците, категорично отхвърляме тези спекулации. Как си представяте Пламен Узунов да накара министерството на правосъдието, ДАНС и другите институции да се даде българско гражданство. Колко трябва да е силен той, за да задейства цялата държавна машина. Това е несериозно“, заяви Стоянов. 

В същото време стана известно, че Пламен Узунов е извикан и отишъл на разпит в Националната следствена служба. Повод е историята, при която прокуратурата се оплака, че е ударила на камък с иззетте от него три мобилни устройства. Още преди три дни държавното обвинение обяви, че ще го извика, за да каже кодовете. Обявено бе и, че на разпит ще бъде извикан и шефа на НСО Той е бил разпитан в сряда.

 

27

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Божков към прокуратурата: Къде ми е ритонът?

12.08.2020

8449 33
Борисов: Оставка? И аз искам оставката на Радев

10.08.2020

Обновена

15447 368
И вторият задържан за сбирката на ГЕРБ си отива вкъщи

10.08.2020

2274 13

Коментари

Калпазанче

Най-трагичното е ,че Пл.Бобоков твърди ,че публикуваните чатове с Президента "НЕ СА ОТ НЕГОВИЯ ТЕЛЕФОН" и пита от чий телефон са? Обществото задава същия въпрос, че дори отива и по- далеч. Има ли несанкционирано пипорене по президентските вещи?

geo_19

по-скоро е барано в облака. 

pro_hard

Нещо оставка? Или белезници? Снимки от чекмеджето има достатъчно...

Тренд Петков

И на бебетата е ясно, че на независимия главен прокурор са му били камшика да клепа Президента...Щото указанието да го правят смешен поне ние не сме чули да е отпаднало...обратното вече чухме. То пък и него като го слушаш...такова едно селско тарикатеене...едно,  че вечно не е прочел, не видял,  не бил се бъркал в работата на подчинените си...ама пък подчинените в пълен синхрон не виждат очевадни неща за изясняване у едни, и бясно ровене в бельото на други...чак да се чудиш.  То как и да се чудиш. Горкия постоянно го наритват  да го играе борец против гадовете...цитирам Борисов, ама точно определени за гадове, но пък не му достига капацитет. И му се смеят на простотиите. Виж, Цацаров беше друга категория. Нищо не свърши, но така умно ти го обяснява, че накрая ти иде да му благодариш за усилията 

Светозар

Татяна Дончева коментира пред БТВ действията на главния прокурор Иван Гешев и колегите му:

„Човекът е завършил полицейската школа, ходи с пистолет на кръста, няма нито интелект, нито задръжки. Ако още плащаме арестите на Цветанов, тепърва ще започват незаконните арести, които ще трябва да плащаме заради Гешев.", 28.08.2019 г.;

„Това са едни милиционери, обучени в школата в Симеоново, за които йерархията е всичко. Там има поръчка, задача, строй се, преброй се и батальонът се строява. Така ще работят.", 12.01.2020 г. - (https://clubz.bg/92820-tova_sa_edni_milicioneri_porychka_zadacha_batalonyt_se_stroqva)

Жозефа
снимка на Жозефа

нещо  импийчман?

 

Нещо кой?

Forza NATO

Немой закача ударника. Има си мисия да бори резидента, лески и деса.

 

От мислене на нов ник всеки ден, не остава административен капацитет за друга мисъл.

sega_veteran

Цялата тая боза с президента е за да не се говори за пачките в чекмеджето, кюлчетата злато, пистолета, Барселона, Горанов, Цвета кърджалийска и т.н

Тоест вижте колко лош Радев и колко ярко свети ореола на Бойко.

Но и на това ще му дойде края.

Минувача
снимка на Минувача

Заради снимката на Борисов в спалнята промениха закон за МВР, с което отнеха единствената сила  на Радев.  Ето за това е бесен. Не го закачайте -след като няма  какво  да прави , нека да си играе с дрона. 

скайспирит

Ето за това е бесен. 

Как си представяш пилот на изтребител, и то от най-подготвените да се влияе от емоции? Борисов, ти ли си?  Защото стилистиката на написаното е негова - "президента изпада в ярост", "завижда ми" и т.н. 😁

Минувача
снимка на Минувача

https://m.24chasa.bg/novini/article/8771164

paragraph39

Пламен Узунов е на разпит в Националното следствие

Каква е причината за повторното разпитване?

3 юли 2020

https://www.vesti.bg/bulgaria/plamen-uzunov-e-na-razpit-v-nacionalnoto-sledstvie-6111798

sega_veteran

30 години липса на нормално образонвание ето докъде доведоха.

Първо се пише, а после се мисли.

Мисли ли казах, пардон, те още не знаят за какво служи главният мозък, карат го на гръбначен, като Баце.

paragraph39

Съмнения за чатовете на Бобоков с президента – от кой телефон са взети?

03.07.2020

Да се публикува пълният чат, да се види всичко, включително дата. В момента е пуснато само едно от съобщенията на Пламен Бобоков – защо? Мисля си, че да, това е чат с президента Румен Радев. Това заяви секретарят на президента Димитър Стоянов, който уточни, че Бобоков е пътувал с делегация с президента до Армения.Същевременно, късно снощи Пламен Бобоков уточни, че е казал, че в телефона му, който сега се намира в прокуратурата, няма номера на президента (точен цитат пред bTV: В иззетите ми мобилни устройства уважаемата прокуратура знае, че нямам телефона на президента). И попита от кой телефон тогава са чатовете, публикувани от държавното обвинение – дали не е от този на президента...-

ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:

https://www.actualno.com/politics/symnenija-za-chatovete-na-bobokov-s-prezidenta-ot-koj-telefon-sa-vzeti-news_1477935.html

 

Послушко

Сега излиза, че след като каскетатурата няма телефон на Бобоков, от който да извадят този чат то изглежа са следели кореспонденцията на "едно лице с имунитет" както "елегантно" по прокурорски се изразяват. Сега трябва да обясняват от къде го имат този чат  или каквото там публикуват :)

paragraph39

/:/Радев: Не подкрепям бизнеса, който дебелее от обществени поръчки

................................................................................................................

Е, ми, при Демокрацията и Частния/НЕ честен!/ Капитализъм, "късметлиите" дебелеят от "пържолите и кюфтетате" в демократичното меню "Публично-частно Партньорство" , с десерт "Приватизация"!!!  

И това го знае и разбира дори всяко хлапе- ако НЕ е закърмено с ЕТАЦ, де!

Ама, пък, Демокрация и Частния/НЕ честен!/ Капитализъм вече повече от 30 години в НЕнародната/след 1989 г/ Република България Е, БЕ!

Epikur

 

  "Джак Ръсел Траминер" с траминера ли си прекалил или си объркал хаповете?  Траминер наистина е едно прекрасно бяло вино, но и с него ако прекалиш, започваш да мислиш несвързано и объркано. А ако се опитваш да пишеш, резултата е такъв който всички виждат. Изчакай, успокой се, вземи нещо за неутрализиране на бушуващия в главата хаос. После коментирай, има време.

Evasion

а кой си урежда женката? - Коста Каранашев, Поли от Симитли пък уреди сина си, а варелсимеонов - любвницата си, Иван Сариев - кръщелника си.

а кой снася на цру? - Цветан Цветанов

а кой със служебните миндили  даде  "добро" на американските таралясници и заложи парите "напред"?  - Я опитай пак..

pro_hard

 Защо ли ми приличаш на вид традиционна обувка от необработена свинска кожа, характерна за Балканския полуостров? Нивото ти,  речникът и грамотността  и за Пик и Блиц не ти стигат . Аре, у лево!

...Виж тук, за тебе става дума  -  https://www.banker.bg/studio-bankeru/read/diana-damianova-vseki-srednostatisticheski-prostak-vijda-v-borisov-sebe-si?fbclid=IwAR3C85cCIcKTXX0PrDWUro86CXQi1Cvoir3aA5BAi5DPAcKoQlDKCDUN1ng

Oldten
снимка на Oldten

Чугунчета, Бобоков казва, че няма телефона на пРезидента в апарата а пРезидента казва, че ще публикува целия чат, на кой да вярваме на честния частник Бобоков или на пРезидента, ха кажете де? Отече се втория мандат, както е казал народа, който компромат пуска от компромат умира, символично де!

dream team
снимка на dream team

Деменция нещо? Що не четеш преди да се изхвърлиш епистоларно?

nottheone1

пещерна работа. нема разлика между смс и мейл, а?

rorik

--

когато те набеждават че си руска  слуга па той е американска  не съвсем тайна.

--

 

Траминер и двамата тъкат на двата фронта .  Не е време за свалки у таа жега ,  35 на сянка .

Ама  Президентът  ни ми прилича на някой дето се натиска , съвсем неумело. Гадно е така.

 

А Баце  забърше "мириканката" у джипчето , "рускинята " го изревнува и току пусне нещо за него .

Ей така с лекота .

Ми той и бай Тошо така правеше .

Тук "рускинята"  определя това като простотия .

 

Иначе   ,  не е добро това дет не пиеш.

 

 

sega_veteran

Никнат, никнат, като гъби, синовете на ... не, не на капитан Грант, ако сте чели тази приключенска книга.

Никнат децата на Мария Тролева, да ме прощава телевизионната говорителка, че ползвам илюстративно името й.

magik
снимка на magik

Tърговията с влияние е очевадна......Бобоков иска услуги от пРЕЗИДЕНТА и ги получава......и дава готовност да си  плати 24/7.....явно плащанията ще са яки....за КУРнелия ,на изборите, през март 2021г ....и за пРЕЗИДЕНТА, при изборите ,през октомври 2021г

 

Каубой
снимка на Каубой

Брей, чирвен ърбел са отворил на Истината. Фуражката ВЪН. Импичмънт и с ген деси на АААмити.

Koчо

Бре, голяма офанзива с елементарно тролене. Така е било само предизборно досега. Бая се е подплашил БХ. 

Влез или се регистрирай за да коментираш