facebook
twitter

Вие сте тук

16 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Валери Симеонов: Големите злоупотреби са в отчетите на лотариите

"Данъкът е само едно част от злоупотребата. Големите злоупотреби не са точно от данъците, а са от талоните - никой не знае какви количества се внасят,  всичко е по декларация". Това разясни вицепремиерът Валери Симеонов пред NOVA TV по повод на скандала с двете частни лотарии на бизнесмена Васил Божков, който вчера бе обвинен от прокуратурата за седем престъпления.

Депутатът каза, че няма данни да е правена проверка колко талона за търкане се печатат в Индия, колко са разпространени в търговската мрежа и колко са продадени. "Поради разпоредбите на закона, когато си купиш такъв талон, не се издава касова бележка - самият талон се приема като ценна книга, тъй като има два защитени знака", поясни Симеонов. И добави, че след като не може да се засече от касовите апарати колко скреч талона са продадени, това е поле за мащабни злоупотреби. 

Симеонов изтъкна още, че Държавната комисия по хазарта не знае дали печалбите, които лотариите твърдят, че изплащат, са реални. Той коментира, че "комисията удобно и печелившо е пасувала", законът бил добър и няма място за тълкуване, но ДКХ си е затваряла очите и е позволила организаторите на този тип игри да внасят по-ниски такси.

"Това, което се констатира, но не е доказано, е, че законът се прилага превратно и се спестяват пари, като се внася по-ниска такса. Има корумпиран орган, който си затваря очите", каза Валери Симеонов. Той даде да се разбере, че обвинява само Комисията по хазарта и не смята, че трябва да се търси отговорност от нейния принципал - министъра на финансите. 

 

ЕСКАЛАЦИЯ

"Годишната злоупотреба с неплащането на данъците за лотарийните игри е около 600 млн. лв. Безспорно е, че няма контрол", отсече депутатът.  Неговите поправки в Закона за хазарта, които предвиждат занапред само държавният Български спортен тотализатор да организира моментни лотарии с търкане на билетчета, вчера бяха приети в Народното събрание на първо четене.

Споменотото от Валери Симеонов число за мащала на злоупотребите е близко до сумата, която вчера главният прокурор Иван Гешев подхвърли - над 550 млн. лева. Преди дни Агенцията за финансова инспекция обяви, че "спестените" от лотариите плащания към бюджета са "най-малко 210 млн. лева".   

Към статията във в. СЕГА
3NT
снимка на 3NT

 голям прас за здраве кинти пак няма д а има.

vetov

Всеки българин, който е внасял 10% данък, вместо 15, е престъпник. Освен това си внася данъците само на база декларация и никой не знае дали е вярно това, което е писал в нея. При това такива са повече от трима, т.е. имаме престъпна група.

mick

Греши, не са 600 милиона.. 6 милиарда са.. не 6 трилиона :)

Калпазанче

Оставка на Минфина, съд и затвор! Длъжен и бил да знае какво става в подведомствената комисия, и да предприема действия, а той е опъвал чадър. Ясно е като бял ден!

Stern

Валери Симеонов. Той даде да се разбере, че обвинява само Комисията по хазарта и не смята, че трябва да се търси отговорност от нейния принципал - министъра на финансите. 

А стиска ли му да потърси?

Пък и герберската пирамида е добре измислена - назначават се калинки в комисиите да се облажват, но стане ли сакътлък, да са бушони, пазещи министрите. А самите министри са бушони за Него.

TRENDA

Прокуратурата трябва да подходи по аналогия както  с министър Нено Димов , за да няма двоен стандарт  .  Парите са текли като от язовир = златен дъжд

 

 се печатат в Индия

 

Талоните като ценни книги да се печатат от БНБ

Калпазанче

Цитирам изказване на Човека с релса на шията.

Иван111

Не се издава касов бон, защото търговеца ги взема на номинал и на номинал ги продава. Ако ги маркира като оборот трябва да им плаща допълнителни ДДС, а те са с предплатен данък. Печалбата му е процент от продажбите и тя му се фактурира от разпространителя, като  комисиона с начислен ДДС.

Желязко Желев

       600млн неплатени данъци при 10% стафка 6млрд. годишно.Че той брутния продукт на България ще дойде 50% от хазарт.Макао,Монако,Лас Вегас ряпа да ядът.

       Туй първата лъжа.

       Втората.Преди 4-5-6г ще объркам точно но лично съм маркирал талонче и издавал касова бележка.Вярно един ден го правех но обекта беше на лафка.От там знам,че оборота на лафка в някои обекти от лотарии стига 50%.Този обект беше до поликлиника.Да и печалбата се проверяваше автоматично.След час ще проверя в пощата но мисля издават касов бон.

     П.п Проверих в пощата.Маркират се,имат баркод и се издава касов бон т.е реда е същия като всяка друга стока.Значи и проверката е като за всяка друга стока.Печатали ги в индия

ма пък 50% от стоките са от Китай.

Сблъсъка да не би да е заради ЧЕЗ.Там имаше грузинска връзка.Божков с лотария в Грузия.Цветалинчето с фериботна връзка с Грузия?

  '''Кой какъв е бил научаваме само когато умре'-имаше някаква такава  руска песен.

Калпазанче

Касов бон за билетче може да има , но кой билет е продаден? Кой е спечелил? Нима разследващите ще тръгнат по магазини, лафки, капанчета и бюфети, за да ровят в дневниците за продажбите, за да доказват реалните обороти на Черепа за години назад? Голям цирк ще е  това доказване на приходи и разходи. Нищо чудно да се окаже че Черепа е спонсорирал държавата като и плаща, без всякакво основание... Като знам каква е "експертизата" на калинките...

vasilevil

Сумата става все по голяма 210-550-600?

Васик

Откакто Йончева отиде в Брюксел, Симеонов започна да диша по-спокойно

Интервал

Валериева логорея. Т'ва, вместо да гние в затвора, приглася, определя, експертства по всякакви теми по сичкото "национални" медии.

vasilevil

Съжалявам го тоя симеонов.С такъв комкомолски устрем се втурна с тоя законопроект а на края със сигурност ще го изработят.

Интервал

Тоя що не е на плувен маратон с релса? Какво твърди тоя лобист, отдавна има нулево значение.

×