Quantcast
Трима бегълци подлудиха полицията в продължение на 360 км | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

5 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Трима бегълци подлудиха полицията в продължение на 360 км

Трима мъже, за които МВР и прокуратурата твърдят, че са употребили наркотици, подлудиха десетки полицаи в продължение на часове и 360 километра.

След полунощ в четвъртък в Стара Загора полицейски патрул пробвал да спре пежо заради подозрително поведение на пътя. Въпреки звуковите и светлинни сигнали, водачът не спрял. Той натиснал педала на газта, ударил служебната кола и я изблъскал от пътя. Последвали часове наред преследване из цяла Централна и в Южна България. Автомобилът се движил включително и по магистрала Тракия и по подбалканския път. Той е минал през Раковски, Карлово, Калофер, Казанлък.

Според МВР автомобилът беглец е бил под постоянно полицейско наблюдение, което обаче изобщо не обяснява защо колата е оставена да измине цели 360 км, както и гонката да продължи часове наред. Според bTV неуспешен опит колата да бъде спряна бил направен край Чирпан. На моменти автомобилът се е движил с над 200 км/час. Пътуващите се отправили към Карлово и Казанлък. И в Казанлък шофьорът успял да избяга от органите на реда. От Раковски преследваните отбили към Карлово, минали през Калофер и там за малко да прегазят пешеходец.

От полицията твърдят, че са изчаквали по-безлюдно място, на което да опитат да спрат принудително автомобила. Това накрая е направено в участъка между селата Ръжена и Ягода в Старозагорска област, където е поставена лента с шипове на пътното платно. След като спукала гуми, колата се забила в храстите. Веднага след това водачът успял да избяга, но пътниците - на 23 и на 32 години, единият от които криминално проявен, били задържани веднага. По-късно бил заловен и шофьорът - на 29 години, без криминални регистрации.

Преди да се натъкнат на полицията и да започне гонката, тримата мъже били в казино.Според МВР и прокуратурата тестовете им за употреба на алкохол били отрицателни, но тези за наркотици дали положителни резултати за мета амфетамини при шофьора и един от пътниците. На водача на автомобила ще му бъдат повдигнати обвинения за три престъпления – употреба на наркотици, неподчиняване на полицейско разпореждане и хулиганство на пътя, съобщи БГНЕС, като се позовава на директора на МВР-Стара Загора Стоян Стоянов и Таня Димитрова – районен прокурор на Казанлък.  

 

ПИРАТКИ

Първоначално се появиха информации, че е чута стрелба при гонката. МВР обаче опроверга и обяви, че в хода на преследването не се е наложило използването на служебно оръжие, както и че няма и пострадали. "Не са произведени изстрели от служителите на МВР при издирването на водача на автомобила. Това са били пиратки, хвърлени от пазач на станция в района. От нас е използвано единствено устройство за принудително спиране на автомобили", каза по Нова тв главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Към статията във в. СЕГА
МиТу

На моменти автомобилът се е движил с над 200 км/час

Kато ограничат макс. скоростта на 80 ще ги гонят по-леснo

FuFighter

С тези лимити на горивата и грохналите автомобили, цяло чудо е, че са успели да го насочат към единственото място, където патрул е разполагал с лента с шипове... Ако дрогата беше натръшкал няколко пешеходеца пак ли щеше да има ехидни усмивки?

дренски

Ние държава ли сме?

Буболечо
снимка на Буболечо

А това полиция ли е?