facebook
twitter

Вие сте тук

24 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Сливенските лекари обвиниха кризисния щаб във внушения

Регионалната лекарска колегия в Сливен излезе с остра реакция на становището на Областния кризисен щаб в града, откъдето вчера изискаха всички лекари и медицински персонал от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" отново да преминат обучение за спазването на специфичните мерки за безопасност при работата в условията на COVID-19. Извънредното заседание на щаба в Сливен бе във връзка със смъртта на д-р Илияна Иванова от инфекциозното отделение в областната болница, която бе на първа линия в борбата с коронавируса, както и установяването на седем инфектирани лица от медицинския персонал.

"Напомняме, че водим битка с противник, за който се знае твърде малко. Персоналът в отделението не работи там от вчера, обучен е да лекува пациенти с инфекциозни болести, някои от които многократно по-опасни от COVID-19. (...) В момент, когато здравната система е подложена под огромен натиск, е неуместно да се създава внушение в обществото, че медиците не знаят да боравят с лични предпазни средства. Това е предпоставка за формиране на недоверие към системата и създава затруднения при изпълнение на задачите. Подобни предположения имат деморализиращ ефект върху персонала в момент, когато млади лекари доброволно отиват на работа в отделението", се казва в декларация, подписана от председателя на Управителния съвет на Регионалната лекарска колегия в Сливен д-р Богдан Сотиров.

Както е известно, от 30 април е преустановен приемът в инфекциозното отделение в сливенската болница, а всички нови случаи се пренасочват към Военната болница в града. На 14 и 15 май отново ще бъдат проведени контролни изследвания на целия персонал на отделението и при установяване на отрицателни резултати се очаква на 18 май да започне отново приемът на пациенти.

 

 

 

Към статията във в. СЕГА
Koчо

Добре са го казали. Точно в инфекциозна болница да не знаят как да се пазят, не изглежда много достоверно.

Добре е да се озъбваме отвреме на време на централните чиновници, за да предпазваме тях самите а и обществото от собствената им глупост.  Така се създава гражданско общество, така се учим да се уважаваме.

Тъмно пиво

 От време на време?!

 Кочо, централните, и не само, чиновници трябва постоянно са усещат зъби и ноктите ни. И тоягата в нашите ръце. Само така ще осъзнават, че са ни СЛУГИ, а не богоизбрани управници.

Желязко Желев

        А за да усещат ''тоягата''ни е нужна американската правна система;Избор на прокурори и шерифи директно и на всички равнища,избор и правомощия на съдебни заседатели,безусловно право на притежаване на оръжие от населението.

       Горното няма да бъде постигнато с кръгли маси,а с як пердах преди кръглата маса.Времето наближава.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...да наистина...малко подозрително е лекари от инфекциозно отделение да не знаят как да се пазят...

 

....от едни и същи университети излизат лекарите...а накрая в София медиците пирфектни а в провинцията глупави и не умеят да се обличат и събличат...

de_Ruyter

Е като гледаме днес Пирогов, колко да са перфектни софиянци?! 

 

БНТ днес е набутаха новината за масовото заразяване в елитното здравно заведение на 25-тата минута!!! И никакъв анонс в началото. И отразиха новината покрай посещението на Боко Х. Нито дума за оплакванията на хирурзите:

 

“Не ти дават възможност да се изследваш. Трябва да водиш битка, за да се изследваш. Не го разрешават. Изследването става на двора. Крият изследванията на персонала. Персоналът няма достъп до изследванията. Те крият резултатите и не ти казват кой е болен и кой е здрав. Казват ти – отивай си вкъщи” – съобщи източник от болницата, пожелал анонимност.

Защо сред заразените има толкова много хирурзи? Причината за такъв голям брой заразени е смесването на потоците на пациентите според един от специалистите, с които Биволъ се консултира.

Болни и здрави и персонала влизат през един вход. За да направиш снимка на болен с ковид отиваш на един и същ рентген като другите спешни случаи. 

Причината изглежда е също и в липсата на защитни средства, които са доставени едва в последните дни. А иначе маски за медиците от спешното се продавали във филмотеката:

“Хирурзите ходеха по консултации по различните клиники без предпазни материали. Шапка, ръкавици, маска, на нас не ни се полагаха. Всичко отиваше за ковид-отделението. Допреди две седмици нямахме маски. Даже имаше един кабинет, във филмотеката, където се продаваха маски. Който иска си поръчва и срещу 4 лв. си купува маска.”, разказват очевидци.

Във Видин беше същото- не им дават да се изследват. Защитните им дрехи там са били химически облекла от преди 40 години от държавния резерв?!  

 

НОЩ-ниците се оказаха тотални некадърни кукумявки които сутрин и вечер сричаха сводки и плашеха бабите... 

PlaNed
снимка на PlaNed

Поздравления за откровенната реакция на сливенските лекари!

Време е оперетния дженерал да се върне към нещата от които разбира и да остави специалистите да си вършат работата.

Престъпно е отношението на софиската върхушка към проблемите на обикновените хора от провинцията.

Вчерашното обяснение на Ананиев, че домът за стари хора в Орешец получили 36 годишни предпазни костюми защото "те ги поискали" е долна манипулация. 

Оказва се, че могат да се направят костюми, при това "по мярка", за нашите сънародници в Сърбия, което е чудесно като PR акция, но защо за нашите лекари няма костюми?! 

Два месеца, след обявяване на карантината някой столичен безделник се сетил да отчете дейност и да прави "обучение" за ползване на предпазни средства?! Къде беше до сега щаба? Какво прави през това време освен да се подскача около власт имащите?

Желязко Желев

        Това е прекалено.Престъпно.АЛО ГЕШЕВ.Ако и сега няма осъдени след време ще има''Къде си ти любов народна''

        От прочетеното;Не Ви трябва тест за да знаете,че с голяма вероятност сте заразен.Нужен ви е уред наречен кислородо/пулсометър.За точното наименование ще се радвам някой да го напише.Уреда е безконтактен ,мери съдържанието на кислород в кръвта.Ковид 19 е такова заболяване,че поразява дробове и червени кръвни телца без симптоми т.е съдържанието на кислород пада без да усетите.Уреда е до 100лв,чета че някои смарт телефони и часовници със съответното приложение могат да вършат същата работа.Това е по ранен и сигурен симптом от температурата.Очевидно е приложим за изпреварваща диагностика както индивидуално така и в колективи.

      Ако някой знае повече по темата ще се радвам да сподели.Благодаря.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

.

"Напомняме, че водим битка с противник, за който се знае твърде малко. Персоналът в отделението не работи там от вчера, обучен е да лекува пациенти с инфекциозни болести, някои от които многократно по-опасни от COVID-19. (...) В момент, когато здравната система е подложена под огромен натиск, е неуместно да се създава внушение в обществото, че медиците не знаят да боравят с лични предпазни средства. Това е предпоставка за формиране на недоверие към системата и създава затруднения при изпълнение на задачите. Подобни предположения имат деморализиращ ефект върху персонала в момент, когато млади лекари доброволно отиват на работа в отделението"

да се чете- напомняме ви че системата е да бичим кинти и нямаме и най-малка представа как се ползва респиратор, маска или плащ,наметало, ръкавици , които бяха стандарт в "химическата сряда"(почва сее с два чса, увеличава се с до два, към Нова година е цяло деноноюие, след това се усещат че персонала клинчи и ви вкарват в газова палатка с хлорпикрин, където кихате и се сополите притискайки с длан избитата клапа на противогаза, след това нарязвате с бръснарско ножче противогазите на командният състав и докато плачете се смеете като гледте как кретена старшина и дивизионният се надреварват да излязат от химическата барака от грешната страна.

 

 

Да обясним- болницата, търговско дружество, е допуснала 1/3 от жертвите на грипоид да е от персонала, щото двайсе годин единствената им задача е да фактурират всяка манипулация, не да се занимават с медицина.Можете да плюете сега по мен.Старт!

Billy-Joe Winchester

Бронщайне, това е държавна болница, а не частна.

Желязко Желев

       Много добре описано.Аз това го знам от личен опит.Макар в друга свера и в друго време.В строителството.В един момент се хванах ,че вместо да се занимавам с техническите въпроси /за което и бях назначен / в 90% от времето се занимавах как да генерирам пари,да икономисвам пари и все в тоя дух.И понеже съм си съвестен се преоринтирах в правилната посока -да си върша работата качествено.Естествено много хора изпищяха аз трябваше да напусна ,а началството за отмъщение ми назначи тотална ревизия на обектите.И о чудо.Вместо да проверят качеството на строежите/и да ме опандизят/ те тръгнаха да проверяват сметките.Ми бях на шест.Всъщност ако имаха малко повече акъл

щяха да опандизят единствения си съвестен технически кадър.Те така е текла и селекцията в болниците.И резултата е на лице.

HITMEN
снимка на HITMEN

Ф часниците видяхтели нещо полезно в таз псевдоепидемия?Някой да участва   ама реклама на  червея пулев  санитарка го играел...

Lillian
снимка на Lillian

👍подкрепям!

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Кое е държавното на търговското дружество?Че частникът  , управител, на практика-концесионер на живота ви,свои обществен ресурс а е назначен за шеф по политически причини и здравеопазването е вторичен ефект.При това незадължителен?

Billy-Joe Winchester

👍

geo_19

Доц. Мангъров:

 

Една от причините да се заразяват толкова лекари е, че болните с коронавирус се лекуват не там, където им е мястото - в хирургични реанимации. Но те никога не са се занимавали с лечение на инфекциозно болни. Инфекциозните болници са малкото хубаво от миналото. В инфекциозна болница, за да има реанимация, трябва да има 6-ма анестезиолози. Като ги нямаш, нямаш интензивен сектор. Отделните болници са като отделни феодални владения. Тази невъзможност да се осъществи координация между структури води до това болни от Ковид-19 да се лекуват в хирургични реанимации. Потокът трябваше да е към инфекциозна болница. Изказват се хирурзи, но не и инфекционисти.

 

 

https://frognews.bg/novini/mangarov-nachaloto-poluchavah-panik-ataki-vikam-idiot.html

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Кое е държавното на търговското дружество?

 

А кое е търговското на държавното дружество?

сип

Управлението и собствеността, казаха ти по-горе.☝️ Иначе, финансирането е от изработените "пътеки", заплатени от здравната каса, а не от бюджета на МЗ. И това се води "търговия". 

mi6osp.

Една нормална реакция на специалисти към управленски решения на калинките. 

дъртреалист

Само че, докато няма публикувано заключението от патолог, 

да се предполага причината за смъртта на докторката е тенденциозна пропаганда,

каквато е цялата ковидна медийна война срещу земляните.

А унижението на медиците, от страна на щаба с фатмашкия манталитет, 

е същото унижение, на което с лекота подложиха целия народ.

Когато ти липсва самоуважение, ти не знаеш и как да уважаваш другите...

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Управлението и собствеността, казаха ти по-горе.

 

Ааа, управлението и собствеността, викаш. И кой плаща на лекарите? От кого искат повишаване на заплатите? Кой назначава и изволнява управителите? Държавна (вкл. общинска) болница-търговско дружество е нонсенс.

сип

 И кой плаща на лекарите?

 

В болниците сключват договор с Изпълнителния директор- основна заплата, която е постоянна част от месечното възнаграждение. Освен това, получават и ежемесечно допълнително възнаграждение, което идва от заработените за болницата пари от отделението/клиниката в което работят. Изпълнителният директор се назначава от МЗ в държавните и от Общинския съвет в Общинските болници. Взаимоотношенията между болниците и Здравната каса са предмет на Национален рамков договор, в който се "Договарят" цените на клиничните пътеки. Напълно сте прав, че за никакви пазарни и търговски взаимоотношения не става дума.Просто държавата преразпределя чрез касата - едни пари, милиарди. Ако директор на голяма общинска болница поиска реално да се пазари за справедливо според него заплащане и не сключи договор по определени пътеки, "ще му хвръкне тиквата", както се изрази един мой познат на такъв пост :) Пазар няма, има разпределение на средства, подобно на бюджета, но в пъти по-порочно, защото е размита умишлено отговорността за финансирането на цялото здравеопазване.

kaily
снимка на kaily

Значи докторите нямат предпазни облекла, не ги сменяват, според както трябва, къткат, дишат в една маска по цял ден, няма дезинфектанти, не се правят тестове и т.н. все неща, които не зависят от тях. Но за сметка на всичко това ще им направим едно обучение, да захлебим и малко мангизи отгоре, за тяхна сметка. И обучението със сигурност ще отмени нуждата от тестове и маски. А и да не отмени, кво ни пука.

Su38

Някой не ми вярваше, когато ги товорех тези неща. И то точно за Сливен.