Quantcast
Ив.Костов: При криза този кабинет ще е по-зле от служебния | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

85 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Ив.Костов: При криза този кабинет ще е по-зле от служебния

Висока е вероятността от политическа криза преди редовните избори. Това прогнозира пред БНР Иван Костов, премиер 1997 – 2001 година. Според него „тази криза би настъпила при съчетание между здравна криза и невъзможност на болниците да приемат клинично болни случаи, икономическа криза и опасно ниско доверие на управляващите“.

„На площадите ще излязат силно пострадали и изплашени хора. В това отношение сегашното правителство ще бъде в по-лоша позиция от служебно правителство. Задачата на служебното е да проведе навреме честни избори, а не, без да има парламент зад гърба си, да се справя със здравна и с икономическа криза. Същевременно то ще разполага със същите финансови ресурси и програми за облекчаване на кризите, както сегашните управляващи“.

В предаването „12+4“ Костов прогнозира също, че политическата криза може да продължи и след изборите, предвид очаквания състав на политическите формации в Народното събрание.

„Всеки протест носи промяна, постига нещо, защото е граждански. Хубаво е да се стигне до следната промяна – всеки следващ управляващ да знае, че не може да остави държавата ни пленена, каквато е в момента“.

Той е категоричен, че в момента няма криза според класическото определение - правителствена криза, когато правителството е в оставка и няма друго, и политическа криза, когато парламентът не може да изпълнява повече функциите си и се разпуска, за да бъдат проведени избори.

Иван Костов подчерта фундаменталната роля, която всяка икономическа криза играе - „тя подлага на периодично изпитание фирмите и фалира неконкурентоспособните“. „Фундаменталната роля на глобалната криза е много по-засилена. Ще изчезнат цели професии, ще се редуцират дълбоко цели отрасли… Може ли да подпомагаме нещо, за което знаем, че в следващите години няма да има търсене на неговите услуги или стоки? Да се подкрепят отрасли с идеята да се компенсира спадналото потребителско търсене, това е изключително погрешно. Правителството няма тези средства да компенсира спадналото потребителско търсене, например в туристическия отрасъл“.

Костов поясни, че е излязъл от политиката и няма доверие на президента Румен Радев, като така отговори на въпрос - имал ли е покана от държавния глава за служебен премиер. Той определи евентуална такава покана като „неуместна“ и „безпредметна“.

„Аз съм критичен срещу цялото правителство, срещу Националния оперативен щаб“. По думите му главният санитарен здравен инспектор и заместник-председател на Националния оперативен щаб Ангел Кунчев трябва да си подаде оставката, след като казва, че не знае как страната ни ще посрещне следващата вълна от коронавируса.

Към статията във в. СЕГА

Страници

noooo1

Голяма скука навява.

Sine_metu

Да се мисли винаги е неприятно, трудно и скучно

Интервал

Уф, т'ва нещо още не е в затвора, а ръси дълбокомислия.

Domi

Лилави венци ака "Циганин с очила"..да дава обяснения за Нефтохим...БГА Балкан..и ..Българска външнотърговска банка Булбанк продадена заедно с дивидент за една година 300 милиона на италианеца .... 

Друго не може да коментира...

Илиан Мавров156...

Като те натиснат "партньорските"служби....А суверенитета си го загубихме още 92 год.

nebenebe

Направил един обзор в стил БХ. За кризата голям зор си е дал да се сети. Бях чел някъде: "Голям зор си даде, голяма глупост да каже,". Абе Йованчо, кютай си там, че още те помним и се нервим.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

като така отговори на въпрос - имал ли е покана от държавния глава за служебен премиер. 

 

Баси въпроса!

Стоф

Напълно реалистичен, точен анализ на настоящата ситуация. Нищо чудно, че премиер е Борисов. Това е залуженото от масата избиратели. Борисов ги излъга, че е прост колкото тях, и те повярваха. Те, които се хванаха и на лъжите на крадеца бсп, за Костов. Журналистките взели интервюто за пореден път оправдаха класификацията на Борисов, макар хиляди пуйки по селските дворове да се почувстваха обидени от сравнението.

dobadoba

'имал ли е покана от държавния глава за служебен премиер'

Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха!

Каква покана бе, Ванко, за Сф централен ли?

Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха.

Гешев?..

⚓️

Иване, кажи си! - Петър Стоянов, преди години.

Каза ли си Костов - не си каза.

Следствие -> Прокуратура -> Съд -> Затвор!

Памфуций
снимка на Памфуций

Интервюто:

https://bnr.bg/post/101320247/ivan-kostov-vseki-upravlavasht-trabva-da-znae-che-ne-moje-da-ostava-darjavata-plenena

Едно от най-смислените неща, които казва е:

"Управляващите трябва да преценят дали няма да насочат страната стръмно в пропастта на един хаос. Кризите, които изброих, не позволяват да се намерят решения. Става неуправляема системата. Те това трябва да преценят - дали няма да стане още по-неуправляемо положението. Доближаваме се с бързи стъпки до този вариант."

 

С други думи, Костов поставя под въпрос основната мантра на правителството.

Друго нещо, което е изпуснато в дописката:

"Това, което аз бих посъветвал правителството: вместо Министерството на труда и социалната политика да дава непрекъснато политически позиций, да прегледа мнимателно Закона за здравословни и безопасни условия на труд..."

Т. е. Костов постави въпрос дали правителството има напредък в основния приоритет: да осигури фнцкионирането на държавата и икономиката в условия на епидемичната криза. 

риболовец 5

    Костов трябва да размисли.

   Нужен е на България.

   

Стоф

България не е дорасла за хора, като Костов.

Светозар

За България едва ли е толкова нужен, но определено липсва на г-жа Корнелия Нинова, която като млада дама от село Крушовица на 28 г. е назначена от г-н Иван Костов за изпълнителен директор на „Техноимпекс“ АД, което тя самоотвержено приватизира и си оправя дереджето.

Илиан Мавров156...

Светозаре,по едно време и аз завиждах на Гущеров,докато не проумях,че по време на "промените" той просто си е бил на точното място в точното време.А аз бях на "три обиколки"след него.Така е в живота - прясното мляко ако не го подквасиш навреме прокисва.Много от бившите трябва да дадат отговор ЗАЩО са постъпили по този начин,но както писах по-горе-като те налегнат от МВФ и "партньорските"служби няма мърдане.

nobody2

България не е дорасла за хора, като Костов.

имаш ниско мнение за себе си. аз съм съгласен с мнението ти. 

nebenebe

Ти обясни защо той разсипа СДС. То си беше сомнамбул де. И какви направи другарят ви Костов? Какво му пречеше да се договори с НДСВ? И той с неинска стояха като изгонени отстрани в Брукселя. И си говореха на български. Същата ряпа беше като БХ. Преподавал политикономия на цоциализма. Ма моля ви се!

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Въпрос от тест за IQ:

Българите се отнасят към Иван Костов както:

а) селянин, заклал кокошката със златните яйца  -- към кокошката;

б) актриса, избягала с пожарникаря на театъра -- към режисьора, нейния съпруг;

в) пенсионер, който със спестеното от пенсиите си купува пачка билетчета за търкане -- към втория си акъл на българин

 

 

nobody2

 Костов трябва да размисли.

   Нужен е на България.

тц. не остана нищо за разпродаване. 

Доц.Трътлев

A за крадене?

nobody2

Преподавал политикономия на цоциализма. Ма моля ви се!

фсъшност тва е единствената му обществено-полезна дейност 

Стрина Пена

Фсъщност не пусна шиптърите и това му навлече отмъщението на мериканците. Некои не козируат на портиери, а и не лапат тупти сахар 

nobody2

глупости. ма пусна турски войски през българия, нали? а на първата нощ след ембаргото еленкините цистерни фърчаха към сърбия. шеф на най-големата банда крадци, тфа ви е костов.

Bullet Tooth Tony
снимка на Bullet Tooth Tony

Къде, кога? Не че ми е симпатичен, ама все пак...

Бонжуар

Драгалевският чудотворец говори очевадни неща, но за Костовистите от последния файтон те са прозрения свише.

Бързо забравиха РаданКъ... 

fractal
снимка на fractal

Костов кажи си защо не въведе валутен борд 1992 като финансов министър 

fractal
снимка на fractal

Костов кажи си защо не въведе валутен борд 1992 като финансов министър 

Стрина Пена

Последните ще станат първи пише у Книгата.

Пийнете едно невропанче , ако бях Ваньо ви натри нусо

nebenebe

Щото не бяха натъкмили куфициента къмто 1000. Юрнаха лихвите за будалите и се подхилкваха. На Костов не бива да се дава трибуна. Има пари, да си направи вестник и да дрънка там колкото ще.

Памфуций
снимка на Памфуций

Костов кажи си защо не въведе валутен борд 1992 като финансов министър 

А защо не още в правитеството на Д. Попов? 

Подобни тъпи въпроси показват най-вече невежеството на населението сорямо държавното управление, освен очевидното  плиткоумие на питащия. 

=========

Ти обясни защо той разсипа СДС. То си беше сомнамбул де. И какви направи другарят ви Костов? Какво му пречеше да се договори с НДСВ?

Нямаше как да се договори с НДСВ , защото договаряйки се със Симеон Сакскобурготски, Костов трябваше да се договори с Доган и със съюза "Възраждане" , т.е. със следните лица:

Васил Божков 

Емил Кюлев 

Илия Павлов 

Борислав Дионисиев 

Добромир Гущеров 

Петьо Блъсков 

Тошо Тошев 

 

Разбира се, за човек , който харесва Марешки и корпоративно-семейната партия "Воля", това е без значение.

Бонжуар

Списъкът на "олимпийците" също е интересен. А за превръщането на келнера Славчо в банкер направо може да се заснеме сапунка. За фамилията Краус - сериал. 

Страници