facebook
twitter

Вие сте тук

39 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Има над 100 досъдебни производства за неспазване на карантината

До момента са образувани над 100 досъдебни производства за нарушаване на карантината, обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред Нова тв. В Наказателния кодекс е записано, че наказанието за това може да достигне до 5 г. затвор и глоба от 10 до 50 хиляди лева.

Вътрешният министър коментира наложеното от президента Румен Радев вето върху част от разпоредбите на закона за извънредното положение, внесен от ГЕРБ и одобрен от парламента миналия петък. Един от мотивите на държавния глава е, че се пренебрегната ролята му на върховен главнокомандващ, когато депутатите са приели текстовете за ролята на армията в налагането на мерките срещу болестта. Според Маринов обаче няма причина военните да не бъдат използвани, ако ситуацията е критична.

"Армията беше използвана за противодействие на мигрантската вълна. Не знам как може да обясним на военните, които искат да дадат своя дълг на обществото, защо не могат да излязат", коментира министърът. По негови думи армията ще замести полицаите при охрана на стратегически обекти. Той даде пример с жандармеристите, които отговарят за сигурността на чужди посолства. "Защо не пратим Жандармерията в махалите, където без сериозно полицейско присъствие населението не се съобразява с мерките", отбеляза Маринов

Вътрешният министър не е съгласен и с това, че се налага цензура на медиите, когато се предвиждат сурови санцкии за фалшиви новини. "Каква цензура? Всичко важи в рамките на това извънредно положение. Няма как демократичното общество да продължи една мярка, която е приета в извънредно положение", аргументира се Маринов. Той даде пример с информацията, че се пръскат препарати от хеликоптер, което целяло да се създаде паника. "Трябва ли да има наказание за авторът на тази фалшива информация. Имаме досъдебни производства, че в учреждение има 120 болни, които ние крием. Аз мисля, че трябва да има наказание за това", категоричен е вътрешният министър.

По отношение на контролно-пропускателните пунктове, които бяха поставени в областните градове, Маринов обясни, че "това е една мярка, която не е въвеждана в историята на България". "Именно затова я приложихме в двата почивни дни, като инструктажът към полицаите беше да бъдат гъвкави", заяви той. Оказало също така, че немалка част от хората живеят на адреси, които не са декларирали и не фигурират в личната карта, което е нарушение, съобщи вътрешният министър.

НАРУШЕНИЯ

Само във Варна са образувани седем досъдебни производства за неспазване на задължителната карантина след завръщане от рискова страна, съобщиха от ОДМВР, цитирани от "Фокус". Полицаи са извършили вчера 480 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина.

Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна. Има и полицаи под карантина. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов.

В България в момента има 7000 души под карантина. 

Вчера стана ясно, че 9 души са предадени на прокурор за нарушаване на карантината в Шумен. Карантината масово се нарушава и в други градове на страната. 

Към статията във в. СЕГА

Страници

Nickname186

Да затегнем мерките, др. Борисов? Те още шават.

Да им заварим вратите на входовете?

Сладур

Без военно положение няма да минем. Ние сме калпав народ. И на туй отгоре пост комунисти. Всичко ни е бащиния...

lalluger

Е, 30 г. без задължения, а само права до това водят.

Nickname186

Правото да избереш ГЕРБ.

Правото да избереш Гешев.

Правото да избереш Бойко!

Правото посланикът да избира какво си избрал!

Мачкай, Бойче!

Джиджи

Е, 30 г. без задължения, а само права до това водят.

😄👌👏

 

Нямаше да се сетя ... 😂

Сладур

Правото да отхвърлиш комунизма, който е по-лош от фашизма..

lalluger

Аз затова любезно подсказвам ;)

lalluger

Сладуре, ми аз не съм видял такива лоши неща в България. След това видях обаче. Но предполагам ти си живял в кански мъки. Разкажи за тях на някой бройлер от 26-тия пол!

greenville

Ся, не разбрах- да си разхождаме домашните любимци нарушение ли е на карантината? 

Някои имат костенурки все пак...

А ние с котките?

cymen

Никой не вярва на властта, НИКОЙ!

Сладур

Такива като теб, които са никой

Джиджи

Карантината продължава да се нарушава масово

За жалост и пандемията нема да може да изтреби нарушаващите. 😏

 

Щото не действа избирателно ... 😍

az_ti
Става въпрос за тези които са били контактни или са се върнали от Италия и подобни дестинации. Тъпи комуняги, нали заради вас го правим, за де не почнете да мрете като мухи.
slavabg

Тоз пък льолю... бил правил, кво правиш бе и за кой го правиш?

 

Аз съм на 30 /средна възраст за страната/ и не се притеснявам, ти кой пазиш? Че в България, ако доживееш 70 си направо върха на сладоледа бе 😂 ... продължавай да си пазиш душичката, само за теб си е важна 😉

 

Може ли млад човек да употребява думи като "комунисти", де ги тия камуняги? 

Сладур

Най-много са тук у форума. Комуняги, отцепредатели, по-лоши от фашистите

пърпъл

Никой не вярва на властта, НИКОЙ!

и те, като че ли умишлено към това се стремят: несистематизирана информация, не се старят да си обосноват мерките, които налагат, тоя брифинг е абсолютен фарс - мутафчийски дава инфо, която всеки журналист може сам да намери от официални източници по страни, а никой даже не пита как изпълняваме стратегическата цел да не натоварваме болниците. нали затова са мерки и теглилки въведени? кажи бе, човек, колко са хоспитализираните от корона в момента? стига хвърля противоречива и оскъдна информация! 

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Всъщност средната за страната възраст е 43

Minderbinder
снимка на Minderbinder

Чакам с любопитство кога някой по-окумуш адвокат ще се досети, че  "карантина" не е дефинирано в никакъв нормативен документ и всички тези страховити глоби и затвори ще отидат в киреча.

slavabg

Да не говорим, че е абсурдно все още да се говори за епидемия докато няма 200 души болни от 1000 , камо ли за карантина... те затова се опитаха да се подсигурят срещу жалби, но УВИ! 

Efraim Efraimov

Чл. 355.

 (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 23 от 2020 г.) Който наруши наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до десет хиляди лева.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 23 от 2020 г.) Ако деянието е извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който наруши наредба, издадена за предотвратяване на хранителни отравяния, се наказва с пробация или с глоба от сто до триста лева.

az_ti
ако си наистина на 30 , си с манталитета на 60. Всеки един млад човек има родители и роднини в най-рисковата възраст и се ограничават заради тях. Което означава, че или лъжеш за възрастта си или си долна самогъзница на която не и пука за живота на другите хора.
slavabg

Ти недей ми говори с къв манталите съм, комунистино, аз мога да различа кога някой ме лъже за да извлече полза за нещо и кога ми казва истината, баща ми е диабетик с болно сърце, но си живее живота и изобщо не дава ухо на подобни идиотии, бачка, строи, гради и не спира да се движи!

 

Седи си вкъщи, пусни си БОКО тв и с гаранция след седмица влизаш в статистиката, щот си умен! 

 

140 000 трябва да се разболеят от грип, за да се обяви грипна епидемия, тази година имахме не 1 обявяване, а 2, от тях винаги умурат минимум 5 %, но е забранено на лекарите да го съобщават, защото се получава това, което имаме днес, ПАНИКА И СТРАХ! ... те убиват 😉

 

 

Slava
снимка на Slava

Докато не глобят и не пратят 20-30 в затвора, тъпанарите ще продължават да ръсят зараза.👿

ppipi7766

Никой не вярва на властта, НИКОЙ!

 

Аз например вярвам!

Вярвам, че ако някъде има захвърлена мотика Те ще я настъпят, ако има нещо глупаво и вредно ще изкопаят кладенец да го намерят и  ще го приложат.

Вярвам, че ако случайно направят нещо полезне, бързо ще се усетят и ще го отменят.

Определено съм изпълнен с "вяра".😂

az_ti
Тъщата ми живее в Италия. Преди 4 седмици ни говореше с насмешка за заразата, колко черногледи са бг журналистите и как там карнавала си върви. След 2 седмици се оказа, че комшията им е заразен, тогава беше още спокойна но не се шегуваше. Една седмица по-късно почина, когато умре някой познат нещата се променят коренно. В момента е доста притеснена, когато вижда , че правителството не може да смогне да ги погребе, а военните извеждат труповете, за да ги изгарят. Ако наистина ти пука за баща ти вземи мерки и за теб ,и за него. Ако не, запомни което съм казал аз и което си казала ти, и след няколко седмици си дай равносметка. Искрено се надявам ти да си права, защото ако съм аз...
slavabg

Българите сме издръжлив народ, италианците не са... те са дълголетници защото не знаят какво е да живееш под напрежение, каквото ние понасяме. Не пожелавам на никого нещо лошо да се случи, но ако наистина искаш да си здрав, спри телевизора и излез на чист въздух, обратното е пагубно за всеки, защото облъчват умишлено хората от сутрин до вечер.

 

Бъди здрав най-вече психически, защото от сезонните вируси не можеш да избягаш, но не са и повод за паника 👍

марк

 

 

 

                     Тази сутрин ме върнаха от пътеката за балкана . След като бях преминал половината град пеш и сам трябваше да се върна за да не ставам опасен за гората може би . Иначе по градинките всеки си разхожда кучето , цигански каруци минават , но в гората не може . Има нещо сбъркано в тази карантина .

slavabg

Ето за това говоря... 

Banshee
снимка на Banshee

slavabg

Ти недей ми говори с къв манталите съм, комунистино, аз мога да различа кога някой ме лъже за да извлече полза за нещо и кога ми казва истината, баща ми е диабетик с болно сърце, но си живее живота и изобщо не дава ухо на подобни идиотии, бачка, строи, гради и не спира да се движи!

 

Седи си вкъщи, пусни си БОКО тв и с гаранция след седмица влизаш в статистиката, щот си умен! 

 

Опитвам се да проследя логиката - Боко ли е измислил тази измама с вируса или китайските комунисти, или заедно? Че нашите правят глупости, като да затварят паркове, планини и евентуално излаз към морето, вместо да затворят големите хипермаркети, ясно, но в Италия затварят фабрики, не е шега работа.По-добре дайте акъл на баща си да е по-предпазлив човекът... 

 

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Айде , пак се създава паника от такива заглавия. Тези умници, които пишат тези глупости сама за да са интересни, да кажат колко % са тези нарушители. И дали това е преобладаващата част от хората.

Страници