Quantcast
Пунта мара в този важен ден | СЕГА
facebook
twitter

После

Честитка-питка

Пунта мара в този важен ден

9 604
Каква ти България?! Цяла Европа му е болезнен менискус! (Снимката е от преди десетилетие.)

За рождения ден на Бойко Борисов всички си свършиха работата кой както може - медиите съставиха различни портрети и цитатници, поетесите си снесоха съкровищата. За някои вестникари подозираме, че след 15-20 години ще казват - ама ние му се подигравахме с тия подмазвачески портрети, нарочно пресолявахме тортата, вие да не мислите, че човек може сериозно да пише така! (Генералът, който има една болка и тя се нарича България...) Може, може! Още може, постарайте се! 

Две освободени от Нова телевизия журналистки също поздравиха премиера с уволнението си, което съвпада с рождения му ден - явно смятат, че между двете събития има връзка, която обаче не възнамеряват да разкрият. Което, разбира се, е тяхно право - дори Бойко Борисов понякога изтъква предимството на това да замълчиш. Например, когато разправяше научно-популярно пред български журналисти в Брюксел наскоро, че знаел какво да иска от Макрон и му казал (Бойко на Еманюел): "Аз ще те подкрепя за шпиценкандидата, ти ще ме подкрепиш за Европейската агенция по труда да е в София!... Само че - тихо! По-добре да си мълчим и да работим, резултатите сами говорят!" И погледна журналистите с оня лукав поглед, който казва: може да съм прост, ама съм хитрец и въртя половин Европа на маникюра на кутрето си! 

Е, точно на 60-ия му рожден ден Съветът на ЕС го разочарова и гласува Агенцията по труда да се настани в Братислава. Простаци! 

Друг разследващ журналист в този паметен ден пък се върна на бял кон в същата телевизия, лично поканен от собственика! Той стана известен с това, че преди да изпадне от "Нова" беше записвал колегите си, за да състави доказателства за цензура - а когато изпадна, даде пресконференция, на която каза, че в телевизията има цензура, но "Бойко Борисов е пич" и не знаел (точен цитат).

Путин, Тръмп, Меркел и който още се полага, също поздравиха шейсетгодишника - ние се включваме към тази вълна от поздрави, мислим, че нашата честитка се пада някъде между Меркел и Путин: здраве желаем, г-н Борисов, твърдост на десницата и непостижима якост на опорно-двигателния апарат! 

Има впрочем една Фейсбук поетеса и герберица, която също отби номера със стихче, което се позавъртя из интернет, но "После" го оценява като разсъдъчно и нагласено, слаба работа. Направо се чудим дали да го цитираме - все пак ще го направим, за да илюстрираме тезата си. 

Такива стихчета ние можем да произвеждаме по много, но предпочитаме да нагнетяваме творческо напрежение, за да избухнем в един момент с нещо наистина достойно за мащабите на Борисов. 

Считаме, че регулярните поетеси, които го обсипват с лирични ласки, не се справят. 

Конкретно тази дама, която цитираме, се прави на по-буйна, отколкото е в действителност. 

Жал ни е, че Фейсбук читателите вземат това за автентична творческа лудост и цитират произведението като образец за вихрено съзнание и развързан Пегас. 

Лековерни хора! Следва произведението. 

***

Автор: Мари Хигелс

Годишнина важна празнува
животът ти - извор на сила.
Духът ти със устрем нечуван
спасява сърцата унили.
Зачеркваш със хъс безграничен
злъчта на злините заразни.
Добрите със жар те обичат,
защото не сееш омрази.
Роден от покоя всемирен,
ти с поглед отключваш огньове,
оставящи бляскава диря
в душите, за полет готови.
Градиш висина... И, безспорно,
в агония мракът се мята.
С лъжи иска правда да бори,
хибридно сънува преврати...
А ти си в подем, Командоре!
Виж тролът как гледа втрещено.
Торнада му спуска отгоре
взривената наша вселена.
Тя иска да водиш безброя
по нейните пътища златни.
Безценна е ролята твоя -
с морал да облъчваш играта.
Затуй, че си свръх-отговорен,
щастлив хоризонтът е блеснал!
Когато със факти говориш,
ти даваш крила на прогреса. 
С усмивка празнувай! Честито!
Бъди от любов преобсебен!
Наздравица вдигат звездите
за звездната сила във тебе!

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Майтап на гол пъп

14.06.2019

1037
Суперстар

11.02.2019

647 5
Спешно печатат служебни паспорти за избирателите в чужбина

Коментари

dream team
снимка на dream team

Авторка на това стихоплетство не може да е никоя друга, освен наша Слава.

Влез или се регистрирай за да коментираш