facebook
twitter

Технологии

Смартфоните ще отстъпят място на нови уреди

1 960

Главният изпълнителен директор на Samsung Dong Jin Koh (Ди Джей Кох) смята, че краят на класическите смартфони наближава. Тази промяна ще бъде естествена, няма да бъде радикална, но все пак до 5 години ще бъде ясно, че тя е факт.

Кох вярва, че влизаме в нов период, който ще бъде доминиран от изкуствения интелект, 5G и IoT. Т.е. от нови интелигентни устройства, а не от смартфона, който бе "цар" на технологичния пазар през последните 10 години. 

Кох, разбира се, даде като пример за устройство на бъдещето Galaxy Fold на Самсунг - но в същото време призна, че Самсунг са прибързали с пуска на този много скъп и показал ред дефекти сгъваем смартфон. Устройствата с гъвкави дисплеи обаче със сигурност влизат в графата "бъдещето след смартфона". 

Защо се мисли въобще за нещо ново? Според Kang Yun-Je, ръководител на дизайнерския екип на Samsung Electronics, причината за изграждането на сгъваем телефон е, че "дизайнът на смартфона е достигнал своя лимит". 
За компании като Apple, Samsung и Huawei, които са реализирали милиарди от продажбите на телефони, тази промяна може да бъде повратен момент.
Интернет на нещата, 5G, AI и всички тези технологии, които се смесват заедно, изискват нови уреди. Може би просто по-големи екрани? Може би просто сгъваеми таблети? Т.е., както казва Кох: "Смартфоните могат да намалят, но ще се появят нови устройства". Кох вижда бъдещето във "взаимосвързани и мултиекранни интелигентни устройства, които помагат на хората безпроблемно да изпълняват задачи, докато се движат между дома, колата и офиса".

Разбира се, бъдещето може да е на устройства като умните часовници или умните говорители. Тук Samsung са наясно, че изостават от Apple. Затова и планират да пуснат на пазара своя Galaxy Home, който отлагат вече половин година. 

Все още няма коментари

Още

Дядо Коледа вече кацна на Международната космическа станция

08.12.2019

362 3
Кланът Ескобар вече прави смартфони

04.12.2019

1592 23
Русия започва да произвежда електромобили

23.11.2019

3842 83

Влез или се регистрирай за да коментираш