Медия без
политическа реклама

Looking Glass Factory представи "холографски" дисплеи за професионалисти

Компанията Looking Glass Factory представи два нови дисплея, базирани на технологията за пространствена холография, които позволяват да се създават и демонстрират триизмерни цифрови изображения и приложения, за които не са необходими 3D очила и други допълнителни аксесоари. OLED дисплеите на Looking Glass са предназначени за професионалисти в областта на дизайна, образованието, медицината и други индустрии.

Според New Atlas, за разлика от компактния 6-инчов "холографски" дисплей Looking Glass Go за домашна употреба, пуснат на пазара миналата година, новите продукти са представени в два размера - 16 и 32 инча. Те са снабдени с OLED панели с разделителна способност съответно 4K и 8K. Основните характеристики са широк зрителен ъгъл до 150 градуса и технология за показване на триизмерни изображения без използване на очила или други допълнителни устройства.

Според главния изпълнителен директор на Looking Glass Шон Фрейн тези пространствени дисплеи вече са намерили приложение в различни области - дизайн, маркетинг, медицина и научни изследвания. Така например дизайнерските студия ги използват за създаване на концепции за нови продукти, музеите ги използват, за да вдъхнат живот на исторически артефакти, а студентите по медицина ги използват за изучаване на реалистични 3D модели на човешкото тяло.

16-инчовият дисплей поддържа повече от един милиард цвята за изключително реалистично 3D съдържание и има разделителна способност 3840 × 2160 пиксела при честота на опресняване 60 Hz. Една-единствена 3D сцена може да се гледа едновременно от група от 45 до 100 души. Поддържа се и управление с жестове с помощта на сензори и периферни устройства. Дисплеят се доставя с необходимия софтуер и SDK за разработване на приложения.

32-инчовият модел се отличава с още по-висока разделителна способност от 7680 × 4320 пиксела и се свързва с източник на сигнал чрез DisplayPort. Този модел може да бъде оборудван и с компютър Intel NUC9I7QNB с 16 GB оперативна памет, 250 GB SSD и графичен ускорител Nvidia GeForce RTX 3090, което позволява устройството да се използва за интензивни задачи за визуализация и обработка на данни.

Новите продукти вече са налични за предварителна поръчка, като цените започват от 4000 щ. долара за 16-инчовия вариант. Цената и датата на стартиране на продажбите на 32-инчовия модел все още не са оповестени.

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?