facebook
twitter

Технологии

В Европа няма да се произвеждат повече персонални компютри

1315

Последната европейска фабрика за производство на персонални и преносими компютри, която се намира в южната част на Германия, ще бъде затворена през 2020 г., съобщи японският собственик Fujitsu.
Затварянето на завода в Аугсбург ще засегне всичките 1500 работници в това предприятие, потвърди говорителят на компанията, както и още 300 работни места в кооперативни германски фирми. С този ход японската компания ще спре напълно производството и инсталирането на компютри в Германия. Разработването на продукти, окончателното сглобяване и логистиката ще бъдат изцяло прехвърлени в Япония.

Компанията потвърждава, че немската фабрика за производство на преносими компютри и устройства за съхранение на данни е последната по рода си в Европа. Поради консолидирането на PC индустрията в момента в света има само няколко фирми, които произвеждат такива устройства. Това са американските Apple, Dell и HP, както и компании от Източна Азия - тайванските Acer и Asus, китайската Lenovo и южнокорейските Samsung и LG.
Продажбите на класическия настолен компютър намаляват рязко, тъй като потребителите се обръщат към таблети и други мобилни устройства.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Чистка във Facebook на руски страници

07.05.2019

2133 19
Роувърът "ИнСайт" засне марсиански изгрев и залез

03.05.2019

365 1
Цените на телефонните разговори падат от 15 май

03.05.2019

1133 4

Коментари

blue_fish

Това е изключително жалко. Два пъти съм купувал настолни компютри Fujitsu - един нов и един втора употреба. Произведени са в Германия и впечатленията ми са отлични. Интересно, дали след преместването в Япония, компютрите им, които ще се продават тук ще бъдат японски или Made in China.

Душко

Подли , коварни азиатци ! Ние знаем кой е виновен за нашите беди ! Един евразиец жуже ! 

wvw

Ако искаш по-евтина машина, но по твой вкус и с по-големи възможности, купи си настолен компютър! Единственото предимство на лаптопа е мобилността му. Настолния комп можеш и да ъпгрейдваш, което при лаптопа е много ограничено....

Влез или се регистрирай за да коментираш

×