facebook
twitter

Наблюдател

Евроизборите са завръзка в трагедията на глобализаторите

Старата европейска номенклатура вижда врагове навсякъде около себе си. И така ще бъде, докато не бъде заменена от нова
11910
Ако не гласуваш, получаваш Тръмп.

Да не се лъжем - отношението на редовия българин към европейските избори е ясно, осмислено и напълно последователно - хич не му пука за тях. Това са избори, които решават само едно - кои 17 души да командироваме в ЕС, за да получават една торба евро на месец. Тъй като българският евродепутатски глас е известен като глас без помощ, глас в пустиня, то и българинът не си дава зор нито да следи, нито да участва в този вот. 

Няма да разубеждавам никого. Просто искам да припомня, че от тези избори зависят малко повече неща, освен заплатата на 17 български евродепутати.

 

Но първо - pro domo sua 

 

Евроизборите са на 26 май. Засега прогнозите, че ГЕРБ води с малко пред БСП, двете партии са в рамките на статистическата грешка, на практика имат изравнени позиции. В тази връзка има две прогнози - ако ГЕРБ бие на евроизборите, ще си бетонира мандата. И обратното - ако падне на евроизборите, ще падне скоро и от власт. Както долу-горе ясно се вижда - нито една от прогнозите не засяга вторите избори, които със сигурност ще имаме тази година - местните наесен. Прогнозите засягат само едно - евентуалните трети национални избори, които могат да се състоят тази година. Т.е. всички прогнози са от типа "ще вали, но може и да ни се размине". 

Българските изборни традиции повеляват, че за кампания е рано да се говори, но тенденциите, които ще бележат тези избори, вече са видими. ГЕРБ например ще гони същия резултат като през 2014 г., т.е. 6 от 17, като ще заложи преобладаващо на вече доказаните си евродепутати. Периодът до май ще бъде използвана за нещо друго - за стягане на структурите, включително за "ревизии по места" и "отстраняване на всички слабости и грешки". Може би ви се струва леко странно, но точно това се казваше в поздравителния адрес по случай 12 години от учредяването на ГЕРБ, която изпратиха до структурите Борисов и заместниците му Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов. 

 

Драмите с листите ще бъдат в БСП -

 

те са породени от сблъсъка между партийния лидер Корнелия Нинова и нейния партиен евролидер - Сергей Станишев. Както и да го гледаш, редно е Станишев, току-що преизбран за лидер на ПЕС, да оглави и листата на БСП. В същото време се чува все по-отчетливо, че на "Позитано" търсят надпартиен водач на листата... Общо взето лагерите са единодушни само в едно - Мистър 15/15 Момчил Неков никога повече да не е депутат. За да не влизат неоторизирани лица в Европарламента, БСП и ГЕРБ леко промениха Изборния кодекс - пак ще се влиза в преференции, но партиите няма да имат номер, така че 15/15 вече не е опция. 

През 2014 г. Николай Бареков и Ангел Джамбазки станаха евродепутати от т.нар. "България без цензура - ВМРО-ЗНС-Гергьовден". Редно е тези две места да отидат в коалиция "Обединени патриоти" и едното от тях сигурно ще бъде спечелено от Ангел Джамбазки. Чий ще бъде вторият евродепутат от ОП - на "Атака" или на НФСБ, и дали въобще ще има такъв - ето това е проблемът на "патриотите". 

Пред десните, които преди 5 г. пласираха в Европа само Светослав Малинов, също има само един кахър - дали въобще ще имат такъв сега. Разбира се, преди да спечелят нещо, те вероятно ще се сбият, защото Малинов вече е кандидат на ДСБ, а "Да, България" най-вероятно ще лансира за водач на листата Стефан Тафров. 

 

Дотук с българските тревоги

 

Разбира се, те са отломка нищожна на фона на общоевропейската скръб. Въпросът на въпросите в ЕС е дали Европарламентът ще бъде ударен от мощна дясна вълна, или бозовата коалиция от сини и червени/ЕНП и С&Д (Прогресивният алианс на социалистите и демократите) ще удържи властта. Сега двете еврогрупи имат 407 от 751-те евродепутати. След излизането на Великобритания евродепутатите остават 705. Прогнозите са, че след изборите ЕНП и С&Д ще имат 318 места, т.е. двете групи няма да имат мнозинство в ЕП. И за да имат такова, трябва да разчитат на официална подкрепа на Алианса на либералите и демократите за Европа" (АЛДЕ), които са безспорна трета сила в ЕП. АЛДЕ ще я осигури. И трите да подкарат нещата така, както и досега. 

Възможен е и друг сценарий - левите от С&Д да зарежат десните и да потърсят коалиция със "Зелените" на Ска Келер и лево/зелените от GUE-NGL на Габриeле Цимер. Тук обаче мнозинство едва ли ще се роди, тъй като С&Д е на път да загуби с още по-голяма разлика изборите от ЕНП (те не са били първа сила през този век). 

 

Къде са националистите сега?

 

Сега те са 8-а по численост парламентарна група. Движението на Европа на нациите и свободите (Europe of Nations and FreedomENF) включва австрийската и холандската Партия на свободата, френският Национален фронт, белгийският Фламандски интерес, полският Конгрес за нови права и италианската Северна лига. Те заемат само 39 от всичките 751 места. Незначителна фракция. Те ще имат ръст, това е почти сигурно и според цялата социология на Европа, той ще е около 10%.  

В Европарламента има и друга сходна група. Това е групата около UKIP на Найджъл Фараж - "Европа за свободата и пряката демокрация" (Europe of Freedom and Direct Democracy). Половината от 45-те депутати на тази група идват от Великобритания, която вече няма да участва на евроизбори. Така че въпросът на въпросите е какво ще правят останалите евроскептици от EFDD - това ще са хора от италианската "5 звезди", "Ред и справедливост" от Литва, Шведските демократи... Като се има предвид, че "5 звезди" вече управлява със "Северна лига" в Италия, то е напълно възможно двете групи да заиграят заедно в следващия Европарламент. Тогава и само тогава дясноконсервативните евроскептици ще имат изключително добро представителство от между 70 и 90 евродепутати. Те могат дори да станат 3-та политическа сила в ЕП - ако някои депутати на ЕНП, примерно, се прехвърлят при тях. Защо не? Цяло чудо е, че ФИДЕС на Орбан още е в ЕНП. 

Това е вълна, но не е решаваща. Това не е целта на Банън - евродепутатите в консервативната Супергрупа да са 1/3-а от всички. Отчетете и факта, че нито една група не е декларирала и едва ли ще декларира готовност за сътрудничество с евроскептиците. 

Накратко и по-ясно - опасенията, че дясната вълна

 

ще залее подредения либерален европейски дом,

 

са напълно фалшиви. Приказката за "антиевропейската" вълна е просто част от евролибералната предизборна пропаганда - начин за стягане на редиците. Няма никакво съмнение, че колкото по-голяма е либералната пропаганда по темата, толкова по-силна ще става консервативната вълна. 

С избирането на Тръмп старата европейска номенклатура пое рефрена "Демокрацията е в опасност", "Те искат да срутят Европа" и свърза директно американския президент с националистическите популистки партии в Европа. Основание за това имаше - главният стратег на Тръмп - Стив Банън, изрази желание да помогне на такива партии и за целта създаде фондацията "Движението" в Брюксел. Обиколи Националния фронт на Льо Пен през март, поразходи се в Лондон, изнесе лекция на тема „Глобалните последствия от въстанието на популистите” в Цюрих - т.е. стори достатъчно, за да може либерална Европа да изреве и да го обяви за расист и ксенофоб, примерно. Първо обаче помощта на Банън бе отхвърлена още през лятото от "Алтернатива за Германия". "Тук не е Америка, интересите на европейските крайнодесни партии са доста различни", заяви един от лидерите на АзГ Александър Гауланд. Второ, оказа се, че избирателните закони в повечето европейски страни пречат на чуждестранни организации като "Движението" да оказват подкрепа по време на национален вот. 

Всичко това не попречи на блюстителите на европейското статукво да продължат с внушенията, че зад евроизборите ще стои Тръмп. В Страсбург дори бяха разлепени плакати, на които се вижда лицето на президента на САЩ Доналд Тръмп, частично закрито от европейските символи. Кампанията с този плакат бе адресирана към колебаещите си, тя искаше да вдигне избирателната активност. Т.е. - ако не гласуваш, получаваш бай Дончо. 

Разбира се, покрай фалшивите заплахи от националистите и от тръмпизация на Европа, се провря и вече традиционната заплаха, че

 

руснаците/корейците, китайците/ ще хакнат изборите ни

 

И ако не ги хакнат, то поне ще повлияят сериозно и негативно на крехкия европейски разум. Този рефрен ще се чува отчетливо през следващите месеци - няма как да се спасим. Докато той се чува, в ход ще бъде обратната кампания - силен натиск да се "гласува правилно". Google например разработи нови правила за политическа агитация и реклама в Европа. В Google, разбира се, работят изключително политкоректни ангели и няма никакво съмнение, че новите правила ще помогнат на гражданите да имат чиста и обективна информация, която ще укрепи демократичните процеси, нали? Контрол на демократичната агитация в мрежата, разбира се, ще осъществява самият Google. И така - ако политиците искат да си направят реклама, трябва да подадат документи в корпорацията, а после Google ще разреши кое да се чуе и кое е неприемливо. Накрая ще пусне най-точните метаданни за това кой е купил реклама, кой е купил достъп до архиви, колко пари са похарчени и т.н. Тази "ангелска инициатива" на Google е в Еврокомисията, която се съгласи да я разгледа.

И така, кръгът е затворен - посочени са лошите, подкрепен е добрият, съдията е правилен...
 

25

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ изсветлява мръсния си капитал – връзката с ДПС

19.02.2019

Диян Божидаров

928 3
Прахосването на милиарди е сладко за политиците и вредно за обществото

19.02.2019

Economix.bg

215 1
Това "зло" - парите

Коментари

RAICHOM

Еврозиборите са напълно безсмислени, тъй като европарламентът няма законодателни функции и от него не зависи нищо... Ако една партия наистина иска да промени ЕС, то тя трябва да бойкотира евроизборите, да стане управляваща в съответната страна членка на съюза, да има необходимото парламентарно мнозинство и да извади страната си от ЕС. Това трябва да направят всички страни и да разпаднат тази олигархична организация, наречена ЕС, която пороби Европа. Европейското бъдеще принадлежи на суверенните национални държави, работеща помежду си на базата на взаимоизгодното сътрудничество...

 

Да живее България на Труда и Разума - БТР !

Forza NATO

Петьо Цеков 👍

JR

Стив Банън няма спиране. Той е по-бесно десен дори от Джон Болтън. Обсесивното му разстройство е смайващо. А и не му липсват жълтици. Фараша от две години и половина играе първи кавал на Дончо. С Банън активно разпространяват знания и опит как да бъдат генерирани ефективно фекалии нюз за параноизиране на плебса. Може да се очаква преди изборите да цръцнат подробности за финансовата чистота на Али Ишиас и 40-те разбойници.

Борбите ще са не само мазни, но и мръсни.

Цеков👍

дъртреалист

ТЕЗИ евроизбори... вероятно ще поставят в опасност контрола на "глобализаторите" върху Европа.

И стои въпросът - как биха могли да си върнат този контрол?
Може би чрез едно локално конфликтче?

В Черно море?

Е, тогава ще ядем хурката!

Памфуций
снимка на Памфуций

С избирането на Тръмп старата европейска номенклатура пое рефрена "Демокрацията е в опасност", "Те искат да срутят Европа" и свърза директно американския президент с националистическите популистки партии в Европа. Основание за това имаше - главният стратег на Тръмп - Стив Банън, изрази желание да помогне на такива партии и за целта създаде фондацията "Движението" в Брюксел. Обиколи Националния фронт на Льо Пен през март, поразходи се в Лондон, изнесе лекция на тема „Глобалните последствия от въстанието на популистите” в Цюрих - т.е. стори достатъчно, за да може либерална Европа да изреве и да го обяви за расист и ксенофоб, примерно. Първо обаче помощта на Банън бе отхвърлена още през лятото от "Алтернатива за Германия". "Тук не е Америка, интересите на европейските крайнодесни партии са доста различни", заяви един от лидерите на АзГ Александър Гауланд. Второ, оказа се, че избирателните закони в повечето европейски страни пречат на чуждестранни организации като "Движението" да оказват подкрепа по време на национален вот. 

Винаги е простичко в писанията на Цеков, но за разлика от тях ситуацията е доста по-сложна.

Макар националистическите партии да не се хвърлят ентусиазирано в обятията на Банън по редица причини, влиянието на Тръмп е доста по-голямо и върви по повече линии от описаното в текста.

Самият факт, че към модела "Путин" се прибави моделът "Тръмп" вече оказва значително влияние върху политика и политическото мислене в Европа. Моделът "Тръмп" се оценява положително от 25% от италианците, 22% от британците (е, те няма да играят на идните избори), 14% от французите, 11% от германците, 7.5% от испанците. В последните три страни пък личната оценка за Путин (но никой не е задал въпроса за руския модел) пък е забележително по-висока - респ. около 20% , 22% и 14 %.

Ето какво казва г-жа Льо Пен: "мнозина виждат в избора на Тръмп потвърждение за правотата на тяхната диагноза, че суверенитетът и границите са важни".

Така, че успехите и неуспехите на новия американски модел рефлектират върху Европа силно и без фондацията на Банън, същото се отнася и до Русия и без да се смятат евентуални хибридни намеси, макар че RT, Sputnik и подобни несъмнено имат някакво влияние върху общественото мнение в Европа.

 

Кире

Петьо, не знам дали четеш коментарите, обаче ти подсказвам: Орбан всъщност радикализира ЕНП, така че само тоя факт трябва да ти говори, че статуквото няма да се запази. Да не говорим, че 5-те звезди и други подобни могат да работят за промяна на ЕС, но доста по-различно от предложенията в бялата книга на Юнкер, т.е. нещо сходно с говоренето на Банън, но практически враждебно спрямо САЩ. Заражда се автентичен европейски национализъм, който прескача старите държавни граници и се простира в рамките на ЕС. От ЕС-13 към това се притурят поляци и унгарци. За съжаление няма наши припознати за партньори.

 

Не чак толкова отдавна говорихме за тоя евронационализъм с един пич от 5-те звезди. Понеже аз заех неква скептична позиция, той ми рече, че 75% от БВП на ЕС е от стокооборот в рамките на ЕС. И единственото, от което ЕС има нужда е мир с Русия. Тва впрочем е по отношение на "вчешателството". То тва вмешателство вече се иска от някои от тия евронационалисти, защото американското вчешателство май им дойде в повече. Алтернативата в Германия и тя така. Впрочем именно тук ще е битката: между Алтернатива за Германия и льо Пен, щото виждат различни геостратегически партньори на ЕС. По Банън ще познаете кой за кой е.

генек

Хубав анализ, но... На база "ако"... Ако баба ми беше мъжка - щеше да има дръжка...

--------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

Салвини е Берлускони със запек. Нищо антксистемно

ahtezi banani

В една друга тема днес, попаднах на тоя клип за Сорос:

 

https://www.youtube.com/watch?v=VoXDfeSVkWM

 

После се сетих за една изява на Шмъркъл...

 

В изявление, организирано  на 23 ноември, 2018 от Фондация Конрад Аденауер в Берлин:

 

" Националните държави трябва днес да бъдат готови да се откажат от своя суверенитет ", според германския канцлер Ангела Меркел в свое изказване  в Берлин, че суверенните национални държави не трябва да слушат волята на своите граждани, когато става въпрос за въпроси на имиграцията, границите или дори суверенитет. 

 

„ Има политици, които вярват, че могат да решат кога тези споразумения вече са невалидни, защото те представляват народът, но хората са индивиди, които живеят в една страна, не са група, която се определя като немски народ ”, подчертава тя.

 

Макрон,  заяви пред Бундестага, че Франция и Германия трябва да бъдат в центъра на възникващия Нов световен ред. " Европа трябва да бъде по-силна и да спечели повече суверенитет ", продължи той, както и Меркел, че държавите-членки на ЕС се отказват от националния суверенитет за Брюксел във връзка с " външните работи, миграцията и развитието ", както и с нарастващата част от нашите бюджети и дори фискални ресурси ”.

 

Искат  държавите членки на ЕС да подпишат документ, с който се отказват от суверенитета си. Бочко нищо не каза, кога се очаква това събитие или е подписал вече? 

 

Ако лидерите на ЕС продължават да процедират по този начин, силно се съмнявам, че ще има за кво да си гласувкат 😆

дъртреалист

Държавите членки НЕ МОЖЕ да ГУБЯТ суверинитет. 
Те могат да преотстъпват част от своя суверинитет на ЕС,
АКО те СА ЕС, ако те го управляват.

Доколкото управлението на ЕС не се избира и назначава от държавите членки, а от някаква , трета ТАЙНА страна,
преостъпването на суверинитет на тази трета страна означава нето загуба на суверинитет.

Това би било самоубийствено и глупаво.

Памфуций
снимка на Памфуций

Доколкото управлението на ЕС не се избира и назначава от държавите членки, а от някаква , трета ТАЙНА страна,
преостъпването на суверинитет на тази трета страна означава нето загуба на суверинитет.

Доколкото първото е неверно, второто е някаква глупост.

1/ЕП е избираем от населението на страните

2/ ЕК се състои от предложени от всяка страна комисари и се одобрява от ЕП

3/Нито едно по-съществено решение на ЕС не може да мине без решението на Европейския съвет, в който участват представители на всички държави-членки и всяка има право на вето.

Sine_metu

Европейският съвет, Европейският съд плюс три специализирани агенции - бюджетно- финансова, за съвместни проекти и разследваща са предостатъчни.

Останалото - в НАТО и националните администрации

Sine_metu

Нед., 23/12/2018 - 13:04 (нов)

дъртреалист

Държавите членки НЕ МОЖЕ да ГУБЯТ суверeнитет. 
Те могат да преотстъпват част от своя суверeнитет на ЕС,

 

ЕП и ЕК са излишни и понеже е така, стават все по- вредни.

Имаме военно- политическия съюз НАТО. Имаме политическата организация ЕС, уредена с Лисабонския договор и функционираща съгласно общи правила. Основните принципи на Договора за ЕС са субсидиарността и пропорционалността, на човешки език - проблемите следва да се решават на равнището, на което възникват, а наднационалната власт да решава само най- важните и които не могат да решат националните администрации.

 

Системната и в пряко нарушение на Лисабонския договор злоупотреба с власт на ЕП и ЕК доведе до нечувано нормативно и институционално свръхпретоварване, на човешки език - безброй напълно излишни, обективно вредни общи правила и наднационални институции. Правилата са над 150 000 страници, над 80 000 000 думи. Институциите са в същото трагично положение.

 

Само много болни хора, с много тежки психически разстройства или хроничен ишиас могат да си въобразяват, че и най- добросъвестната администрация е в състояние дори да изчете подобно нещо, камо ли да произведе друг резултат, освен безпътица и безизходица.

 

Шоковото разтоварване на ЕС от правила и институции е единственото средство за излизането му от задълбочаващата се тотална прострация.

Vitalin Nedelchev

Изборите, на регионално и европейско ниво, предават легитимност на властниците, но не привнасят в тях нравственост и компетентност. Избирателите нямат възможност за критична селекция на избранниците, защото не разполагат с достоверна предварителна информация за техните качества. Сл. изборът на първите няма рационална обосновка и не може да доведе до очакванията, с които е натоварен. Резултатите от него са винаги предопределяни от хазартната случайност, която е последица от зверската предварителна промивка на мозъци. Основната теза на тази пропаганда е, че "вие решавате"; "от вас зависи"; "всичко, което ви предлагаме е за ваше добро". 

Е хайде сега европропагандаторите да обяснят кои проблеми са били успешно решени на национално ниво, та останалите нерешени да бъдат решавани на наднационално?! Как загубата на суверенитет ще допренесе за повишаване на управленската ефективност?

Sine_metu

Пон., 24/12/2018 - 18:36 (нов)

Vitalin Nedelchev

Изборите, на регионално и европейско ниво, предават легитимност на властниците, но не привнасят в тях нравственост и компетентност. Избирателите нямат възможност за критична селекция на избранниците, защото не разполагат с достоверна предварителна информация за техните качества. Сл. изборът на първите няма рационална обосновка и не може да доведе до очакванията, с които е натоварен.

 

Напълно рационалната обосновка на избора е невъзможна по принцип. Още Сократ е поставил въпроса и е дал отговора.

Огромната заблуда е, че партиите правят обосновката по- рационална чрез обвръзването на кандидат- депутатите с колективно изработени позиции. Заблуда е по ред причини, на първо място поради зависимостта им от тартора. На второ, поради самата принципна невъзможност да оцениш всички качества и поведенчески особености на когото и да било.

 

Не можем да направим по- "рационална" човешката природа, но можем да изработим по- рационална система.

 

Най- напред като предоставим избора на депутати в ръцете на повече и по- свободни хора. Необходими са три изречения в Изборния кодекс : Кандидат за народен представител може да бъде всеки пълнолетен български... и т. н. ..., представил в ЦИК подписка с 2 000 души. Кандидатите се включват в единна многомандатна национална листа. Депутати стават първите 240- ма по низходящ ред на броя получени гласове.

 

После, като променим начина, по който работи властта. Преди всичко, новоизбраното Народно събрание. Неговата първа задача трябва да бъде изработването на 4- годишна програма за развитие, задължително приета със закон. Иначе казано, Закон за развитие. В него се обособяват като План за развитие задълженията на бъдещата изпълнителна власт. Едва тогава се избира МС и т. н. По- подробно изложих идеята под статията на Цеков "Бунтът на отчаяните".

 

Днес Ахмед Доган говори за "програмен кабинет". Язък му, че е най- умният и опитен български политик. Как си представя сий безусловно необходим кабинет - нещо повече, всеки кабинет трябва да е програмен; това и казвам - без описаните по- горе стъпки?

Пременил се Илия, пак в тия.

Освен че покрай всичките илии на "прехода" намразихме и Свети Илия

 

 

kempes

Евродепутатстването е чиста проба хранилка за провалени некадърни политици със затихнали отдавна фхункции, които ако не се появяват по телевизията хората няма да си спомнят за тях.

Абсолютен паразитизъм, отиваш в европарламента, вземаш децата да учат на запад и жената да си прави прическата и маникюра и ... се пенсионираш като честен труженик.

Оттук нататък от теб не става нищо, не че преди това си бил нещо де, щом са те предложили значи си бил боклук.

Да не споменаваме имена, че след празника някои още имат чувствителни стомаси.

Sine_metu

Още в стария форум ДЕМОКРАЦИЯ имаше малка дискусия на тема човекът- български евродепутат в новото време.

 

Според мен, работното му място трябва да е в София.

За ежедневна връзка с овц... упс, избирателите и в помощ на националната администрация.

До Брюксел - два пъти годишно. Останалото - онлайн

ahtezi banani

Ново 20-се!

 

В своята традиционна коледна реч, папа Франциск призова християните да отхвърлят суверенитета и да приемат глобализма, за да направят света по-добро място. 

 

https://edition.cnn.com/2018/12/25/europe/pope-chr...

 

та, закво викате ще идва тоя стар пес в България? 

Sine_metu

Нещо си се объркал.

От мен да знаеш, че "fraternity" значи "братство", а не "глобализъм".

ahtezi banani

Чети между редовете...

 

 Fraternity among individuals of every nation and culture. Fraternity among people with different ideas, yet capable of respecting and listening to one another. Fraternity among persons of different religions. Jesus came to reveal the face of God to all those who seek him.

The face of God has been revealed in a human face. It did not appear in an angel, but in one man, born in a specific time and place. By his incarnation, the Son of God tells us that salvation comes through love, acceptance, respect for this poor humanity of ours, which we all share in a great variety of races, languages, and cultures. Yet all of us are brothers and sisters in humanity!

 

после прочети това:

 

https://www.zerohedge.com/news/2018-12-27/angela-m...

 

 

Кире

Християнството е глобализъм :) При тва мултикултурен глобализъм, според тая версия на Ватикана:

 

Our differences, then, are not a detriment or a danger; they are a source of richness. As when an artist is about to make a mosaic, it is better to have tiles of many colors available, rather than just a few! The experience of families teaches us this: As brothers and sisters, we are all different from each other. We do not always agree, but there is an unbreakable bond uniting us, and the love of our parents helps us to love one another.

The same is true for the larger human family, but here, God is our "parent," the foundation and strength of our fraternity. May this Christmas help us to rediscover the bonds of fraternity linking us together as individuals and joining all peoples. 

Но, както е казано, ако слушаме поповете нема начин да не дойде Апокалипсиса. Аре, енджой: https://www.youtube.com/watch?v=boTKLuI7nzM

 

ahtezi banani

Факт е, че поради педофилския скандал тоя взе да ръси простотии на килограм, явно истината е толкова шокираща, че ще събори Ватикана / не ми е особно интересна съдбата им / ... просто имам навика да предвиждам нещата, днес са намеци - утре ултиматум, а предупреден, значи въоръжен. 

 

Орбан: съгласно Устава на ООН и Декларацията за принципите на международното право суверенитетът е неотчуждаемо качество на независимата държава, а от това следва, че декларацията и уставът представляват универсално право, стоят над договора за присъединяване към Евросъюза. Държавата член може да прилага само ония разпоредби на договора, които не противоречат на международното право и на заложените в конституцията й неотменими основни права. Всяко говорене, че с присъединяването към ЕС държавата отдавала изцяло суверенитета си на Брюксел, са празни брътвежи. Не би могло и да бъде другояче. Да се "отдаде" или отнеме суверенитет, означава дадената държава да се превърне в колония, а гражданите й в поданици на метрополията. Иначе казано, ако 28-те страни членки действително са "отдали" суверенитета си на Брюксел, те не биха могли повече да бъдат членове на ООН, а две от тях - Великобритания и Франция - и на Съвета за сигурност. Защото ООН е организация само на суверенни държави. Моето поколение помни кога в ООН бяха приети десетки държави от Азия и Африка -  едва когато се освободиха от бившите си метрополии и станаха суверенни държави!

 

 

Sine_metu

Мнението на Орбан - да!

Sine_metu

Съб., 29/12/2018 - 20:40 (нов)

ahtezi banani

Чети между редовете...

 

Между редовете може да се "прочете" каквото ти скимне.

Човекът е пределно ясен

By his incarnation, the Son of God tells us that salvation comes through love, acceptance, respect for this poor humanity of ours, which we all share in a great variety of races, languages, and cultures. Yet all of us are brothers and sisters in humanity!

 

По- нататък е още по- ясен. Две трети от посланието са за Никарагуа и Венецуела, Сирия и Йемен, Украйна и двете Кореи... За колониализма. Май само Ватиканът още го нарича с името му.

 

Тва на Меркел го четох.

Прави се на тапа, нищо че си въобразява, че звучи като папа

ahtezi banani

ми, ми... този да ми говори за любов - може, ама друг път!

 

31.07.2016 Младите хора „да вярват в ново човечество /да се чете Новия Световен Ред/”, призова папата пред 2,5 млн. поклонници

 

Франциск призова младите хора „да вярват в ново човечество”, което отхвърля омразата между различните народи и не злоупотребява с националните граници като бариери. Той призова присъстващите да покажат „истински кураж, смелост, за да бъдат по-силни от злото, да се обичат, дори и враговете”.

 

https://news.bg/world/mladite-hora-da-vyarvat-v-no...

 

Хубаво, че точно младите го взимат несериозно 😁

 

 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш