facebook
twitter

Наблюдател

БСП - опозиция, но само с популистки изхвърляния

Колкото е слабо управлението на Борисов, толкова куха е и патетиката на Нинова
1698
Фейсбук профил на Корнелия Нинова
БСП обяви, че излиза от парламента и отива при хората. Още в края на юли лидерът на левицата Корнелия Нинова се опита да "яхне" недоволството на животновъдите в Странджа, които пострадаха от чумата.

На такова управление - такава опозиция. Чак е смущаващо чудно при всички корозиращи процеси в институциите, вътрешни коалиционни проблеми и цинично нехайство в третия кабинет на Бойко Борисов БСП да не успява да мръдне и на йота от инерцията, в която е затънала. Левицата, която иска толкова много да управлява потъващия кораб на властта, гази толкова дълбоко в тресавището на елементарния популизъм, че чак изпада в опияняващо удоволствие. Отдавна партиите използват популизма като основна подправка на политическите си послания и позициониране пред избирателите. В БСП обаче вече изпитват наркотична зависимост от популистките обобщения. И те да достигат до ръба на предела, когато Корнелия Нинова се обърна от парламентарната трибуна към ГЕРБ с ефектното обвинение за катастрофата край Своге: "17 души убихте". Присъдата - издадена, думите -  разстрел.

В последните няколко месеца БСП

 

намазва при всеки повод с още вакса ските на популизма 

 

Заради чумата по козите и овцете в Странджа Корнелия Нинова яхна нещастието. Преди две седмици лидерката на БСП даде пресконференция, представи се като "главен превратаджия на държавата", по описанието на Цветан Цветанов, и цитира неговите думи: "Корнелия Нинова е виновна за чумата по животните, целта й е да свали ГЕРБ с преврат". И продължи: "докъде стига превратът. До официалната информация на френската лаборатория, че изследваните проби в 3-километровата зона няма чума. Два месеца след началото на проблема няма умряло животно от чума. Единствените умрели са убитите животни от режима "Борисов." Точен цитат. Именно френската лаборатория потвърди, че в 3-километровата зона има положителна проба. И заради тази проба бяха умъртвени всички животни в зоната с открита зараза. 

Опасната игра с обществените емоции не спря дотук. На втория работен ден на парламента ГЕРБ и БСП си размениха традиционните обиди. Свикнахме в Народното събрание с псувня да се поздравяват за "добър ден". Кандидатът за академик на БАН и скулптор на морала - Вежди Рашидов (ГЕРБ), грубо нападна лидерката на БСП, че е "парламентарна манекенка", която прави "фотосесии с мъките на хората". "Радвам се, че групата на БСП са повече от 20 човека, за съжаление вашата лидерка си чукна надницата и замина пак", обяви в официална позиция на ГЕРБ шефът на културната парламентарна комисия, иронизирайки заявката на БСП да излезе от парламента и да тръгне сред народа. Напъна на твореца Рашидов Нинова обобщи като "омраза, лични нападки и квалификации". И в същото време в опит да попита защо се бави приемането на законодателните поправки за задължителни колани в автобусите, отвърна със същото: "17 души убихте и днес трябваше да им решим проблема".

 

Получи се, както в математиката: цинизъм, умножен по цинизъм, прави цинизъм на квадрат

 

Проблемът е, че го отнасят гражданите, а не онези, които се занасят с цинизма. Още по-нелепа е заявката на БСП да излезе от парламента и да тръгне сред народа. Левицата ще остави 20 народни представители на пост в пленарната зала, за да защитават позициите на партията. "Останалите - идваме при вас", заяви Нинова в речта за откриването на новия политически сезон. Та нали БСП тръгнаха преди още депутатите да излязат във ваканция, на турне да представят на избирателите си своята "Визия за България"?!

Противоречията в посланията на лидера на левицата все повече се размиват в търсене на автентичен политически профил. Нинова има амбиции да върне БСП към корените и я тика към откровен национализъм, чийто терен покриват политици като Волен Сидеров. Корнелия Нинова "спаси" страната от "джендър идеологията", заявката й да внесе законодателни проблеми за борба с домашното насилие остана на трупчета в парламента, снима се със самодейни състави, които тачат "българщината" (тук тръгна по стъпките на Цветан Цветанов, който всяко лято се снима с калпак, потури и селяхлък), отвръща на откровени политически провокации с обвинения в масово убийство. БСП тръгна да разкрива корупцията и шуробаджанащината в местната власт, а историята с общинския й съветник Бенчо Бенчев удари шамар на устрема й.  

Ще кажете, че при тия проблеми в държавата и продънено управление да се бие по опозицията е несериозно. Ама не става само с кресливи искания за оставки. Управлението и опозицията са флуиди на скачени съдове, които формират цяла обществена система. И колкото и да е парадоксално, двете страни са в непрекъснати зависимости. Затова и третият кабинет "Борисов" трябва да се мери със заявките и действията на силите срещу него, които искат да управляват на негово място. Благодаря за такава алтернатива, ако това са й силите. Защото тая вафла с лек крем вече я ядем и се казва кабинет "Борисов 3".  

  

 

17

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Защо България трябва да се промуши през иглени уши?
Счетоводител, нотариус и кмет се срещнали пред ДАНС...

20.02.2019

Доротея Дачкова

4132 8
БСП трябва да води битката в парламента

20.02.2019

Таня Петкова

1525 12

Коментари

Sine_metu

Вълков, що е то "популизъм"?

 

wreckage
снимка на wreckage

Ще кажете, че при тия проблеми в държавата и продънено управление да се бие по опозицията е несериозно.

несериозно е, обаче на такова управление и такава опозиция - такава журналистика.

Old_BG
снимка на Old_BG

Не намирам точната иконка със снизходителна усмивка. Ще мина с това ?

NATURAL

Някак си са плахи критиките към статията и автора на закърмените с делото на Партията. Поради правдивостта на текста. Но ще се се появи и някой безпардонен гьонсурат. Вероятно от анонимните.

2-of-spades

естествения тъпо-син го пропускаме, нейчръли.

но това -

толкова куха е и патетиката на Нинова

- не пропускаме.

щот е факт. след първанов бсп си избира само кухи чайници и лейки.

сер гей, станишев де, така промени устава, че в тая партия да виреят само либерални празнословци.

никва социалистическа партия не е това. само срамят името. па ние, наивниците, си гласуваме за тях...

но ще има и видов ден.

 

Памфуций
снимка на Памфуций

 

Напъна на твореца Рашидов Нинова обобщи като "омраза, лични нападки и квалификации". И в същото време в опит да попита защо се бави приемането на законодателните поправки за задължителни колани в автобусите, отвърна със същото: "17 души убихте и днес трябваше да им решим проблема".

И той се напъваше, затова се получи ?+ ?=??

Matros
снимка на Matros

тая в каруцата с телефона на ухото,корни ли е ??

Slava
снимка на Slava

Да, тя е. Коя друга, с ум в главата, ще се метне в селската талига и по тел ще координира "преврата" от селата с чума по животните.

Slava
снимка на Slava

"грубо нападна лидерката на БСП, че е "парламентарна манекенка", която прави "фотосесии с мъките на хората". "Радвам се, че групата на БСП са повече от 20 човека, за съжаление вашата лидерка си чукна надницата и замина пак", обяви в официална позиция на ГЕРБ шефът на културната парламентарна комисия, иронизирайки заявката на БСП да излезе от парламента и да тръгне сред народа. Напъна на твореца..

 

Никак не е бил груб Рашидов??. Щеше да е груб, ако беше ѝ предложил да излязат навън да се разберат като мъже. И напъни от негова страна няма - всичко е точно така, както го е казал. Макар че Нинова чак толкова от надница не се интересува. Тя, както е видно, не е в Парламента, за да работи и с/у това да получава заплата. Тя е там единствено да ръси кухи популизми - това, което искат да чуят избирателите ѝ от пенсионерските клубове. Защото само на тях се крепи партийката ѝ - нискообразованите, възрастните - от села и малки градове.

 

Invisible

   При Станишев и Борисов разликата в класата биеше на очи.

   В полза на Станишев --  да не се обърка някой.

    Но с Нинова са си лика-прилика.

   

   

2-of-spades

Защото само на тях се крепи партийката ѝ - нискообразованите, възрастните - от села и малки градове.

изв., славче, ама по-тъпо твърдение не можеш да чуеш дори от най-тъпоумните тролчета във форума. 

Redneg

Корнелия е сборен образ на всичко, което БСП представлява. Точка.

А гласуващите за нея са даже още по ...

Стоф

Капацитетът на политическите водачи най-често представя възможностите на избирателите. "Аз съм прост, и вие сте прости, за това... сме много". 

wreckage
снимка на wreckage

Корнелия е сборен образ на всичко, което БСП представлява. Точка.

не знаех, че Корнелия представлява точка.

Не ми изглежда ноо като точка.

 

Точката изглежда така--------------------------------> .

Памфуций
снимка на Памфуций

 При Станишев и Борисов разликата в класата биеше на очи.

   В полза на Станишев --  да не се обърка някой.

    Но с Нинова са си лика-прилика.

?

ONOGUNDUR

Г-н Борисов може само да подскача от радост на такава опозиция! С юнашки изцепки много хора между 50 и 75 години не сме забравили "тяхното добро", гледаме, че муцуните на тези от "доброто време" надничат зад гърба на Нинова, а ние ги помним и на децата си ги предаваме. Има наша поговорка "Вълка козината си мени, но нрава НЕ"! 

wreckage
снимка на wreckage

Има наша поговорка "Вълка козината си мени, но нрава НЕ"! 

Ф такъф случай, как така партийният и бай член г-н Боко успя да си смени хем козината, хем нрава?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×