facebook
twitter

Първа страница

Меркел предлага заплатите в ЕС да станат "съпоставими"

3654
Deutschland.de
Ангела Меркел на трибуната на Международната организация на труда

Германската канцлерка Ангела Меркел предложи ЕС да въведе стандарт за "съпоставима" минимална работна заплата. На конференцията на Международната организация на труда в Женева миналата седмица тя призова страните да гарантират "еднакви условия на труд" в целия съюз, съобщи базираното в Брюксел електронно издание "Политико". На същата конференция френският президент Еманюел Макрон разви идеята за единна минимална работна заплата.

Меркел смята, че е необходимо да се разгледа "как можем да имаме сравними минимални работни заплати в различните страни", като се има предвид стандартът на живот в различните държави. Анегрет Крамп-Каренбауер, която наследи лидерската позиция на Християндемократическата партия от Ангела Меркел, също отхвърля идеи като въвеждането на единна европейска минимална работна заплата.

Франция и Германия имат обща позиция срещу социалния дъмпинг на държавите от Източна Европа, но възгледите им какъв механизъм да се приложи не съвпадат напълно. Разликите в стандартите на живот и в производителността на труда в отделните държави не позволяват въвеждането на обща минимална заплата.

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Никой не иска да плаща първите три дни от болничния

21.09.2019

Искра Ценкова

2130 30
Половината от парите, похарчени от държавата, са отишли нахалост

21.09.2019

2277 14
Джок Полфрийман излезе от затвора

21.09.2019

633 3

Коментари

Shaaban_bin_Robert

Абе всички сме равни, ама ние на запад от р.Сава сме по-равни. "Негрите" от Източните Балкани да си знаят мястото гетото.

Гого

Де, комунизъм, ДЕ!!!!!

Mother30

Били "срещу социалния дъмпинг"! Колониалисти такива. Откажете се от нашите лекари и инженери, де. Откажете се и от нашите бачкатори. А?

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

Ако бай Тошко и другарите каскети не бяха фалирали България неколкократно и не ни бяха докарвали до 60$ заплата, сега щеше да е друго. 400 000 души избягаха още щом кмундаците паднаха от власт и оотвориха границите, после процеса не е спирал. За разлика от тогава, сега на границата няма бодлива тел и който иска отива където иска. Никой не ги кара на сила.

kaily
снимка на kaily

Ако бае ви тошо ви беше научил поне да пишете грамотно, щяхме да сме много по-добре. На мислене никой не може да ви научи, така че не го споменавам.

Sir Mano

Г-жо Меркел,

много е лесно! Просто МРЗ в западните държави трябва да намалее, за да стане съпоставима с българската 😂

Бончо Генчев
снимка на Бончо Генчев

Що бе, заплатите са си добре. Ако си калинка или гербер, няма проблем.

Виж, ако си безпартниен или от ОФ, тогава загиваш прав.

Но герберите са добре.

Даже и Сидеров е добре, нищо че не е във властта, както пише Параграфа, но и той намаза косъма за тия години.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×