Quantcast
„Погребаха филма ми заради Джони Деп“ | СЕГА
facebook
twitter

Култура

„Погребаха филма ми заради Джони Деп“

Режисьор обвини студиото MGM, че не разпространява драмата „Минамата“ в САЩ
2 308
 Warner Bros.
Джони Деп в ролята на Уилям Юдийн Смит в „Минамата“.

Андрю Левитас, режисьор на драмата по действителни събития „Минамата“ обвини студиото Metro Goldwyn Mayer, което притежава правата върху филма, че е решило да го погребе, заради проблемите в личния живот на Джони Деп, съобщава сайтът Deadline.

MGM стана поредното филмово студио, което пожела да се дистанцира от изпадналият в немилост актьор Джони Деп, според Левитас. След обвиненията на бившата му съпруга Амбър Хърд, че Деп е проявил физическо насилие спрямо нея по време на краткия им брак, актьорът беше уволнен от „Дисни“ от ролята на Джак Спароу в поредицата „Карибски пирати“.  Съвсем наскоро той беше помолен от Warner Bros. да се откаже и от ролята си на Гринделвалд във „Фантастични животни 3“.

В отговор огорчените фенове на Деп стартираха петиция в сайта Change.org с искане Warner Bros. да уволни Хърд — която според тях е главната виновница за проблемите на Деп, от филма „Аквамен и изгубеното кралство“. Петицията събра 1,8 млн. подписа, но не успя да убеди студиото да уволни Амбър Хърд.

Първоначалният план за „Минамата“ бил филмът да излезе в САЩ хибриден формат (т.е. едновременно на кино и онлайн) през февруари 2021 г., но това не се случило. Според Левитас, шефът на продажбите в MGM Сам Уолман му казал, че студиото е решило да не популяризира „Минамата“ и няма да го разпространява в САЩ. Това се случва на фона на загубения от Деп процес за клевета, в който актьорът се опита да се разправи с бившата си съпруга Амбър Хърд и таблоида The Sun, които според него публикуваха невярна информация.

Сега и MGM може да се сблъска с реакциите на фенове, след като режисьорът на „Минимата“ Андрю Левитас обяви, че студиото да се опита да „погребе“ филма, заради участието на Деп. В основаната на истински събития драма, Деп играе американски фотограф, който документира последиците от отравянето с живак върху гражданите на Минамата, Япония.  Участват още Катрин Дженкинс, Джун Кунимура, Рио Касе, Таданобу Асано, Хироюки Санада, Бил Най, Лили Робинсън, Айлин Смит.

Deadline цитира писмото, получено от режисьора Андрю Левитас:

 "Преди около година MGM придобиха правата да пуснат филма „Минамата“ в Северна Америка. Представете разочарованието на хората, за за чиято трагедия разказва филмът, когато разбраха, че въпреки успешното разпространение в световен мащаб, MGM реши да погребе филма, като не го разпространява в САЩ, заради личните проблеми на актьора, който изигра главната роля в него, защото всичко това може да повлияе на техния имидж. Оказва се, че жертвите на бедствието, което е описано във филма, се оказаха вторични за студиото."

На молбата от Deadline за коментар, MGM са изпратили отговор, според който драмата е планирана да бъде показана чрез дъщерния дистрибутор American International Pictures и все още е в плановете, но датата на излизане е неизвестна.

В България „Минамата“ беше показан миналата година в рамките на фестивала „Синелибри“. 

Ключови думи:

Джони Деп, „Минамата”

Още

"По днешните стандарти Пикасо щеше да е изхвърлен от музеите"

20.08.2021

1112
Джони Деп: Холивуд ме бойкотира

16.08.2021

2984
Амбър е мокра сирена, Деп — морски пират на сухо

01.04.2021

701