Quantcast

Медия без
политическа реклама

Амбър Хърд все пак ще трябва да плати $ 10 млн. на Джони Деп

Съдът отхвърли иска й да преразгледа делото между бившите съпрузи

14 Юли 2022
EПА/БГНЕС

Американски съдия отхвърли молбата на Амбър Хърд да бъде анулирано решението в процеса за клевета с Джони Деп заради съмнения, свързани с един от съдебните заседатели, съобщиха световните информационни агенции. През юни съдът във Феърфакс, щата Вирджиния, постанови Хърд да плати 10,35 милиона щатски долара на бившия си съпруг, като определи, че тя го е оклеветила във вестникарска статия. 

Адвокатите на Амбър Хърд поискаха от съдията по делото да отхвърли решението и да обяви нов процес, като твърдят, че един от съдебни заседатели не е трябвало да  участва,  защото призовката е била предназначена за баща му, който живее на същия адрес.

https://www.segabg.com/category-culture/ambur-hurd-iska-nov-proces-sreshtu-dzhoni-dep

Съдията постанови, че "няма доказателства за измама или неправомерно поведение" от страна на съдебния заседател, и че решението на съдебните заседатели трябва да остане в сила. Съдия Пени Азкарате също така отбеляза, че и двете страни са разпитали и приели всички съдебни заседатели в началото на процеса.

Джони Деп заведе дело срещу Амбър Хърд, като  твърдеше, че тя го е оклеветила, когато се е нарекла "публична личност, свидетелство за домашно насилие" в статия, публикувана във в. "Вашингтон пост". Деп отрича да е удрял съпругата си и твърди, че тя е била тази, която е проявявала насилие във връзката им.

Хърд подаде насрещен иск, като заяви, че Деп я е очернил, когато адвокатът му нарече обвиненията й "измама". Съдебните заседатели присъдиха на Хърд 2 млн. долара обезщетение по един от насрещните й искове. 

Двамата актьори се запознаха през 2011 г. по време на снимките на The Rum Diary и се ожениха през февруари 2015 г. Разведоха се около две години по-късно. По време на делото съдебните заседатели слушаха записи от скандалите на двойката и видяха снимки на кървавия пръст на Деп. Той каза, че горната част на пръста е нарязана, когато Хърд хвърлила бутилка водка по него през 2015 г. Хърд отрече да го е наранила и заяви, че Джони я е насилвал сексуално същата нощ, а тя го ударила само за да се защити.

Десетки свидетели дадоха показания по време на процеса, включително бодигардове, холивудски мениджъри, агенти, експерти от развлекателната индустрия, психиатри, лекари, приятели и роднини. Някога сред най-големите звезди на Холивуд, Деп каза, че обвиненията на Хърд са му стрували "всичко". Новият филм от поредицата "Карибски пирати" беше отложен и актьорът беше заменен във франчайза "Фантастични животни.".

Миналата година Деп загуби дело за клевета срещу британския таблоид The Sun, който го нарече "бияч на жени". Съдия от Върховния съд в Лондон постанови, че той многократно е нападал Хърд. 

Ключови думи:

Амбър Хърд, Джони Деп, дело

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?