facebook
twitter

България

Шефът на КАТ става началник в ДАИ

449
БГНЕС
Бойко Рановски

Шефът на КАТ Бойко Рановски е с нов пост - зам.-шеф в Агенция "Автомобилна администрация" (бившата ДАИ). Това съобщиха източници от МВР. Все още не е ясно кой ще заеме мястото му. Новината за преместването му не е обявена официално.

Отиването на новия пост на Рановски предшества официалното обявяване на друга идея от МВР - регистрацията на коли да премине от полицията в автомобилната администрация. За да се случи това обаче трябва парламентът да гласува законови промени. Според източници от МВР това може да се случи най-рано през 2020 г.

Не е ясно какви са причините за смяната на Рановски. Още от идването си в МВР вътрешният министър Валентин Радев обясни, че пътната безопасност му е приоритет. Въпреки това резултатите при намаляването на жертвите по пътищата са скромни.

През последните няколко дни МВР провежда усилени акции срещу високата скорост. Само за последната седмица са засечени 28 603 нарушения. Най-много са нарушенията в София - над 3200. Във Велико Търново са засечени 2171 нарушения, а в Благоевград - 1831. Последната подобна операция на МВР бе през април. Тогава бяха установени 26 325 нарушения.  

 

ИНЦИДЕНТ

Две непълнолетни момчета на 15 и 17 години пострадаха тежко при катастрофа в Петрич. Те са в болница с опасност за живота. Според първоначалната информация момчетата са били на тротоар в града, когато са били ударени от кола, управлявана от младеж, син на бивш полицейски шеф. Според разследващите шофьорът се е движил с несъобразена скорост. Шефът на националната полиция отрече шофьорът да е правил дрифт, а теренът е бил хлъзгав от дъжда.

Все още няма коментари

Още

Пред ДАНС се изви опашка заради закона за пране на пари

15.02.2019

1535 12
Президентът Радев обмисля вето на приетия Изборен кодекс

15.02.2019

836 18
Борисов: България е готова за всички възможни сценарии за Брекзит

15.02.2019

554 12

Влез или се регистрирай за да коментираш