Медия без
политическа реклама

Общинар ще бъде изключен от групата на ПП/ДБ/"Спаси София" в СОС

Благовест Георгиев губи мястото си и в комисиите по транспорт, архитектура и за младежта и спорта

19 Апр. 2024
Благовест Георгиев
СОС
Благовест Георгиев

Общински съветници от групата на ПП/ДБ/"Спаси София" в Столичния общински съвет внасят доклад с предложение членът на тяхната група Благовест Георгиев, който неотдавна предизвика ПТП, а след това избяга от местопроизшествието, да бъде освободен от всички позиции, които заема в СОС. Докладът се внася от шефа на общинския съвет Цветомир Петров и от заместника му Бойко Димитров, както и от председателя на групата на ПП/ДБ/СС Борис Бонев. Предстои Георгиев да бъде освободен като член на комисията по транспорт и пътна безопасност, за младежта и спорта и по архитектурата, както като член на Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд, на Областния съвет за развитие на Област София. Той ще стане член единствено на комисията по връзки с гражданското общество, тъй като по закон всеки общински съветник трябва да участва в поне една постоянна комисия на местния парламент. Предложението ще бъде гласувано на предстоящата сесия на СОС на 25 април.

Освен това ПП/ДБ/СС ще извадят Георгиев и от състава на групата си, става ясно от тяхното съобщение. „Цялата група на „Продължаваме промяната – Демократична България и Спаси София“ веднага след инцидента настояхме той да подаде своята оставка и това продължава да е нашето искане. Заради това Благовест Георгиев вече няма да е част от нашата група. Очаквам да поеме своята отговорност за действията си и да напусне мястото си в съвета, за което софиянци му гласуваха доверие през есента на 2023-а година. Ние сме избрани да оправдаваме очакванията на гражданите, а не да ги рушим“, коментира шефът на СОС Цветомир Петров.

На 5 април Георгиев причини катастрофа в столицата, а след това избяга от местопроизшествието. 43-годишният общински съветник е навлязъл в платното за насрещно движение и се блъснал в насрещен автомобил, а удареният водач го проследил до ул. "Елин Пелин" и подал сигнал в полицията. Георгиев е отказал на полицаите да даде проба за алкохол и наркотици и е бил задържан в 4-то РПУ. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата