facebook
twitter

България

Борисов разпореди да се търси резервен язовир за Перник

91
Новоизбраният кмет на Перник Станислав Владимиров започва мандата си с тежка задача - да разреши безводието в града и района.

Премиерът Бойко Борисов нареди на регионалния министър Петя Аврамова по най-бързия начин да намери решение на безводието в Перник - включително и, ако трябва, да се търси резервен язовир, който да подсигури с вода жителите на града. Това става ясно от стенограмата на правителственото заседание в сряда. На него регионалният министър Петя Аврамова първоначално уверява Борисов, че сформираната работна група ще е готова с решение до 10 дни. Премиерът обаче е недоволен от дългия срок и заръчва той да се скъси, за да се избегне водният режим.

По-късно стана ясно, че все пак режим на водата в Перник ще има. От 18 ноември чешмите на перничани ще са сухи от 8 часа сутринта до 20 часа вечерта, т.е вода ще има само през нощта. На среща на новия кмет на града Станислав Владимиров, областния управител Ирена Соколова и управителя на ВиК на града Иван Витанов е разгледан вариантът да се прехвърли вода от язовир "Долна Диканя" към язовир "Студена". 

Премиерът Бойко Борисов пък се е обадил лично на кмета на Перник и му е казал, че ще помага по всякакъв начин чрез министерствата.

До режим на водата се стигна, след като основният водоизточник на Перник и региона - язовир „Студена”, е загубил огромна част от обема си заради продължителната суша.
 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

1539 12
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

18.12.2019

3040 4
Пожар унищожи към 3000 прасета в Добруджа

18.12.2019

778 4

Коментари

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Абе язовири може и да се намерят, ама вода, вода няма.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×