facebook
twitter

Условия за ползване

Съръжание:

1. ОБЩИ ПОНЯТИЯ
2. УСЛОВИЯ ЗА ОБСЛУЖВАНЕ
3. ПРАВА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ
4. ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ
5. ПРАВА НА ТЪРГОВЕЦА
6. ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СЕГА ЕАД
7. СИГУРНОСТ
8. ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОСТЪП
9. ОТГОВОРНОСТ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА
10. ПРИЛОЖИМО ПРАВО И РАЗРЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ
11. ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
12. ПОЛИТИКА ОТНОСНО „БИСКВИТКИТЕ“ (“COOKIES”)

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА SEGABG.COM

I. ОБЩИ ПОНЯТИЯ
"СЕГА" ЕАД, с адрес на регистрация пл. "България" № 1, ЕИК: BG 831770996, МОЛ Кирил Желев, e дружество, предлагащо услуги в областта на издателската дейност. Настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ уреждат отношенията между СЕГА ЕАД (наричано по-долу за краткост „СЕГА”) и всяко лице (юридическо или физическо), което посещава segabg.com или използва официалните приложения разработени от и за СЕГА ЕАД.
Чл. 1. Посочените в настоящите „Общи условия” думи и изрази имат следното значение:
- „Потребител" е всяко физическо лице, ползващо услуги чрез уебсайта на www.segabg.com, които не са предназначени за извършване на търговска или професионална дейност, както и когато действа извън рамките на своята търговска или професионална дейност.
- „СЕГА” е еднолично акционерно дружество (ЕАД), с търговска фирма „ Сега" ЕАД, което в рамките на своята търговска дейност, предоставя услуги чрез Уебсайт достъпен на Интернет страница, чрез URL https://www.segabg.com - „Уебсайт или сайт” е обособено място в глобалната Интернет мрежа, достъпно чрез своя унифициран адрес (URL) по протокол HTTP, HTTPS или друг стандартизиран протокол, което съдържа файлове, софтуер, текст, картина, звук, изображение, както и всякакви други материали и ресурси.
- „Интернет страница” е съставна и обособена част от уебсайт https://www.segabg.com.
- „Потребителски профил” е обособена част в сайта, съдържаща информация за Потребителя, предоставена от същия при регистрацията му и съхранявана от СЕГА, като достъпът до потребителския профил се осъществява чрез въвеждане на потребителско име и парола. Потребителският профил дава възможност на Потребителя да разглежда и редактира данните, въведени при регистрацията, да променя паролата си за достъп, да се абонира, съответно да се откаже от абонамента за получаване на информационен бюлетин, да публикува мнения и коментари.
- „Потребителско име” е избрана от Потребителя уникална комбинация от цифри и/или букви, или негов актуален имейл адрес, чрез който той се идентифицира в уебсайта https://www.segabg.com
- „Парола” е избрана от Потребителя комбинация от букви, цифри и символи, която се употребява заедно с Потребителското име и при правилното въвеждане на двете Потребителят получава достъп до всички функции на сайта.
- „Регистрационна форма” е стандартизирана електронна процедура на СЕГА, предоставена чрез Интернет страницата на Потребителят, чрез която последния заявява свое Потребителско име и Парола, както и предоставя информация за: имена, валиден електронен (имейл) адрес, изразява съгласие с настоящите Общи условия, като предоставя и друга информация, която е необходима за изпълнение на задълженията на СЕГА.
- „Лични данни" - всяка информация, свързана с идентифицирано физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано („субект на данни"); физическо лице, което може да бъде идентифицирано, е лице, което може да бъде идентифицирано, пряко или непряко, по-специално чрез идентификатор като име, идентификационен номер, данни за местонахождение, онлайн идентификатор или по един или повече признаци, специфични за физическата, физиологичната, генетичната, психическата, умствената, икономическата, културната или социална идентичност на това физическо лице;
- „Специални категории лични данни“ – лични данни, разкриващи расов или етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации и обработката на генетични данни, биометричните данни за уникално идентифициране на физическо лице, данни отнасящи се до здравето или данни относно сексуалния живот на физическо лице или сексуална ориентация.
- „Обработване" - означава всяка операция или съвкупност от операции, извършвана с лични данни или набор от лични данни чрез автоматични или други средства като събиране, записване, организиране, структуриране, съхранение, адаптиране или промяна, извличане, консултиране, употреба, разкриване чрез предаване, разпространяване или друг начин, по който данните стават достъпни, подреждане или комбиниране, ограничаване, изтриване или унищожаване;
- „IP Адрес” („IP address“) е уникален идентификационен номер, асоцииращ компютър, Интернет страница или ресурс на Потребителя, по начин, който позволява локализирането им в глобалната Интернет мрежа.
II. УСЛОВИЯ ЗА ОБСЛУЖВАНЕ
Чл. 2. С преминаването през който и да е линк (хипервръзка) на СТРАНИЦАТА, ПОТРЕБИТЕЛЯТ декларира, че е запознат, приема и се задължава да спазва настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ. ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ могат да бъдат актуализирани по всяко време без специално уведомяване на ПОТРЕБИТЕЛИТЕ. СЕГА не носи отговорност, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ не е прочел последния вариант на настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ. При използване УСЛУГИТЕ на СЕГА потребителят се задължава да спазва настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ, както и всички други условия, поставени от законодателството на Република България и международното законодателство, дори и да не са упоменати в настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ.
Чл. 4. (1) Потребителят получава възможност да прави валидни заявки за ползване на услугите, предложени в Интернет страницата и да публикува мнения и коментари, след като попълни Регистрационна форма.
(2) Потребителят е длъжен да предостави верни и точни данни при попълване на Регистрационна форма. Потребителят е длъжен да актуализира предоставените данни в седемдневен срок от тяхната промяна.
(3) В случай, че Потребителят не изпълни задълженията си по предходната алинея 2, СЕГА има право да прекрати поддържането на Потребителския профил, както и да откаже приемането за заявки ползване на предоставените услуги от него. В този случай СЕГА не отговаря за вредите, които Потребителят е претърпял.
(4) Преди окончателното попълване на Регистрационната форма или при последваща актуализация на данните потребителят свободно може да ги променя, преди да ги изпрати на СЕГА. В случай на актуализация, Потребителят декларира, че предоставя верни и точни данни.
(5) Регистрацията на Потребителя в Интернет страницата е окончателна, след изпращане на Регистрационната форма на СЕГА, с което Потребителят декларира, че е запознат и съгласен с настоящите „Общи условия”.
Чл. 5. Потребителят получава желаните от него ПОТРЕБИТЕЛСКО ИМЕ и ПАРОЛА и достъп до всички УСЛУГИ на СЕГА, след като извърши процеса на регистрация.
Чл. 6. В случай на загубване (забравяне) на паролата СЕГА ще изпрати по поискване от ПОТРЕБИТЕЛЯ имейл за промяна на паролата на регистрирана от ПОТРЕБИТЕЛЯ електронна поща.
III. ПРАВА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ
Чл. 7. Потребителят има право на достъп в режим онлайн до уебсайта на СЕГА, при спазване на условията и изискванията за достъп, освен при настъпване на обстоятелства извън контрола на СЕГА - случаи на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в глобалната мрежа Интернет;
IV. ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛЯ
Чл. 8. Потребителят е длъжен:
1. Да предостави вярна, точна, актуална и пълна информация за себе си при попълване на регистрационната форма (наричана оттук нататък с общото наименование ЛИЧНИ ДАННИ).
2. Да внася при нужда промени в тези ЛИЧНИ ДАННИ с оглед на тяхната вярност, точност, актуалност и изчерпателност.
Чл. 9. ПОТРЕБИТЕЛЯТ е отговорен за поддържане на конфиденциалността на полученото потребителско име и парола и е изцяло отговорен за всички дейности, достъпът, до които се извършват с неговото потребителско име и парола. Чл. 10. ПОТРЕБИТЕЛЯТ се съгласява да уведоми незабавно СЕГА за всяко неоторизирано използване на потребителското си име и парола или за всяко друго нарушаване на сигурността, както и да прекратява достъпа до УСЛУГИТЕ (Изход от системата) в края на всяка сесия след използването им.
Чл. 11. СЕГА не носи отговорност за каквито и да е щети и загуби, възникнали поради неспазване на разпоредбите на настоящата точка.
V. ПРАВА НА СЕГА
Чл. 12. (1) СЕГА има право да иска от Потребителя:
1. да спазва българското законодателство и настоящите Общи условия;
2. да не нарушава чужди имуществени или неимуществени права, включително право на интелектуална собственост;
3. да уведомява незабавно СЕГА за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на Сайта;
4. да не се намесва в правилното действие на системата, включително, но не само, да не осуетява процедурата по идентификация на друг потребител, да не осъществява достъп извън предоставения му, да не възпрепятства други потребители да използват уебсайта;
5. да не извлича чрез технически средства или по технически начин информационни ресурси или части от информационни ресурси, принадлежащи към базите данни, разположени в Сайта и по този начин да не създава собствена база данни в електронен или друг вид;
6. да не се представя за друго лице или представител на юридическо лице или група хора, които не е оправомощен да представлява, или по друг начин да заблуждава трети лица относно самоличността си или принадлежността си към определена група лица.
(2) При неспазване на задълженията СЕГА има право незабавно и без предварително предупреждение да спре достъпа на Потребителя и трети лица до Потребителския му профил, както и право на обезщетение за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, които са пряка и непосредствена последица от неизпълнението на задълженията по предходната алинея от страна на Потребителя. В тези случаи Търговецът има правото да сезира компетентните държавни органи за установяване на съответното нарушение.
VI. ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СЕГА
Чл. 13. СЕГА се задължава да пази тайната на кореспонденцията, както и да не разгласява създадените потребителски имена и пароли или друга персонална информация, предоставена от лицата, без тяхно предварително съгласие, освен ако това не следва по силата на действащите нормативни разпоредби. Приемайки настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ, регистрираните ПОТРЕБИТЕЛИ се съгласяват предоставените от тях ЛИЧНИ ДАННИ да бъдат обработвани от СЕГА по електронен път в случай на поискана доставка на стока или услуга и при необходимост от помощ от служител на СЕГА.
VII. ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ИНФОРМАЦИЯТА
Чл. 14. (1) СЕГА е длъжен да спазва нормативните актове, които регламентират защитата на предоставените от Потребителя лични данни и информация. Търговецът обработва и съхранява предоставената информация с грижата на добър търговец като спазва принципа на пропорционалност на събираните и обработвани данни, само за целите на сключване и изпълнение на договорите чрез Интернет страницата. Той няма право да я предоставя на трети лице за рекламни и маркетингови цели. Търговецът има право да предостави на трети лица, лични данни и информация на Потребителя само с оглед изпълнение на задълженията по настоящия договор.
(2) Търговецът има право да предоставя на компетентни държавни органи, лични данни и информация на Потребителя, в случай предвидени в нормативните актове, с оглед предотвратяване на престъпления, осуетяване на административни нарушения или други неправомерни действия. Търговецът може да ползва личните данни и информация на Потребителя, при ангажиране договорната и извъндоговорната отговорност на последния, включително и чрез предоставянето им на трети лица. СЕГА си запазва правото да използва IP адресите на ПОТРЕБИТЕЛИТЕ за разкриване идентичността им в случаите, когато това е необходимо в изпълнение на закона, юридически процедури или за да се спазят настоящите ОБЩИ УСЛОВИЯ.
Чл. 15. С приемането на настоящите Общи условия, Потребителят доброволно дава своето изрично и недвусмислено съгласие предоставените от него лични данни да бъдат обработвани от Търговеца и/или негови служители, както и от доставчиците на универсални пощенски услуги по смисъла на Закона за пощенските услуги за целите на създаване на регистрация за услуга на Дружеството, за да създаде профил (акаунт) и неговото управление, да публикува коментари, комуникация и разрешаване на спорове с Потребителя.
VII. СИГУРНОСТ
Чл. 16. ПОТРЕБИТЕЛЯТ получава желаните от него ПОТРЕБИТЕЛСКО ИМЕ и ПАРОЛА и достъп до всички УСЛУГИ на СЕГА, след като извърши процеса на регистрация. ПОТРЕБИТЕЛЯТ е отговорен за поддържане на конфиденциалността на полученото потребителско име и парола и е изцяло отговорен за всички дейности, достъпът, до които се извършват с неговото потребителско име и парола. ПОТРЕБИТЕЛЯТ се съгласява да уведоми незабавно СЕГА за всяко неоторизирано използване на потребителското си име и парола или за всяко друго нарушаване на сигурността, както и да прекратява достъпа до УСЛУГИТЕ (Изход от системата) в края на всяка сесия след използването им. В случай на загубване (забравяне) на паролата СЕГА ще изпрати автоматично линк за избор на нова парола на регистрираната от ПОТРЕБИТЕЛЯ електронна поща. СЕГА не носи отговорност за каквито и да е щети и загуби, възникнали поради неспазване на разпоредбите на настоящата точка.
Чл. 17. Потребителят се съгласява, че като предоставя каквито и да е свои лични или други данни на СЕГА чрез попълване на регистрационни формуляри и/или извършване на поръчки и / или абонаменти, той се съгласява, че те могат да бъдат използвани за следните цели от СЕГА: поддържане на регистрацията на потребителя, публикуване на мнения и коментари, рекламиране на стоките и услугите, маркетингови, медийни, административни цели, реклама, за проучване на пазара, за разрешаване на спорове с потребители по повод техните поръчки или разглеждане на исканията им.
Чл. 18. С предоставянето на свои лични данни на СЕГА чрез попълването на данните във формуляра за създаване на регистрация и/или Поръчка и/или абонамент, Потребителят декларира и приема безусловно, че неговите лични данни ще бъдат включени в платформата на СЕГА и дава изричното си и недвусмислено съгласие всички тези данни да бъдат съхранявани, архивирани, използвани и обработени за целите описани в Чл. 28. от настоящите общи условия.
Чл.19. (1) Всеки Потребител – субект на лични данни има право да подаде искане по образец, което съдържа дата и неговия подпис и да я изпрати на адрес: ………. или електронен адрес dpo@segabg.com, за да упражни правото си да получи информация дали личните му данни са обработвани или не, за което не дължи никаква такса;
(2) Данните, които Потребитeлят предоставя са: три имена, адрес, е-mail адрес и телефонен номер, име на получателя на поръчката (адреси и телефонни номера).
(3) Когато Потребителят осъществява достъп до интернет сайта или ползва услугите на Дружеството, се събира информация относно тези посещения. Например, за да бъде разрешено свързването на Потребителя с Услугите на Дружеството, сървърите на Дружеството могат да получават и записват информация за компютъра, устройството и браузъра на Потребителя, включително евентуално и за IP адреса на Потребителя, вида на браузъра и друга информация относно използвания от него софтуер или хардуер. Ако Потребителят осъществява достъп до Услугите на Дружеството от мобилно или друг вид устройство, Дружеството може да събира данни за уникалния идентификатор, определен за това устройство, данни за местоположението (включително точното местоположение) или друга оперативна информация за това устройство. В допълнение Дружеството съхранява и лог-файлове (дата, час и източник – IP адреси) в случаите, когато това се изисква от действащото законодателство, както и лог-файлове и всяка друга информация необходима за възпроизвеждане на извършени при ползване на Услугите на Дружеството електронни изявления от страна на Потребителя (напр. приемане на Общите условия, на политики на Дружеството и др. под.) и идентифицирането на Потребителя в случай на възникване на правен спор.
Чл. 20. Във всеки момент, докато съхраняваме или обработваме личните данни, Потребителят – субект на данните има следните права:
1. да поиска копие от неговите лични данни от СЕГА и право на достъп по всяко време до личните си данни;
2. да поиска от СЕГА личните си данни във вид удобен за прехвърляне на друг администратор на лични данни;
3. да поиска от СЕГА да коригира без ненужно забавяне, неточните лични данни, както и данните, които не са вече актуални;
4. да поиска от СЕГА личните му данни да бъдат изтрити без ненужно забавяне при наличието на някое от следните основания:
- личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани;
- когато е оттеглил своето съгласие;
- когато е възразил срещу обработването,
- когато обработването е незаконосъобразно;
- когато личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на EС или правото на държава членка, което се прилага спрямо СЕГА като администратор на лични данни;
СЕГА може да откаже да заличи личните данни на потребителя по следните причини:
- при упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
- за спазване на законово задължение от страна на СЕГА или за изпълнението на задача от обществен интерес,
- за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели, доколкото съществува вероятност заличаването да направи невъзможно или сериозно да затрудни постигането на целите на това обработване; или за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.
5. има право да поиска от СЕГА, да ограничи обработването на личните му данни, като в този случай данните ще бъдат само съхранявани, но не и обработвани. Отказът на СЕГА за ограничаване ще е изрично само в писмен вид, като ще бъде мотивиран със законосъобразната причина;
6. има право да оттегли съгласието си за обработката на личните Ви данни по всяко време с отделно искане, отправено до администратора;
7. има право да възрази срещу определени видове обработка, като директен маркетинг (непоискани рекламни съобщения);
8. има право на възражение срещу автоматизирана обработка, включително профилиране;
9. Има право на жалба до надзорния орган, като компетентният за това орган е:
Комисия за защита на личните данни, адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2 (www.cpdp.bg).
VIII. ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОСТЪП
Чл. 21. СЕГА има право да прекрати едностранно и без предизвестие достъпа до предоставените УСЛУГИ, ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ с действията си накърнява доброто име на СЕГА, използва текстове с нецензурно или обидно съдържание, прокламира и разпространява религиозни, верски и/или политически идеи, при установена некоректност на данните, представени от ПОТРЕБИТЕЛЯ, нарушава действащото законодателство в Република България, международните актове или застрашава работоспособността на програмните и технически средства, чрез които се предоставят услугите. В случай, че са налице неправомерни действия по тази точка, СЕГА има право да използва всички технологични и законови мерки за откриване на нарушителите и осведомяване на компетентните органи. В случай на неправомерни действия по предходната точка от настоящите правила и при поискване от компетентните органи по реда, предвиден в действащите нормативни разпоредби на Република България, СЕГА има правото да предоставя цялата налична информация за действията и самоличността на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
IX. ОТГОВОРНОСТ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА
Чл. 22. СЕГА не носи отговорност в следните случаи:
• при нарушения на работоспособността на програмното или техническото осигуряване на други оператори в интернет или на телекомуникационните връзки в и/или извън страната, потребител не може да ползва частично или напълно възможностите на предоставените УСЛУГИ;
• при загуби, пропуснати ползи и други щети, причинени на ПОТРЕБИТЕЛЯ, в резултат от ползване на УСЛУГИТЕ от негова страна, както и за невъзможността да се ползват УСЛУГИТЕ; • за неспособност на ПОТРЕБИТЕЛЯ да ползва всяка една отделна УСЛУГА;
• при претенции от трети лица срещу ПОТРЕБИТЕЛЯ, свързани с ползването на УСЛУГИТЕ. Чл. 23. Администраторът съхранява Вашите лични данни за срок, не по-дълъг от съществуването на регистрацията Ви в интернет сайта, освен ако има законово задължение да ги съхранява за по-дълъг срок или за целите на легитимния си интерес. След заличаване на регистрацията Ви, Администраторът предприема незабавно действия за изтриване и унищожаване на всички Ваши данни или за анонимизирането им, като по този начин става невъзможно идентифицирането на субекта на данни. X. ПРИЛОЖИМО ПРАВО И РАЗРЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ
Чл. 24. (1) Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля.
(2) При възникнали спорове потребителите могат да се свържат със СЕГА на телефон 02 42-82-300 автоматична централа 42-82+вътр. Номер и да изпращат жалби и оплаквания на следния е-mail адрес sega@segabg.com;
(3) Служител на СЕГА ще се свърже с Потребителя в срок не по-дълъг от 5 (три) дни, за да обсъди всички въпроси поставени от Потребителя с цел тяхното бързо и качествено разрешаване в интерес на двете страни.
Чл. 25. Орган за алтернативно решаване на спорове по смисъла на чл. 181, ал. 4 ЗЗП са помирителните комисии към Комисия за защита на потребителите, информация, за които е достъпна на адрес https://www.kzp.bg/pomiritelna-deynost и https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=BG
Чл. 26. В случай, че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, породени от договора между страните или отнасящи се до него, включително спорове, породени или отнасящи се до неговото тълкуване, недействителност, изпълнение или прекратяване, както и спорове за попълване на празноти в договора или приспособяването му към нововъзникнали обстоятелства, ще бъдат разрешавани по съдебен ред от компетентния съд в Република България. Като спрямо този договор и всички произтичащи от него права и задължения за страните се прилага българското законодателство.
XI. ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
Чл. 27. (1) СЕГА има право да променя и актуализира едностранно всички условия за доставка на предоставяните стоки, технологията и дизайна на предоставяните УСЛУГИ и каквато и да било друга информация, публикувана на Интернет сайта без предварително уведомление до Потребителя.
(2) Промяната и актулизацията на Общите условия имат незабавно действие, освен ако СЕГА не е посочил друго.
Чл. 28. Няма забрани, свързани с износа на Продукти предлагани в интернет сайта и не съществуват други ограничения, наложени от националното законодателство.
Чл. 29. СЕГА си запазва правото да изпраща на своите потребители системни съобщения, свързани с нови УСЛУГИ или с промени в условията и начините за използване на сегашните УСЛУГИ. Относно съдържанието на всички реклами, фигуриращи в СТРАНИЦАТА, както и за запазените търговски марки, които те касаят, отговорност носят единствено рекламодателите. СЕГА си запазва правото да изтрие създадено от ПОТРЕБИТЕЛЯ потребителско име, ако последното не бъде използвано в продължение на 3 месеца и няма активни услуги.
XII. ПОЛИТИКА ОТНОСНО „БИСКВИТКИТЕ“ (“COOKIES”)
Използваме Cookies, за да ви предложим по-добра и персонализирана интернет услуга. Данните, съхранявани от Cookies, които уебсайтът използва, никога не показват лична информация, от която може да се установи самоличността на даден субект. „Cookie” е малък текстов файл, който се съхранява и/или прочита от вашия браузър на хард диска на вашето устройство (например компютър, лаптоп, таблет или смартфон) от уебсайтовете, които посещавате. Cookies също правят работата ви с уебсайтовете по-сигурна и бърза, като запомнят вашите предпочитания (например данните ви за регистрация и език), като изпратят информацията, която съхраняват, обратно към първоначалния уебсайт (first-party cookie) или към друг уебсайт, който ги е задал (third-party cookie). Можете да блокирате или премахнете Cookies, като използвате вашия браузър или софтуера на трета страна, но е възможно това да ви попречи да използвате определени зони от уебсайта. При определени случаи ние директно искаме вашето съгласие сайтът да използва Cookies посредством наше Cookies съобщение. Cookies, които използваме на уебсайта В зависимост от функцията и целта, за която се ползват, обикновено Cookies, които уебсайтът използва, се разделят на следните категории:
• Задължителни Cookies, които ви позволяват да сърфирате в уебсайта и да използвате основните му функции. Тези Cookies обикновено се инсталират в отговор на ваши действия, които представляват заявка за услуги. Тези Cookies са задължителни за ползването на нашия уебсайт.
• Cookies за функционалност се използват, за да ви разпознаем следващия път, когато посетите нашия уебсайт, за да ви предложим подобрени и по-персонализирани функции, като например запомняне на вашите предпочитания. Тези Cookies събират анонимна информация и не могат да проследят действията ви на други уебсайтове. Валидността на тези Cookies е не повече от 2 години.
• Cookies за аналитичност и ефективност ни позволяват да установим броя на потребителите и да събираме информация как се използва уебсайтът (например кои страници най-често използва даден потребител и дали получава съобщения за грешка на някоя страница). Това ни помага да подобрим работата на нашия уебсайт, като например да осигурим по-лесен начин за намиране на това, което търсите Валидността на тези Cookies е не повече от 2 години.
• Cookies за рекламиране и таргетиране регистрират вашето посещение в нашия уебсайт, страниците, които посещавате и връзките, които следвате. Ще използваме тази информация, за да ви показваме реклами, които са съобразени с вас и вашите интереси. Те също се използват за ограничаване броя на показванията на дадена реклама и помагат да измерим ефективността на рекламните кампании. За целта ние може също да споделяме тази информация с трети страни (като рекламодатели). За да използваме тези Cookies, ни е необходимо вашето съгласие. Вие можете да управлявате предпочитанията си по отношение на Cookies за рекламиране или таргетиране по всяко време посредством настройките на вашия браузър (вж. по-долу). Валидността на тези Cookies е не повече от 2 години.
• Cookies за социални медии ви позволяват да споделяте вашата активност на уебсайта в социални мрежи, като Facebook и Twitter. Тези Cookies не са под наш контрол. • Други видове Cookies, които може да бъдат използвани на по-късен етап. Ще ви информираме чрез актуализиране на нашите политики, в случай че използваме и други видове Cookies. Моля да имате предвид, че използваме услугите на трети страни, за да научим как използвате нашия уебсайт, с цел да оптимизираме работата ви и да ви показваме рекламно съдържание извън нашия уебсайт. Тези трети страни (включително например, рекламни мрежи и доставчици на външни услуги като анализ на интернет трафика) може също да използват cookies, върху които ние нямаме контрол. Вие можете да оттеглите вашето съгласие по отношение използването на Cookies по всяко време. За да направите това, моля вижте условията по-долу. Ако искате да изтриете Cookies, които се съхраняват на вашето устройство и да конфигурирате браузъра си да отказва Cookies, можете да го направите от настройките за предпочитания на вашия интернет браузър. Обичайно настройките, свързани с Cookies, се намират в следните менюта: "Options", "Tools" или "Preferences" на браузъра, който използвате за достъп до интернет. В зависимост от браузъра, Cookies могат да се деактивират по различен начин. За повече информация, можете да посетите уебсайта на вашия браузър.

Cookies използвани за статистически цели и мониторинг на интернет трафика Google Analytics
Нашият уебсайт използва Google Analytics, услуга за анализ на интернет трафика, предоставена от Google. Google Analytics използва cookies, за да подпомогне уебсайта да анализира как го ползвате. Информацията, събрана от cookie, свързана с вашето ползване на уебсайта (включително вашия IP адрес) ще бъде пренесена до и съхранена от Google [на сървъри в САЩ]. Google ще използва тази информация, за да оценява как използвате уебсайта, като компилира данни за активност за отделните уебсайт оператори и предоставя и други услуги, свързани с отчетената активност на уебсайта и ползването на интернет. Възможно е Google да прехвърля тази информация на трети страни, когато това се изисква по закон или в случаите, когато тези трети страни обработват информация от името на Google. Google няма да свързва вашия IP адрес с други данни, които се съхраняват от Google. Вие можете да решите да се откажете от Google Analytics, без това да повлияе на възможността ви за посещаване на нашия уебсайт. Подробна информация за Google Analytics и поверителност (включително как можете да контролирате информацията, която се изпраща на Google) може да се намери на https://policies.google.com/privacy/partners. С цел да предотвратите евентуално проследяване, можете да инсталирате „add-in“ на вашия браузър (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

Cookies използвани за директен маркетинг

Google DFP Platform

С цел да получавате рекламно и маркетинг съдържание, съобразено с вашите предпочитания, нашият уебсайт използва технологията DoubleClick for Publishers (DFP), предоставена от Google. Информацията, събрана от съответното cookie за ползването от вас на нашия уебсайт (включително вашия IP адрес) ще бъде пренесена до и съхраняване от Google [на сървъри в САЩ]. Възможно е Google да прехвърля тази информация на трети страни, когато това се изисква по закон или в случаите, когато тези трети страни обработват информация от името на Google. Google няма да свързва вашия IP адрес с други данни, които се съхраняват от Google. Подробна информация за Google Analytics и поверителност (включително как можете да контролирате информацията, която се изпраща на Google) може да се намери на https://policies.google.com/privacy/partners. Web Beacons С цел анализ на вашето поведение на нашия уебсайт, използваме web beacons на трети страни (наричани още clear gifs) от Google LLC, намиращ се на 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, САЩ ("Google").

Web beacons събират само ограничена информация, включваща номер на сookie, час и дата на преглед на страницата и описание на страницата, на която се намира дадения web beacon. Тези web beacons не носят никаква лична информация. Ние ще съхраняваме тези данни за кратък период, от не повече от 6 месеца. Ние също така използваме Сookies на нашия уебсайт. Това обработване е на основание вашето съгласие, изразено посредством нашия уебсайт или настройките на вашия браузър. Ние ще съхраняваме тези данни за кратък период от време в зависимост от типа на Сookies.

За повече информация относно Сookies, може да посетете www.allaboutcookies.org или вижте www.youronlinechoices.eu който съдържа повече информация, свързана с реклама според предпочитанията и онлайн поверителността.
 

×