facebook
twitter

Горещи новини

Путин не иска Русия да е като Съветския съюз

3697
ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви, че страната му не иска да си връща статута на свръхсила от съветско време, предаде Асошиейтед прес, цитирана от "Дарик" радио.
 
На журналистически въпрос дали Русия си е върнала статута на свръхсила, който имаше Съветският съюз, Путин отвърна, че това не е необходимо. „Не искаме да сме като Съветския съюз, който налагаше начина си на живот и политическата си система на съседите си, включително на страни от Източна Европа“, заяви руският президент в разговор с журналисти след края на годишната си пряка телевизионна линия за отговори на въпроси на обикновени граждани. Путин каза, че съветската политика е била „контрапродуктивна, твърде скъпоструваща и лишена от историческа перспектива“. „Невъзможно е да принудиш други хора да живеят по правилата ти“, отбеляза той.

Руският президент посочи, че в Сирия действат руски частни контрагенти, като уточни, че те не представляват руската държава. На въпрос защо правителството не дава на частните контрагенти, които са воювали в Сирия, държавни помощи като на ветераните, Путин заяви, че тези хора са били в Сирия в лично качество и са се занимавали с проучване на петролни находища. "Това няма нищо общо с руската държава или руската армия и следователно не коментираме този въпрос", каза той. Това е първото официално признание на Путин, че в Сирия са действали руски частни военни контрагенти, отбелязва АП.
 
Руски медии писаха, че компанията "Вагнер" е изпратила в Сирия хиляди наемници, които са подсилили руските военни части. Путин заяви, че САЩ не са си взели поука от грешките на Съветския съюз. По думите му те „продължават да повтарят едни и същи грешки с воденето на политика от имперски тип“.

79

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Русия създаде спътникова група за предупреждение при ракетно нападение

04.06.2020

428 2
Цял отбор в Украйна е под карантина заради COVID-19

03.06.2020

78
Русия ще гласува на 1 юли конституционните реформи

01.06.2020

341 20

Коментари

Страници

ЗИП
снимка на ЗИП

Отдавна съм се произнесъл, че ролята на Русия е да бъде "младши партньор" на Китай и в това няма нищо лошо.

 

Русия спрямо Китай ще бъде това, което е Великобритания спрямо САЩ !  Статут на "специален съюзник".

 

Няма по-голямо доказателство, че Путин действа по тези мои тезиси от това, че Кремъл допусна "Хуауей" да изгражда 5г мрежите. По този начин де факто се създава "общо информационно пространство" между двете  държави а както добре знаем от историята - "информацията е най-стратегическото оръжие".

 

:)

Гласът

Русия спрямо Китай ще бъде това, което е Великобритания спрямо САЩ !  Статут на "специален съюзник"

Тук "твоите хора" наричат Великобритания ("Микробритания") американски пудел. Коя порода си избира Русия? "Лайка"? 

Bozhilko

По принцип да, само че партньор не като Великобритания, а като Саудитска Арабия.

Някакси по си пасват като манталитет, работливост и жестокост с арабите отколкото с англичаните. Което е добра новина за руските талибани. 

Гласът

Руският президент Владимир Путин заяви, че страната му не иска да си връща статута на свръхсила от съветско време

Не иска или не може? Русия не е дори спред първите десет страни по БВП. Каква суперсила може да бъде? 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by...

Доси

Каква суперсила може да бъде? 

 

Страховита и унищожителна. И за радост има хора в САЩ дето това добре го осъзнават... 

SSlavov

Загрижен е какво може да остане от Русия след положени напъни да стане свръхсила

ЗИП
снимка на ЗИП

Военна !

 

Това и е мястото което съм определил. Трябва да прави това което и се отдава най-добре - военни операции и спецоперации по земното кълбо, създаване на конфликти, тяхното манипулиране, продаване на оръжия, след това преговори с всички страни в конфликта. Общо взето да го играе "сив кардинал" в геополитиката.

 

Икономиката ще бъде задачата на Китай.

 

Ето ако сега Кремъл успее да сблъска военно САЩ и Иран то това ще бъде колосален успех !

 

:)

Доси

Това и е мястото което съм определил. 

 

ЗИП-е, имам две приятелски забележки към теб. 

1. Доста се повтаряш /примерно това за "Рускит", и "Преторянците" и пр./ аз вече само като видя първото изречение и прескачам, мисля не само аз

2. Взел си се много насериозно. Ако си прегледаш прогнозите и ще се удивиш колко рядко всъщност познаваш какво и най-вече КОГА ще се случи

Не се заяждам, ако искаш чуй какво говоря, ако не искаш - здраве да е

ЗИП
снимка на ЗИП

Страшна мълния !

 

Източници :

 

Тръмп нареди удари по Иран, но след това "някой" здраво го уплаши и той отмени решението си !

 

https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-48714414

 

:)))

 

p.s : Наистина явно е "женчо". 

скайспирит

Очевидно някой е подшунал на Дончо, че дори с цената на ликвидирането на Иран с ядрени удари, на тях това явно не им пука, имат техническа възможност и няма да се поколебаят да потопят американската АУГ в залива и разрушат Израел до степен, да ги върнат 50 години назад. Това са прекалено големи collateral damages за да бъдат преглътнати от политиците във ФАЩ. 

ЗИП
снимка на ЗИП

Шок !

 

FAA :

 

Не летете близо до Иран ! Има опасност пътническия ви самолет да бъде свален !

 

:((

Pstr

Как така СССР си налагал начина на живот на Източна Европа? В този форум ми казаха, че тогава България имала суверенитет, била свободна, а сега нямала суверенитет и била в еврогейски окови. Сега кой лъже-путин ими другарете ?

Диагностик

85% от българите обичали Русия. 

Около 500 000 имота в Източна България са собственост на руски граждани. Това показват данни на Генералното консулство на Руската федерация, цитирани от бТВ.

Временно или постоянно пребиваващи руснаци има в областите Варна, Добрич, Шумен, Бургас, Ямбол и Сливен. Част от тях местят и бизнеса си в България. Обикновено става въпрос за фирми за недвижими имоти или туроператорска дейност. България е привлекателно място за руснаците от средната класа, които се опитват да избягат от стреса в големите градове. Все по-често те купуват дом у нас, за да живеят тук през цялата година, а не само по време на лятната си ваканция. Избират градове предимно по Черноморието. Населението на Поморие например е нараснало двойно заради заселващите се там руски граждани. Въпреки това в последните месеци брокери на недвижими имоти отчитат спад на клиентите от Русия. Основната причина е кризата в Украйна, която срина руската рубла.

За последните 10 години руските вложения в българската икономика са почти 2 млрд. долара. През миналата година петима руски граждани са получили български документи за самоличност срещу инвестиция от 1 млн. лв., каквато опция дава българското законодателство.

Pstr

За Русия може (като за всяка друга държава, сигурно за Румъния процента харесващи я българи е дори по-висок), ама като стане дума за Кремъл, 85% от българите не му искат ни меда, ни жилото.

 

Всеки можед си обича руснаците докато си седят мирно в Азия, стига да не занимават европейските държави с тъпотиите си.

Гласът

85% от българите обичали Русия. 

Колко я обичали тези 85%?

Yantar

Ти пък защо реши, че Путин визира България? Комплекс за малоценност?

*

Да, НРБ беше много по-свободна и суверенна (в контекста на времето си) отколкото днешната РБ.

dissidentbg

"Как така СССР си налагал начина на живот на Източна Европа? В този форум ми казаха, че тогава България имала суверенитет, била свободна, а сега нямала суверенитет и била в еврогейски окови."

 

Правилно са ти го казали. По онова време България бе зависима, но имаше суверенитет. Сега България не е суверенна държава.

 

- По онова време на територията на България действаха САМО законите на България. Сключени международни договори на България НЕ можеше да бъдат отменени от СССР.

 

- Сега на територията на България (важи за всяка държава от ЕС) действат законите на ЕС и при конфликт с български закон, в сила е законът на ЕС. Сключен международен договор от страна на България, може да бъде отменен от ЕС, ако не е спазен закон на ЕС.

dissidentbg

"Около 500 000 имота в Източна България са собственост на руски граждани."

 

Диагностик, ти ли измисли тази простотия, или някой ти я е казал?

 

Виж колко е ОБЩИЯТ БРОЙ на имотите в Източна България, според преброяването от 2011г и се засрами, за да не пишеш повече небивалици.

Evasion

Путин каза, че съветската политика е била „контрапродуктивна, твърде скъпоструваща и лишена от историческа перспектива“.

 Тук Путин е напълно прав в оценката си. Проблемът е, че настоящата политика на Русия се прави от кадри, откърмени с идеята за величието на Съветския съюз, кадри, които не знаят нищо по-различно от политиката на СССР.

 

 „Невъзможно е да принудиш други хора да живеят по правилата ти“,

А тук Путин просто лицемерничи... 

protor

Особено пък на съседите си хич, ама хич не се налага матушката. Кеф ти Грузия в НАТО, кеф ти Украйна в ЕС. Мир и любов само.

цензура

Как се отговаря на тъп въпрос?

 

Отминаха времената на съюзите, ма навиците били голяма работа ?

First Strike

Загрижен е какво може да остане от Русия след положени напъни да стане свръхсила

Блъфира. 

2рee

Амурчо - гол и въоръжен до зъби!

Кара Колю

И с шнорхел, върху конь

vasilevil

Умен човек е ткоя Путин!След белязания и пияния случиха руснаците!

Nashenec

Не иска или не може?

Прекалено много жертви дадоха за да се отърват от СССР за да искат сега да се върнат пак там. А изащо да искат да са първи - това е обикновено за парвенютата, които получават оргазъм само защото са най-отпред. Обикновено най-големият има много неприятни задачи и затова историята помни по-често управляващите за гърба на Първия. Всички цитират Макиавели, ама кой може да каже имената на Първите по негово време.

Русия има много неприятен спомен да бъде първа в СССР и в СИВ. Хората, извели Путин отпред не са толкова луди, че да го повторят. Затова и с удоволствие оставят американците да се правят на шерифи. И руснаците, и китайците не се борят за тази посиция - те искат да с хората, които правят кастинга за шерифите.

 

First Strike

Експерти от Атлантическия съвет анализираха настроенията в страните от Централна и Източна Европа по отношение на Русия и САЩ и откриха''тревожна тенденция''. Това се казва в публикацията ''Съединените щати и Централна Европа: второ столетие на сътрудничество", публикувана на сайта на съвета, предаде "Фокус", цитирайки РИА Новости.

Отбелязва се, че от 2017 година отношението на жителите на централноевропейските страни към НАТО се е подобрило. Подкрепата за Северноатлантическия алианс в Чехия се е увеличила с 27%, в Словакия с 13%, в Румъния и Унгария – с по 7% и в Полша с 6%.

,,Въпреки това, покрай нарастващата подкрепа за НАТО в някои страни от Централна Европа се наблюдава тревожна тенденция - може би поради руската дезинформация - негативно възприемане на САЩ. Въпреки факта, че всички страни в региона са членове на НАТО, 23% смятат САЩ за вероятна заплаха. Още по-лошо е това че в България и Словакия повечето хора смятат, че основната заплаха за техните страни е САЩ, а не Русия'', обясняват авторите на доклада.

В България Русия смятат за заплаха само 7% срещу 25%, които са посочили САЩ. В Словакия 41% от респондентите смятат Съединените щати за заплаха, а Русия – само 26%.

https://novini.bg/sviat/analizi/542786

 

Колкото и да тролите, тва е положението, другари.  

Кара Колю

"Колкото и да тролите, тва е положението, другари.  "

Абе, другарю, ти поне погледна ли, кой коментира?

И кой е политическият анализатор Валери Коровин, директор на Центъра за геополитическа експертиза?

П П. За да не останваш в неведение - воала:

"Политолог, журналист, директор «Центра геополитических экспертиз», заместитель руководителя Центра консервативных исследований социологического факультета МГУ, член Евразийского комитета, главный редактор Информационно-аналитического портала «Евразия»"

???

First Strike

Другарю, доста неуспешен опит да изместиш фокуса от резултата към коментиращия го. А резултатът е красноречив: "Според данните едва 7% от сънародниците ни считат Русия за заплаха срещу цели 25%, които се тревожат повече от САЩ".

 

Коментирай!

First Strike

В САЩ обезпокоени: Българите ги смятат за по-голяма заплаха от Русия

 

https://news.bg/int-politics/v-sasht-obezpokoeni-b...

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×