Quantcast
Из мотивите по делото "EVN": Прокуратурата не може да смята | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Из мотивите по делото "EVN": Прокуратурата не може да смята

Според съдията държавното обвинение си натъкмява числа и измисля престъпления
5 241
 Илияна Кирилова

Прокуратурата не може да смята или нагажда числата така, както й е удобно. Това констатира съдия Вилислава Ангелова, която председателства състава на Специализирания наказателен съд, оправдал вчера бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков, както и издателя на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев по делото за приватизацията на миноритарния дял на EVN. Бележките на съдията показват цялата абсурдност на повдигнатото обвинение и тезата на прокуратурата. Затова си заслужава да бъдат цитирани дословно:

 

По отношение на щетата, нанесена от обвиняемите

- "Установиха се допуснати технически грешки при изчисленията, променящи резултата с над 11 млн. лв.. Не мога да приема за обичайна практика натъкмяването на числа, с оглед получаване на резултат, който не почива на верни математически изчисления и здрава логика. Съдът не приема тази цена, тъй като тя е резултат от погрешни математически изчисления, и то не от изчисления, изискващи специални знания, а именно събиране, изваждане, умножение и деление".

 

Дали изразяването на мнение е престъпление

„Изразяването на становища и мнения е именно това, за което е създаден Националният съвет за тристранно сътрудничество. Тоест, заявеното на заседанията на този орган има консултативен характер и няма обвързваща сила за компетентния държавен орган."

"В обвинението като противоправно деяние е посочено и провеждането на лични срещи между подсъдимите Прокопиев и Дянков на неустановени дати до месец декември 2011 г... Лични срещи между обвиняемите безспорно е имало, но ако това е престъпление, значи всички приъстващи в залата присъстваме на заседание, от което следва, че извършваме противоправно деяние и можем да бъдем подведени под наказателна отговорност“.

 

Оказвали ли са натиск министрите и Иво Прокопиев

"Единственото обвинение на Трайков е, че като принципал на ДКК (Държавната консолидационна компания) е изпълнил разпореждането на МС за подписване на съгласие за извършване на приватизация... Той не би могъл да контролира бъдещо действие на субекти, които не са под негов контрол, тоест – действията на инвестиционния посредник, на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол, на Българската фондова борса“.

"Обвинението на подсъдимия Дянков не е във връзка с изпълнение на неговите правомощия като вицепремиер и министър на финансите. Обвинението на Дянков е за превишаване на властта си като длъжностно лице. За да е съставомерно обвинението по отношение на подсъдимия Дянков е необходимо същият да е въздействал и манипулирал членовете на Надзорния Съвет на АПСК, който контролирал решенията на ИС на АПСК, за което не съобщи нито един свидетел... Липсва реална възможност един човек да манипулира волята на колективните органи, свързани с реализацията на една приватизация... Изпълнителен директор на ИС на АПСК през инкриминирания период бил свидетелят Емил Караниколов, т. е. ако е вярна тезата на обвинението подсъдимия Дянков е въздействал на всички тези органи за управление и същите не са изпълнили задълженията си, но пък нямат повдигнати обвинения."

"Обвинението (на Иво Прокопиев) е за помагачество - умишлено улеснил подсъдимия Дянков чрез съвети и разяснения как да бъде извършена процедурата по приватизация. Това обвинение също е несъставомерно, тъй като как се провежда приватизацията е уредено в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол и никой с разяснения и съвети не може да преодолее закон. Обвинението на подсъдимия Прокопиев представлява съвкупност от правно регламентирани деяния, обявени за противоправни."

 

22

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Симеон Дянков: Бюджет 2021 е като бюджета, който заварих 2009 г.

23.10.2020

3857 20
Съдът определи най-леката мярка за неотклонение на ЛиЛана

22.10.2020

1602 4
Прокуратурата отказа да разследва бившите НСО охранители на Доган

21.10.2020

Обновена

1993 1

Коментари

Памфуций
снимка на Памфуций

"Установиха се допуснати технически грешки при изчисленията, променящи резултата с над 11 млн. лв.. Не мога да приема за обичайна практика натъкмяването на числа, с оглед получаване на резултат, който не почива на верни математически изчисления и здрава логика. Съдът не приема тази цена, тъй като тя е резултат от погрешни математически изчисления, и то не от изчисления, изискващи специални знания, а именно събиране, изваждане, умножение и деление".

Респект към прокурорите .... Гешев е радост!

Soren

Нататък е още по-вълнуващо, ама го няма в дописката на СЕГА:

- Установи се, че експертите делят дълга на оценяваната компания на нула, което е недопустимо като недопустим е и получения от тях резултат нула, което е математически абсурд 

 

Evasion
😂😂😂
Светозар

„Съдът не приема тази цена, тъй като тя е резултат от погрешни математически изчисления, и то не от изчисления, изискващи специални знания, а именно събиране, изваждане, умножение и деление.“

След като беше направен опростен превод на „Под игото“, сега явно трябва да бъде направена една опростена математика с картинки на ябълки, круши, сливи, ряпа, дини, пъпеши, тикви, кратуни и други символи, понятни за субекти с ниска функционална грамотност, завършили милиционерското училище в Симеоново. Към математиката ще вървят четири щайги с плод-зеленчук, с чиято помощ господа прокурорите ще се обучават с практически примери на най-простите математически действия - събиране, изваждане, умножение и деление. Успешно завършилите ще бъдат наградени с по едно бомбе, а другите ще си останат с каскети.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov
Тези мотиви са урок по наказателно право за необразовани прокурори. Крайно време е да назначат поне един юрист в прокуртурата. Позор!
Epikur

 

  Абе така е, ама виж министъра на правосъдието, който с името си омаскарява твоя никнейм..!?  Какво  да се иска от държава с такива зулуси на най-високи нива ?

първолета

След като беше направен опростен превод на „Под игото“, сега явно трябва да бъде направена една опростена математика с картинки на ябълки, круши, сливи, ряпа, дини, пъпеши, тикви, кратуни и други символи, понятни за субекти с ниска функционална грамотност, завършили милиционерското училище в Симеоново.

Аааа, смятането спада към първичната грамотност. Функционалната изисква поне словесна задачка. 😅

пп И няма ниска и висока функционална грамотност!!! Или разбираш значение и смисъл на текст, или не.

Непримирим

Съдът не приема тази цена, тъй като тя е резултат от погрешни математически изчисления, и то не от изчисления, изискващи специални знания, а именно събиране, изваждане, умножение и деление"

В обвинението като противоправно деяние е посочено и провеждането на лични срещи между подсъдимите Прокопиев и Дянков на неустановени дати

ако е вярна тезата на обвинението подсъдимия Дянков е въздействал на всички тези органи за управление и същите не са изпълнили задълженията си, но пък нямат повдигнати обвинения."

Да живее всеобхватната простотия на нискочелестата прокуратура и сие! 

Предводител нa ...

Липсва ми колегата Прокулус 👀

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Прокулус е свестен тип. Поради професионално изкривяване понякога страда от синдрома на Господ. Характерен е не само за прокурори,но и за университетски преподаватели дори по археология,свикнали да оценяват събеседника по тясната си специалност като поредният дебил-специализант. Така и не разбрах що не се понасяте, но определено не звучи като от каскетаджиите от Магнаура.

paragraph39

/:/ "Установиха се допуснати технически грешки при изчисленията, променящи резултата с над 11 млн. лв.. Не мога да приема за обичайна практика натъкмяването на числа, с оглед получаване на резултат, който не почива на верни математически изчисления и здрава логика. Съдът не приема тази цена, тъй като тя е резултат от погрешни математически изчисления, и то не от изчисления, изискващи специални знания, а именно събиране, изваждане, умножение и деление"...

.........................................................................................................................

Доколкото ми е известно, при установяване на допуснати ТЕХНИЧЕСКИ грешки, Съдът насочва допусналата грешките страна/Обвинението, в случая/ да ги оправи веднага или в определен срок- в името на Обективната Истина!

А съществуването на установени в съдебното производство ТЕХНИЧЕСКИ грешки, допуснати от Обвинението, НЕ е основание, само по себе си, за оправдателна присъда?!

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Братя форумци !!!!!!  Моля да ми помогнете, защото съм на път да се откажа от българското си гражданство...

ЖАЛБА И ИСКАНИЯ

Срещу въведеният от Правителството на НДСВ с Министър на правосъдието МИГЛЕНА ТАЧЕВА чл.35а.(1) Електронно свидетелство за съдимост се издава само за лица, за които не са съставяни бюлетини за съдимост, включително и по чл. 78а НК. (В сила от 06.03.2008)

Второто изречение на Чл. 35а от НАРЕДБАТА засяга не само моите права и интереси,         а всички граждани, които някога са били осъждани или глобявани по чл. 78а НК, а именно:

Допълнително наказание без съд и присъда (забрана) – нямаме право да получаваме и ползвам държавна административна услуга – ЕЛЕКТРОННО СВИДЕТЕЛСТВО ЗА СЪДИМОСТ

Допълнителното наказание е безсрочно (пожизнено) – въпреки, че изтърпяните наказания имат давност установена със закон

Допълнителното наказание е много вредно (безполезно) – нито един нормален турист, инвеститор и емигрирал българин(ка) няма да иска да дойде в България, защото може да получи пожизнена забрана – моят случай е такъв, аз не живея в България вече 30 години…

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Въпроса ми е - има ли още държави в ЕС, които да забраняват издаването на  ЕЛЕКТРОННО СВИДЕТЕЛСТВО ЗА СЪДИМОСТ (получаването и ползването на държавна административна услуга) при това ПОЖИЗНЕНО, ако някога си бил вече осъден.....

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Наредба №8/2008 за функциите и организацията на дейността на бюрата за съдимост – НАРЕДБА

 

Наредба №8/2008 за функциите и организацията на дейността на бюрата за съдимост – НАРЕДБА

 

(ДВ бр. 24/2008 в сила от 06.03.2008, изд. Министър на правосъдието МИГЛЕНА ТАЧЕВА – НДСВ)

 

(ДВ бр.15/2013 в сила от 15.02.2013, изд. Министър на правосъдието ДИАНА КОВАЧЕВА – ГЕРБ)

 

(ДВ бр.18/2018 в сила от 27.02.2018, изд. Министър на правосъдието ЦЕЦКА ЦАЧЕВА – ГЕРБ)

 

(Проект за изменение на НАРЕДБАТА – зам. министър на правосъдието ДЕСИСЛАВА АХЛАДОВА)

 

WWW.STRATEGY.BG/PUBLICCONSULTATIONS/VIEW.ASPX?LANG=BG-BG&ID=4995

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Второто изречение на Чл. 35а от НАРЕДБАТА засяга не само моите права и интереси,

а всички граждани, които някога са били (или ще бъдат) осъдени или глобени по чл. 78а НК, а именно:

HUMANOID
снимка на HUMANOID

Чл. 35а. (Нов - ДВ, бр. 14 от 2013 г., в сила от 15.02.2013 г.) (1) Издаване на електронно свидетелство за съдимост се извършва от Министерството на правосъдието след подаване на заявление по електронен път. Електронно свидетелство за съдимост се издава само за лица, за които не са съставяни бюлетини за съдимост, включително и по чл. 78а НК. В останалите случаи свидетелство за съдимост се издава по общо установения ред.

Памфуций
снимка на Памфуций

Доколкото ми е известно, при установяване на допуснати ТЕХНИЧЕСКИ грешки, Съдът насочва допусналата грешките страна/Обвинението, в случая/ да ги оправи веднага или в определен срок- в името на Обективната Истина!

А какво ти е известно, Пара,  за НАТЪКМЯВАНЕТО на числа? Вече (от друго твое мнение) видях, че смяташ споделените мнения във обществе форум (Тристранния съвет) за престъпни деяния. 

 

 

===

На мен не Прокулус, който е доста приемлив събеседник, когато не говори екс катедра. ми лиспва, а Дежурния. И Ловкият ми липсва, защото на тая институция, дето натъманява числа (според съда) и   разчита да му каже истината за приватизацията.

paragraph39

Памфуций,

/:/ А какво ти е известно, Пара,  за НАТЪКМЯВАНЕТО на числа? Вече (от друго твое мнение) видях, че смяташ споделените мнения във обществе форум (Тристранния съвет) за престъпни деяния... 

........................................................................................................................

НЕ лъжи!

Или, поне, ЛЪЖИ по-малко и по-интелигентно/ако го можеш, де?/!

Първо, в Мотивите съдийката говори за, цитирам: "Установиха се допуснати технически грешки при изчисленията, променящи резултата с над 11 млн. лв. "погрешни математически изчисления, и то не от изчисления, изискващи специални знания, а именно събиране, изваждане, умножение и деление"/край на цитата/! А Мотивите на съдийката НЕ съм ги съчинявал и писал аз!

Второ, аз никога НЕ съм казвал и твърдял, че смятам/според теб!/ "...споделените мнения във обществен форум (Тристранния съвет) за престъпни деяния..."! Това са внушения, твърдения и обвинения/за Помагачество или Подбудителство, или супер-дупер модерното "Търговия с влияние"!/ на Гешев и Прокуратурата му към Прокопиев и сие! 

П.П НЕ дължа обяснение по лъжите ти, но отговарям заради тези, които /ще/ те четат!!!

П.П.П. Казано е: "Прекаленият Антипараграфизъм вреди на Вашето ЕТИЧНО здраве!"

 

 

Памфуций
снимка на Памфуций

"1/Из решението на съда за Трайков:

В сз от 19.09.2019 заключение на комплексна СЪДЕБНО - СЧЕТОВОДНА И ИКОНОМИЧЕСКА ЕКСПЕРТИЗА, /том 8, л. 30 - 52 ДП/ и заключение на допълнителна комплексна СЪДЕБНО - СЧЕТОВОДНА И ИКОНОМИЧЕСКА ЕКСПЕРТИЗА, /ом 8, л. 67 - 72 ДП /със заключение, че пазарната стойност на миноритарните акции е в размер на 1777,48 лева/. Съдът не приема тази цена, тъй като тя е резултат от погрешни математически изчисления, и то не от изчисления, изискващи специални знания, а именно събиране, изваждане, умножение и деление.

 

Установиха се допуснати технически грешки при изчисленията, променящи резултата с над 11 млн. лв;
Установи се, че в направената оценка от Инжинерингсервиз /лицензираният оценител/ - в Анализа на стойността на ЕВН България Електроразпределение АД е взета безрисковата норма на доходност/възвръщаемост за 7-годишен период, а в изчисленията на вещите лица е взета предвид същата норма за 10-годишен период и разликата в цифровото изражение е в резултат на изчисления за по - дълъг период - с 1/3 повече. На въпроса на съда защо е правена проверка на база по- дълъг период отговорът на вещите лица е неясен и немотивиран

 

ВЛ (вещо лице - бел.ред.) ПОПОВА: Това е обичайна практика, дори при прогноза от 5 години, както обичайно се прави, тъй като по-дългият период е по-труден за прогноза, се взема 10 годишен период.

 

Установи се, че вещите лица са използвали и различна формула.

 

В хода на съдебните заседания се постави въпросът дали формулата, използвана от "Инженеринг Сервиз София" АД е посочена от Дамодаран като възможна? Дали в експертизата или допълнението към нея експертите са посочили, че използват друга формула различна от тази на "Инженеринг Сервиз София" АД и от къде е изведена? И как е възможно да се провери доколко правилно са направени изчисленията в Анализа на стойността на "ЕВН България Електроразпределение" АД след като се прилага друга формула. Нали се проверяват именно изчисленията в този анализ? Допустимо ли е да се получават такива различия, защото многобройните разпитани експерти заявяват, че разликите независимо какви формули ще се прилагат няма да са над 10%. Постави се въпросът субективен ли е изборът на експерта коя формула ще се използва? И не следва ли да се направи и по различните методи за оценка. Оказа се, че експертите не са имали поставена такава задача и техен субективен избор е било да изберат коя формула да приложат. Това според съда е недопустимо, защото не може субективно да прилагаш друга формула, за да проверяваш резултат по зададена формула.

 

Не мога да приема за обичайна практика натъкмяването на числа, с оглед получаване на резултат, който не почива на верни математически изчисления и здрава логика. Логиката , от която изхожда настоящия съдебен състав е да се СРАВНЯВАТ СЕ ЕДНАКВИ ВЕЛИЧИНИ, ЕДНАКВИ ПЕРИОДИ, НАПРАВЕНИ ИЗЧИСЛЕНИЯ ПО ЕДНА И СЪЩА ФОРМУЛА.

 

 

 

2/ Предполагам не съм разбрал добре. Имах предвид това:

Нед., 28/06/2020 - 21:58

paragraph39

НЯМА престъпление/по НК/, ако НЯМА нанесена Щета!

Сиреч, главният въпрос е: ИМА ЛИ нанесена щета на НЕнародната/след 1989 г./ "демократична" Република България, в резултат на продадения държавен дял/33%/ в ЕРП-тата?!

А колкото до Прокопиев: Гешев е трябвало да го обвини в "търговия с влияние"/каквото и да означава това?!/- заради  изказването на Прокопиев  "в полза на продажбата на миноритарния дял в ЕВН пред Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС)"!

 

Опитал си се да иронизираш, мейби? Ако да - поднасям извинения.

geo_19

Че работата с борсовата продажба на остатъчните дялове е нагласена е ясно и на малкит деца. Процедура проведена на някаква руска електронна платформа вместо на правилната западна. А можеше да се проведе "холански търг" (по днешния правоговор "нидерландски търг"):

 

Определение за „Холандски търг“:
Търг в който обявената цена на имота започва да се намалява с определена стъпка до ниво, на което участник писмено изяви желание да закупи имота.
Общо описание на процеса:
Водещият на търга обявява горната граница на цената на имота, като на всяка стъпка, до три на брой пъти, кани участниците да закупят имота. В случай, че никой от участниците не изяви желание да закупи имота на конкретната обявена цена водещият обявява нова по – ниска цена намалена с размера на заложената в „Правилата за участие“ стъпка. В „Правилата за участие“ е заложена долна граница за стойността на имота, под която той няма да бъде продаден. Наддавачите в търга могат да бъдат само лица готови да закупят имота в ценовите граници заложени в „Правилата за участие“.
 

paragraph39

Кеворк Кеворкян

www.kevorkkevorkian.com
ТЕ НЕ РАЗБИРАТ
По телевизията/Би Ти Ви показаха няколко кадъра от процеса срещу Иво Прокопиев и компанията му – пестеливо, грижовно, както се полага за човек, на когото симпатизират.
Чу се и една негова реплика – в смисъл, че не разбира за какво го съдят – колкото да объркат публиката и тя да реши, че й губят времето с някаква кокошкарска история.
Нашите „по-първи“ хора все не разбират – и то неща, които са пределно елементарни.

А номерът на въпросната компания си го бива, пък и тя е повече от представителна: бивш финансов министър/вицепремиер, бивш министър на икономиката – и двамата от правителство на Б.Б., както и въпросният Прокопиев, един от принцовете на Криминалната Приватизация.

Знаете, предполагам, предостатъчно за въпросната далавера, но, все пак, да я припомня вкратце: тримата уреждат продажбата на остатъчния дял на държавата в електроразпределителното дружество ЕВН, при което тя е ощетена с двайсетина милиона.
Прости номера, обаче без тях една дива държава не може да вирее.

Всъщност, компанията е от четирима души, но прокуратурата не е проявила интерес към четвъртия – от неудобство или от притеснение да не бъде сполетяна от някое ирландско пастирско проклятие.
Познахте: над сделката хвърля сянка и Плевнелиев.

Той е човек на Принца и в разгара на пазарлъците за продажбата тайно се среща във Виена с шефа на ЕВН Шишковиц – играе ролята на дрона на президента Радев, от който тия дни се оплакваше Бойко.

Срамна работа, направо криминална – действащ президент, дори да е напълно откачен, няма да отиде на такава среща.
Нашата пастирка обаче няма скрупули да изпълни ролята на пощенски гълъб/посредник – и отива на тайната сгледа.
Ако питате Плевнелиев – и той ще каже, че не ви разбира.
Те все не разбират.

„Официалните“ български медии също се правят на завеяни, това е любимата им роля през последните години, а може би проявяват и прекалена състрадателност към Плевнелиев, който предизвиква системна жал заради своята несръчност, любезно казано.
В крайна сметка, Бойко вече дебне с картечница дрона на Радев, а на Плевнелиев дори едно гълъбово перце не му бучнаха – заради приноса му в Историята на Неприличието.
И той ще напише в мемоарите си, че заради него загубата на държавата от сделката с ЕВН не е, примерно, 40 милиона, а само 20.

Прокопиев представляваше мила гледка, докато се чудеше, какво искат от него. И наистина беше искрен: хора от неговата порода - независимо от безпардонните им приватизационни „сделки“, независимо от всичките им безподобни превращения, независимо от всичко - живеят с един непрекъснат страх, че един ден ще бъдат разобличени.

Те са дълбоко неуверени в себе си, въпреки лъскавата си опаковка, те трудно изтърпяват себе си, своята истинска същност, не са в състояние да я елиминират изцяло, тя е постоянна заплаха, която рано или късно ще ги злепостави или направо провали.
Страхът, че един ден късметът ще ги изостави, не им дава мира - колкото и да се преправят/лустросват.

Повечето от тарикатите, герои на Криминалната Приватизация, имат „съвест на мъртвец“, както казваше един автор.
Дивата им алчност не ги доведе до нищо смислено, някои от тях дори не успяха дълго да се наслаждават на заграбеното, просто го профукаха.
Инфантилни спекуланти, които оставиха държавата в развалини.

При това, те вечно са се страхували да не ги провали „тинята на безкултурието“/по Варгас/.

Прокопиев не може да разбере, какво искат от него – тогава, когато правосъдието се опитва най-после да настъпи развързания му пояс.
Обаче същият въпрос си задаваха преди години и жертвите на неговите афери – те винаги са накърнявали и обикновени човешки съдби, често непоправимо са осакатявали невинни хора.

Приватизацията не е просто смяна на собствеността, извършвана от крадливи лакомници, тя е нещо далеч по-драматично, за което обаче никога не се говори.
Тя запрати в безпътицата стотици хиляди хора – обикновено трудолюбиви и обикновено честни. Превърна ги в жертви на един див, безскрупулен грабеж.

Те не можеха да проумеят – оцелелите не проумяват и досега - защо се случи това варварство.

През 2002 година, в Четвъртата „Всяка неделя“, излъчвах рубриката „Сцени от народния живот“ – водеше я чудесният публицист Илия Илиев. Тогава аферите на Прокопиев бяха все още пресни, беше затънал до шията в съдебни дела. И едва ли по онова време би задал въпроса – „Какво искат от мен“.

Няма да забравя изповедта на един работник от „Дамяница“ - бяхме го нарекли Жертвата.
Човекът работил близо 40 години в завода, а те го изхвърлили без никакви обяснения; опитал се да ги омилостиви, а, всъщност, да разбере, от какво са направени прокопиевци – казал им, че току-що е прибрал жена си от болницата с рязана гърда и рязан бял дроб.
И не знае как да й каже, че са го оставили на улицата.
Нищо, изобщо не го чули.
„Тия не са от майка родени“ – проплака Жертвата.

Истината е, че Крадците си позволиха да се отнасят свински с Народа – и изобщо не им потърсиха сметка за това.
А те откраднаха/насилиха част от Народната Душа.

Обстоятелствата около заграбването на „Дамяница“ и днес изглеждат потресаващи – а оттогава са минали две разгромни десетилетия, в които се нагледахме на всевъзможни изстъпления на Чудовището Преход.
Грабителите отдавна и сто пъти са се изхрачили върху собствените си грехове – а днес се питат, какво искат от тях.

Не по-малко потресаващи бяха и разказите на жертви от „Каолин“.
Тогава не се чу дори един фалшив звук на състрадание, да не говорим за покаяние, от Прокопиев – единствената му реакция беше да настоява пред Съвета за електронни медии да забрани рубриката.
Костов току-що се бе омел от властта, но съдилищата бяха доминирани от негови хора – също толкова чувствителни, колкото него.

Десет години по-късно в Петата „Всяка неделя“/по Нова телевизия, председателят на „Екогласност“ Емил Георгиев разкри, че в Меричлери, край „Каолин“, смущаващо често се разболяват от левкемия.
Пак се разврякаха срещу програмата, опитаха се да сплашат Емил, дадоха го на съд, но той спечели делото срещу прокопиевци.

Ами хорицата – оставиха ги да си мрат, за да не скършат хатъра на Прокопиев, който, междувременно, бе успял да намърда няколко свои авери в правителството.
У нас е така: спекулантите, тарикатите предизвикват респект, а не погнуса.

Прокопиев, който се учудва, какво искат от него, бе уличен през годините във всевъзможни грехове, някои от тях направо безподобни.
Той, уж-радетелят на свободното слово, по някое време бе заложил срещу един от безбройните си кредити вестниците, които издаваше – включително и редакционната им политика?!
И по този начин завинаги се свърза с най-категоричното доказателство, че журналистиката се е превърнала в евтина проститутка, можеш да я заложиш пред поредния сутеньор.

Учуденият Прокопиев обаче си остана предпочитания избраник за американските подаяния.
Без никаква гнусливост, американците наляха милиони в умиращите му издания.
А това, от своя страна, освини до крайност и без друго излиняващият морал в медиите.

Американците никога сами не потърсиха отговор на въпроса – Какво искат, всъщност, от Прокопиев. Продънената му ценностна система никога не ги е занимавала. Той е един от хората, които най-усърдно са компрометирали американската представа за порядъчност – но и това не им правеше особено впечатление.
И продължаваха да го хрантутят щедро.

Сегашната посланичка на САЩ, нейно превъзходителство Херо Мустафа има очевидна слабост към художествената самодейност – соц реколта.
Тия дни прикани Графа и неколцина негови колеги да изпеят заедно/с нея една песен.

А след това е време за едно кънтри с Прокопиев:
колко е сладко да си учуден във фалшивия Рай на Баламите.

***

paragraph39

ПАМФУЦИЙ,

/:/ Опитал си се да иронизираш, мейби? Ако да - поднасям извинения.

........................................................................................................................

ДА!

Извиненията- приети!✋

Влез или се регистрирай за да коментираш