facebook
twitter

Вие сте тук

187 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Управляващите: Правителството няма да подаде оставка

Кабинетът "Борисов 3" остава - това решиха ГЕРБ и "Обединени патриоти" на коалиционен съвет вчера. Те стигнаха и до заключението, че тримата министри, които основната управляваща партия поиска да бъдат сменени - Владислав Горанов, Емил Караниколов и Младен Маринов, запазват постовете поне засега.

"Винаги колективният разум е по-добър от индивидуалния. Обсъдихме въпроса и решихме, че не трябва да се бърза. Не трябва Борисов сам да взима решения. Отложихме решението за сряда. Ще седнем спокойно и ще обсъдим, може да има и други оставки”, коментира пък днес сутринта пред Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

 

"Сега" припомня събитията от вчера: 

"Коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата до пролетта на следващата година", заяви съпредседателят на ОП Валери Симеонов. 

Като приоритет на управляващите в момента той открои преодоляването на вота на недоверие, внесен от БСП. С въпроса за евентуални промени в състава на кабинета ще се занимаваме след това, отсече той. 

Премиерът Бойко Борисов обяви, че прекалено тежки проблеми ще налегнат страната, ако правителството си отиде. "Ако имаме политическа класа, днес трябва да мислим какво ще правим тогава - ноември, декември, януари, февруари. В чии ръце ще гръмне кризата? Ще пострада народът, ще пострадат огромни маси, казвам го с цялата си любов към държавата. Да не би да е удоволствие да си премиер? Да не би това да е някаква приятна работа?", ожали се той. И самодоволно попита: "Кой от тези на площада е по-опитен от нас?"

По думите му властта има пълната подкрепа на своите западни партньори, свидетелство за което е приемането ни в "чакалнята" на еврозоната. Борисов дори се похвали и с обаждане от бившия президент Георги Първанов, който го подкрепил.

Той се извини на патриотите, че е отстранил трима министри, без да ги пита: "Когато партията иска действия, аз ги привеждам в изпълнение, затова са оставките на министрите." Не пропусна да каже по няколко ласкави думи за загубилите правителствените си постове Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов.

Борисов поиска от съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов да каже с кого смята да управлява. "Или пак върши черната работа на БСП и ДПС, за да могат да съборят ГЕРБ? ... Днеска нямат ли интерес да пият кафе, да се къпят на Росенец? Медийни акции, да се покажат и толкоз", презрително отбеляза Борисов.

"Най-гротескното е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие. Мотивите им са изсмукани от пръстите", отбеляза премиерът по адрес на основната опозиционна сила. "На вота трябва да покажем, че управляващата коалиция си има своето мнозинство в парламента. Ако искат и милеят за държавата опозиционните партии, трябва да кажат как виждат минаването през тази икономическа криза и медицинска, която се задава", допълни той. 

"Служебно правителство - абсурд. Тогава ще се подмени протестът с наш протест заради този президент, незрял .... Шиши му реди кабинета, но нямаше протест, Христо Иванов не излезе да каже - ама как Шиши нареди на Радев служебното правителство, а сочи моите министри, които са постигнали безкрайно добри резултати. Това не ви ли интересува, не е ли зависимост", разпали се той, обвързвайки президента Румен Радев и Христо Иванов с депутата бизнесмен от ДПС Делян Пеевски.

По повод близкото бъдеще Борисов се ангажира да "направим огромен ремонт на кабинета". 

"Коалицията като мнозинство в парламента е стабилна и няма да има проблем с подадения вот на недоверие", коментира и  вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Според него в създалата се ситуация вариантите са два - "ново правителство в рамките на настоящия парламент, с или без премиер Борисов - въпрос на разговори в коалицията, или предсрочни избори". Според Каракачанов вторият вариант не е добро решение на фона на рисковете пред страната. "Диалогът трябва да доведе до разбирателство, до ясна програма в рамките на следващите 7-8 месеца. Иначе алтернативата е ясна - предсрочни избори, много шарен и раздробен парламент, може би невъзможност за съставяне на правителство, нови избори и така 10-11 месеца служебни правителства без парламент", счита Каракачанов. 

 

РЕАКЦИИ

"Сега научавам, че г-н Пеевски е наредил служебния кабинет преди три години и моите поздрави към него, защото този кабинет произведе най-успешните избори от години, повиши събираемостта на доходите, защото имаше пресичане от контрабандни канали. Значи, той е направил чудесен и много успешен служебен кабинет", коментира пред БНР проф. Огнян Герджиков, който беше служебен премиер във въпросния кабинет на президента Румен Радев. Герджиков припомни, че Борисов след това е ползвал хора от служебното правителство за своя кабинет, "така че очевидно подборът е бил много добър".

"Борисов е прав, че идват тежки месеци, няма съмнение, че месеците са важни и за целя свят. Затова е важно как ще се управлява държавата", каза още Герджиков. И допълни, че може би показното влизане на прокуратурата в президентството не беше добър ход. "Но това е моето лично мнение, не като на юрист", каза той. 

"Основният лобист на Сараите в правителството е Борисов. Той е доказал, че е много добър политически илюзионист и имитатор. За пореден път се опитва да ни излъже, като имитира разграничаване от Сараите, изваждайки тримата министри, за които има информация, че са посочени от Сараите", реагира и съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов в интервю за БНР. Според него премиерът "се е охрабрил" от вчера до днес. "Хората на площада казват, че искат оставка на Борисов и Гешев заради липса на борба с корупцията и наличие на корупция. Протестът не е удовлетворен от тези маневри, схваща какви опити се правят и няма да приключи", допълни Атанасов.

Според него Борисов и "неговата кохорта" имат много сериозен страх от служебно правителство на Румен Радев, защото то би могло да извади на показ много корупционни далавери на управляващите в момента.

Към статията във в. СЕГА

Страници

ЕМОКОМ

тия не са нагли, те са арогантни

Светозар

Г-н Борисов: „Христо Иванов не излезе да каже - ама как Шиши нареди на Радев служебното правителство

А самият ген.майор, инж., д-р на физкултурните науки, г-н Бойко Борисов кога излезе и каза, че „Шиши нареди на Радев служебното правителство.“ ?!?

Според областните координатори на ГЕРБ, министри в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски, са: Владислав Горанов, Младен Маринов, Емил Караниколов. А за тези тримата министри, г-н Борисов кога излезе и каза, че Шиши му реди кабинета, ама той хич не ще и много се дърпа?!?

HUMANOID
снимка на HUMANOID

ето какво е написал един грамотен форумец (Sine_metu)

 

Основният порок на вече 140-годишната у нас избирателна система са множеството райони. Чист феодализъм, по форма неизбежен в големите държави, но и преодолян там чрез други механизми.

 

В нещастната ни страна нито имаме механизмите, изработват се с дълга демократична практика, нито нуждата шепа хора да се разделят на 31, да не говорим на 240.

 

Същевременно

имаме алтернативна и действаща избирателна система за Европарламента. 

Единна национална персонална листа.

Първата ни стъпка е избори за НС по единна национална персонална листа.

Първа стъпка към демокрацията и без промяна в Конституцията

 

Чичo
другара ЕМОКОМ поради слаб интелект не прави разлика между синоними, не е учил у английската...
3biri

Слушайте го по радиото! Изживява се като народен артист.

Минувача
снимка на Минувача

Далеч е от рецитатора на текстове от президентството.

Минувача
снимка на Минувача

Тия са законно избрани. 

ЕМОКОМ

дали са законно избрани

е мнооого спорно...

BoulevardDudukov

С купени гласове, корпоративен вот, медийно затъмнение и цензура и провеждане на спортни игри "изнасяне на чували с бюлетини от ЦИК"? Мдааам...

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Сега вече търпението на хората вече ще свърши. Доста нагло с оглед на ситуацията
Нафарфор

АхАХАХа, КОЙ, #кой е по-опитен от нас?!

ковид_19

Гледам поне 4 човека са готови за налагане на глоба заради НЕносене на маски в затворени помещения.

Светозар

Те са станали готови за друго, ама каскета има по-важна работа в селските райони.

Begemot
снимка на Begemot

Премиерът Бойко Борисов обяви, че прекалено тежки проблеми ще налегнат страната, ако правителството си отиде. "Ще пострада народът, ще пострадат огромни маси, казвам го с цялата си любов. Да не би да е удоволствие да си премиер?", ожали се той.

Фатална грешка. Сега ще ви изгонят с каманье и дръвье.

 

John Slow

Тия са законно избрани. 

Гласувалите за Атака, НФСБ и ВМРО дали са искали Бойко да им бъде премиер? Ако са искали, що не са ласували за него? Законно избрани, подло събрани. Никой от тия няма да види повече парламента отвътре.

ЕМОКОМ

👍 и гласувалите за ВОЛЯ 

murmorko18

Красавци.

ЕМОКОМ

накрая каза, че отивал да работи и че уж бил закъснял за работа....  ха-ха-ха

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

От цялото ъъъ-ааа-ууу рзбрахме следното : няма по-знаещи и по-можещи от герп. Това е "каймакът" на България. И всъщност не е никак странно.

never-mind

Ай на бас че ще подадат !!!

Citimen

Ако случайно циркът с "опозиционното" ДПС, с което Барба Ганьос уж ще се разделя, пъдейки министрите на Пеевски, не е съвсем цирк, то правителството без съмнение ще се сгромоляса - Атака е на ДПС и Пеевски, Воля е на ДПС и Пеевски /чрез обуздаването им с делото за рекет/, както и поне 15 - 20 депутати от ГЕРБ са всъщност депутати на ДПС. Ако циркът не е цирк - Барба Ганьос ще събира чекмеджета и ще бяга в чужбина, ако цирк си е цирк - протестите ще пометат не само ГЕРБ и ДПС, но и всички тези 240 циркаджии в НС. Става много интересно 🎪💥

Сръчко

Оставете ги да работят!

Нафарфор

тебе може и да те работят, въпрос на вкус..

hamel

👍

John Slow

Следизборните коалиции са гавра с избора на хората.

ЕМОКОМ

👍

благодарение на конституционното недоразомение от 1991 година наречено "обществен договор"

 

аз съм роден на територията на НРБ и съм българин по рождение (местен туземец)

 

Заявявам, че нито съм подписвал този "обществен договор" от 1991 година,

и че нито го признавам... и мисля да се откажа от българското си гражданство, което ми е дадено без да ме питат (защото моите родители са били граждани на НРБ)...

 

И понеже съм роден на територията на НРБ и съм българин по рождение (местен туземец), държавата Република България няма право да ме изгони... нали съм "местен туземец"

 

 

 

Сръчко

Като гледам ХУИ тата на протеста, ще свалят Бочко, колкото свалиха Орешарски.

John Slow

Залагам една бира, че Бойко утре ще подаде оставка. Може и в полунощ.

Mae Ashi
снимка на Mae Ashi

"Залагам една бира, че Бойко утре ще подаде оставка. Може и в полунощ."

Тц. Ще чака да мине срещата в Брюксел на 17 и 18-ти.

Johnny2965

Много евтин Ви е залогът.

Страници