Quantcast
Трансджендър Исус кани исландчетата на неделно училище | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

5 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Трансджендър Исус кани исландчетата на неделно училище

Националната църква на Исландия организира рекламна кампания, с която се опитва да привлече децата да се запишат на неделно училище. Тя обаче предизвика разгорещен дебат в страната, защото в нея Исус Христос е изобразен като трансджендър – с брада, бяла рокля, с големи женски гърди и грим, при това – танцуващ под дъга, съобщава местният вестник Morgunbladid.

Църквата публикува рекламата на страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“, но скоро след като заваляха негативните реакции, я премахна. Веселият Исус обаче ще се показва в автобусите на Рейкявик още поне две седмици, подчертават от изданието, цитирано от агенция "Фокус".
 Говорител на Църквата обясни, че е естествено Исус да се явява на хората във всички възможни форми и облици. По този начин Църквата празнува разнообразието, допълни той. „Разбираме, че не всички са съгласни, че Христос трябва да изглежда така, и, разбира се, уважаваме тяхното мнение“.

В същото време говорителят обяви, че в рекламната кампания ще последват и други образи на Исус от същия художник. „Скоро ще публикуваме нова реклама и ще видите как Исус изпълнява своята роля в решаването на екологични проблеми“, каза той. Цената на кампанията е около 14 800 американски долара, отбелязва Morgunbladid.

На годишното събрание на Националната църква на Исландия беше публикувано следното изявление: „Националното църковно събрание съжалява, че образът на Исус в рекламата на неделното училище е наранил хората. Искахме да подчертаем многообразието, а не да нараним или шокираме хората".

Към статията във в. СЕГА
wreckage
снимка на wreckage

Jesú Krist Guðsondóttir

Agent_Provocateur

Ако може така с Исус, може така и с Мохамед 

cymen

Не, не може. Не може, защото мюсюлманите все още произвеждат тестостерон.

perperushka

cymen

👏👍👍