facebook
twitter

Вие сте тук

1 пост / 0 нови
СЕГА администратор
Тайни агенти тръгват по юношеските мачове

Мачовете от Елитната юношеска група до 19 г. вече ще бъдат наблюдавани от специални служители, които ще следят за нередно поведение от страна на отборите и отделните футболисти, което да поставя под въпрос феърплея в мачовете. Това съобщи секретарят на отдел "Детско-юношески футбол" към БФС Делян Асенов. Той обаче не уточни дали става въпрос за служители на футболния съюз, или на МВР и службите за сигурност.

"Цялата държава впряга лостовете си, за да се изкорени това зло във футбола. Ще има хора, които ще следят поведението на отборите и футболистите, някои от тях ще бъдат сред публиката и няма да ги знаете кои са", предупреди Асенов.

И през миналия сезон имаше сигнали за мачове при юношите, които са свързани със съмнително големи залози в букмейкърски къщи. Това е провокирало УЕФА да постави Елитната юношеска група под специален мониторинг. Участниците в дивизията вече са предупредени, че може да им бъдат отнети точки или да се стигне дори до изваждане от групата, ако се докаже съучастие в манипулиран мач.

 

Към статията във в. СЕГА
×