facebook
twitter

Вие сте тук

5 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Русе ще обновява 100-годишната си ВиК мрежа

 Предстои подмяна на 100-годишни водопроводни тръби в Русе, съобщи БНТ. 

Местното ВиК дружество ще обнови водопроводната улична мрежа в града, изградена преди един век, с 8,7 млн. евро собствени средства и дофинансиране от ЕС и държавния бюджет. 

В Русе често стават аварии. За отбелзяване е, че въпреки преклонната възраст на инфраструктурата загубите на вода по ВИК мрежата са сравнително ниски  - 43% (при средно 60% за страната).

Предвижда се и изграждане на канализация на двата квартала Средна кула и Долапите, която жителите им чакат от 30 години.

 

Към статията във в. СЕГА
ppipi7766

Това ми прилича на удар по царизма.

70 годишните язовири ясно са гадна социалистическа удурма да създават проблеми на Баце, сега се оказа  че и царя Му е оставил келяво наследство.?

Дежурния

Местното ВиК дружество ще обнови водопроводната улична мрежа в града, изградена преди един век, с 8,7 млн. евро собствени средства и дофинансиране от ЕС и държавния бюджет. 

Медийните труженици от държавната телевизия са го ударили съвсем през просото. ВиК в Русе е с мажоритарна (51%) собственост на държавата. Водопроводната мрежа е старичка, но като цяло е на доста по-малко от 100 години. Водният цикъл на Русе е за около 59 млн евро (115 милиона лева), от които към 9 милиона евро е собственото съфинансиране към програмите на ЕС. Съфинансирането пък не са "собствени средства", а заем от ЕБВР.

Голямо майсторство се изисква в 3 изречения да се напишат толкова глупости накуп.

Сигурно е редно да се отбележи, че въпреки старата мрежа, в Русе се справят. Просто матриялът там си е по-цивилизован, поддържа си съоръженията, мрънка по-малко, краде по-малко...

PS. Малко двусмислие се получава, защото имаше и още един воден цикъл на Русе (започнат при Станишев и завършен при Орешарски ? ) за още толкова пари, когато се направи пречиствателна станция и се подмениха няколко десетки километра водопроводи.

fierсe
снимка на fierсe

този цикъл беше да се подмени доставящата вода от дълбоките сондажи до града мрежа,

а сегашния не е от вчера, днес, още миналата година се подменят мрежи, особено там,

където предстои ремонт на улиците.

PlaNed
снимка на PlaNed

Не ги е срам!

Загуба от САМО 43%, когато другите гонят 80?!

Наистина февруари е точното време за подмяна на тези тръби за да спре тази загуба от неНАДплатени сметки! Жалкото е, че с тези 8 милиона ще подменят само 2-3 километра и загубите няма да нарастнат достатъчно..., а може да почерпят опит от съседния Свищов където вече загробиха толкова и СИГА плачат за нови 25 милиона ?

×