Quantcast
Путин: Европейските страни не искат американски ракети, но мълчат | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

56 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Путин: Европейските страни не искат американски ракети, но мълчат

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че европейските страни не желаят на тяхна територия да бъдат разположени американски ракети, но не смеят да възразят на САЩ, предаде агенция ТАСС.

„Мислите ли, че някоя от европейските страни иска в Европа да се появят американски ракети със среден обсег? Да, никой не иска, но седят и си мълчат”, каза той пред журналисти в южния руски град Сочи,  където се срещна с президента на Беларус Александър Лукашенко. Двамата обсъждат бъдещето на отношенията между двете страни след смяната на президентите. Лукашенко заяви, че суверинитетът на Беларус и Русия не се поставя под съмнение и това стана повод Путин да разсъждава за суверенитетът изобщо.

Той попита реторично къде е суверенитетът на европейските страни. „Явно те смятат, че в крайна сметка са заинтересовани от такава организация (НАТО), в която са вложили част от своя суверенитет”, каза още той.

Путин отбеляза, че понастоящем Европейският парламент приема повече на брой решения, задължителни за всички членове на ЕС, отколкото на времето е приемал Върховният съвет на СССР. „Напълно независими държави просто не съществуват в света”, констатира той.

Той напомни, че страните от Евразийския икономически съюз също са предали част от своя суверенитет на на националните органи на организацията.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов определи вчера като заплаха за Европа възможното прекратяване на договора между Русия и САЩ за ликвидиране на ракетите със среден обсег.

Общото становище е, че в следващите шест месеца трябва да се търси активен диалог с Русия с цел връщането й към спазване на договора, каза той  в Брюксел, където участва в заседанието на министрите на отбраната от НАТО.

Отговорът на въпроса, дали трябва да се страхуваме, е да, трябва, каза той.

В сряда генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че алиансът проучва различни варианти как да подходи към нарушенията, които смята, че е извършила Русия на договора за ракетите, но иска да избегне надпревара във въоръжаването.

На 2 февруари САЩ започнаха шестмесечен процес на излизане от договора за ракетите със среден обсег от 1987 г., настоявайки, че Русия нарушава споразумението с нова ракетна система. Москва отрича въоръжението да противоречи на договора и казва, че също ще напусне споразумението.

"Това е много сериозно. Ние няма да бързаме", каза Столтенберг. "Нашият отговор ще бъде единен", отбеляза той и допълни, че НАТО няма никакво намерение да разполага нови ядрени оръжейни системи с наземно базиране в Европа.

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

ЗИП
снимка на ЗИП

Ракетите не са страшни, но днес Кремъл започна нещо "голямо"...

 

В Русия стартира "лов на западни бизнесмени". Засега са уловени един французин и един американец !

 

Жега а ?

 

p.s : Засега Кремъл се готви да "сложи ръка" върху 3,7 милиарда долара "западни пари". Но ако реднеците и Гайропа не разберат силния сигнал и ясен знак ще започне нещо подобно на 1917г.....

 

:))

БАСТЪР
снимка на БАСТЪР

американците веднага ще анулилират тези милярди  и няма да могат да се ползват...ако секвестират злато, или евро тогава  квич...

Invisible

   Гледат отстрани и се облизват, а бяха времена, когато аха, аха и в НАТО и в ЕС щяха да ги приемат.

Penchobre

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов определи вчера като заплаха за Европа възможното прекратяване на договора между Русия и САЩ за ликвидиране на ракетите със среден обсег.

Общото становище е, че в следващите шест месеца трябва да се търси активен диалог с Русия с цел връщането й към спазване на договора

 

Че защо само с Русия?

IvanM

Москва няма нужда да напуска никакво споразумение. В мига, в който САЩ обявиха, че започват процеса по денонсиране, туй споразумение е блажено почивше. Москва няма какво да спазва. Каза го директно. Не каза 'излизаме', рече - 'не сме обвързани с договора, вече'.

Neopol

САЩ прекратяват договора, обаче Русия виновна. Очевидно американската пропаганда живее в някакъв свой виртуален свят, където логика не съществува, а само налудност.

ЗИП
снимка на ЗИП

Ракетките са неква "совково-реднешка" претоплена манджа.

 

Некфа "бозичка" която заслужава "златна малинка".....

 

:)

 

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

 

 

Лукашенко сообщает, что завтра может объединиться с Путиным, ибо у них "проблем нет".

Ну в целом да, оба ж холостые, могут объединиться, проблем действительно нет.

?

IvanM

Тя, Русия, е виновна по определение. Преди са били евреите, после тамплиерите, после пак евреите. Последните силно намаляха в Европа, след действията на Адолф Алойзович и приятели. Сега е ред на руснаците. После може пак да са евреите, не знам.

TheBoss

Путин пак рони сълзи за ЕС, горкия. Ще се разплача от мъка по мъката на мистър Путин !

 

Иначе, ЕС какво иска или не иска въобще не влиза в работата на Кремъл. 

Penchobre

И сополите си бърши, че то...

ЗИП
снимка на ЗИП

Батька готви 15 годишното си  синче Николашка за президент. Това и слепите го виждат.......

 

:))

 

А мисля на всички е ясно, че когато след да кажем 5-10 години това детенце стане президент на Беларус, кой реално ще управлява тази държава....

 

Николашка ще подпише квото му дадат и айде ново издание на "Переяславская рада ".....

 

 

:)

 

 

19namo

Това на снимката не са баща и син, нали?

Сгугню
снимка на Сгугню

Единствената европейска страна, за която със сигурност знаем, че не ще американски ракети със среден обсег в Европа, е Русия!

А визираните от путин страни със сигурност не искат руски ракети със среден обсег в Европа! Но по тойзи въпрос тов. Путен мълчи като пр..нал!

jorro2

Искаш ли да се намери жена за една нощ?

fierсe
снимка на fierсe

а ние искаме ли американски ракети у нас, сгуг?!?

да не си се напушил?!?

TheBoss

Отново лъжи за денонсирането на договора. САЩ обвини Русия в неспазване на договора и даде 60 дневен срок на Русия да докаже, че това не е вярно. Русия започна да дрънка глупости и зле прикрити заплахи, вкл и срещу ЕС. Естествено, Русия отрече и не пожела да докаже, че САЩ греши.... вероятно защото САЩ не греши.

 

След което САЩ просто излязоха от договора и си развързаха ръцете да направят същото което прави и Русия. 

 

След което Русия орева орталъка.

Neopol

Това сигурно е в паралелната реалност на промитите мозъци. 

Действителността е много по простичка и ясна - това е поредното излизане на САЩ от договор. Понеже, обаче европейските васали писнаха, то се разигра въпросната малоумна пропагандна сценка.

TheBoss

Празни приказки са това. Фактите са ясни и лесно доказуеми. 

Иначе, така се прави. Не се анексира в нарушение на редица договори като Русия.

Neopol

А денонсирането на договора от страна на САЩ няма военно значение и не е насочено срещу Русия. То е насочено срещу ЕС, чийто страни в последно време нещо много се разпасаха и искат да си правят своя отбрана. Затуй, освен окупационните бази ще им турнем и ракети, за да се укрепим.

jorro2

Искаш ли да се намери жена за една нощ?

TheBoss

След като Русия разполага с такива ракети, те очевидно не са насочени към Казахстан или Курилите, нали ?

Очевидно трябва да се предприеме нещо по темата за защитата на ЕС.

Neopol

Фактите са ясни, ама трябва да се следят поне изявленията и да не се помни само последните три дни. Първоначално прогласения американски мотив за денонсиране на договора бе, че той е морално остарял, тъй като обстановката в света се е изменила и той не включва Китай. Малоумните лъжи дойдоха доста по-късно, но е радостно, че поне един в твое лице им се е вързал. Значи пиарите макар и очевидно много тъпи, все пак са си заработили малко от парите.

Neopol

Най-добрата защита на ЕС е да изгони САЩ от Европа. Защото освен егоисти са агресивни и малоумни. И това става все по-очевидно. Не само нямат нищо против, но и умишлено целят да омаломощят и дори унищожат ЕС, като го сблъскват с Русия. 

fierсe
снимка на fierсe

босия и как русия не доказа?!?

извади ракетата, покани всички и какво още?!?

как да докаже другояче?!? да я насочи към щатите и да  я стартира?!?????

Iezuit
снимка на Iezuit

Стига си се предлагала де!

IvanM

А визираните от путин страни със сигурност не искат руски ракети със среден обсег в Европа!

 

Ако под Европа разбираш техните територии - да не искат. Но 40% от Европа все още е в Русия, така, че там руснаците ще си разполагат каквото си искат

Пантелей

Чета... чета... и си мисля: - Блазе им на кремълските глашатаи - от тук направо излитат за обещания от тов. Вова рай...

П.П.Само се чудя дали тов. Вова и пророкът Мохамед  не са роднини? Щото и двамата обещават едно и също ?

IvanM

САЩ обвини Русия в неспазване на договора и даде 60 дневен срок на Русия да докаже, че това не е вярно.

 

По всички правила, обвинението трябва да докаже тезата си. С факти.

TheBoss

САЩ даде конкретни факти за конкретен модел ракета. Русия заяви, че това не е вярно. 

Може би все пак трябва да четеш малко повече, както препоръча мистър Радев, а ?

Страници