facebook
twitter

Вие сте тук

25 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Горанов уволни цялата комисия по хазарта

Министърът на финансите Владислав Горанов смени изцяло състава на Държавната комисия по хазарта, която в последните седмици е на прицел заради скандала с лотариите на Васил Божков.

 

Горанов е пратил началника на кабинета си Георги Йорданов да оглави ДКХ - до намирането на титуляр, става ясно от съобщение на МФ.  От министерството посочват, че досегашният председател Александър Георгиев е бил освободен, като твърдят, че това е станало по негова молба. Тази миролюбива раздяла звучи доста странно на фона на последните събития. Георгиев бе сред арестуваните в мащабната акция на прокуратурата /бе пуснат под парична гаранция/. Той е привлечен като обвиняем по разследването срещу Васил Божков за схема за избягване на държавни такси в големи размери, а прокуратурата съобщи, че е направил самопризнания.  

 

След разговори с министъра на правосъдието, министъра на икономиката, директора на НАП и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ се предприеха действия за промяна в състава на ДКХ, се казва в прессъобщението на МФ.  Новите попълнения в комисията по хазарта са: Стоян Стоянов – главен секретар на Министерството на правосъдието, Паун Илчев – и.д. председател на Българския институт по метрология, Красимир Бояджиев – началник на отдел „Разследване на особени случаи“, дирекция „Контрол“ в Централното управление на НАП, и Емил Захариев – директор на специализирана дирекция в ДАНС.

                                                                                                                                                      

Временният председател на хазартната комисия Георги Йорданов има богат административен опит, придобит на експертни и ръководни длъжности, обясняват от финансовото министерство. Той е шеф на кабинета на Владислав Горанов от ноември 2014 г. Преди това е бил ръководител на Инспектората на Министерството на околната среда и водите. В периода от декември 2010 г. до април 2014 г. е държавен инспектор в Инспектората на Министерството на финансите. От януари 2000 г. до октомври 2010 г. последователно е заемал длъжностите директор на Инспектората на Министерството на земеделието и храните и главен секретар на Националната служба за растителна защита. Професионалната му кариера започва в МФ през 1995 г., като инспектор в данъчната администрация и главен данъчен инспектор в Службата за предотвратяване и разкриване на данъчни нарушения. 

 

 

Към статията във в. СЕГА
Тартамут

А кой ще смени Горанов?

John Slow

А той защо не си подаде оставката? Ако не е знаел що за стока са, какъв министър е това? Ако е знаел... 

 

 

MAPOH

Всичко е знаел наглеца, да не се прави на умряла лисица. Кой да знае, ако не той? Нали са негови подчинени. Като се разсмърдя и започнаха с оставките. Абе хвани единия, удари другия... Гешев къде спи? Да слага каскета и да ги започва...

ppipi7766

Спомням си за една друга "тежка артилерия" дето нагази в здравното министерство и го гръмна с право мерене.

Там в ГЕРБ, нормални специалисти нямат ли?

Всички ли са "тежки артЕЛЧИЦИ"? 

Интервал

Някой безстрашен журналист не се ли сети да зададе най-простичкия въпрос - "Защо?"  ?

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Разиграва се най-обикновен цирк за пред народонаселението.Разкрихме Божков, мъ той избяга.Някъде.Там го ''хванали'', ама не ни го дават.И....... няма да се върне.А толкоз години мин-фина(зает с избиването на дребния бизнес) хабер си нямал що е туй Комисия по хазарта.Даже хем и бил началник, ама хем не бил.

Въпросът е ''Къде са парите?''.И Кой се облажи край гус'ина Божкова?

inventus

Те така правят.  Уволняват всичко под тях само и само да кажат...на ...ние не знаехме че са такива некадърници ...ама ся ги уволнихме и всичко ще се оправи! Нито ще търсят по добри нито ще намерят...просто ще монтират други бушони.

Васик

Когато Горанов е раздал милиони за субсидии на партиите, това било несъвършенство на закона. Обаче чиновниците с хазарта са престъпници, не е виновен законът.

devane

Комисията по хазарта трябва да се оглави от на Пеевски майка му.

Хазарта трябва да се даде на Пеевски.

Левски трябва да се даде на ДПС, защото възможностите запране на пари в Арда Кърджали са нищожни в сравнение с Левски.

Каскетът ще стане министър председател и президент едновременно и ще оглави и православната църква.

Министъра на финансиите трябва да му се намери един пост някъде в чужбина, че скоро ще се разсмърди сериозно в това министерство.

John Slow

Гербавите пак ще си Го изберат, нищо че всичките Му подчинени са оплетени в корупция. Той е чист! А те знаят, че не е, но нали им е Бащица... как да предадат Бащатко на заколение...

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Айде и Горанов да си ходи. Гешев сега можеш да си вдигнеш рейтинга до небето.
Gitcho
снимка на Gitcho

А, това за братът на главния ни прокурор Гешев, чеонзи ден е  влязъл в борда на директорите на “Държавно тото” ЕАД, дали е вярно? Виж линка ...

 

https://www.informiran.net/%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%8...

Доц.Трътлев

Бодигардът на Президента или има и друг брат?

Evasion

Александър Георгиев е бил освободен, като твърдят, че това е станало по негова молба. Тази миролюбива раздяла звучи доста странно

Странно, странно, колко да е странно? Имам чувството, че всички калинки и бушони, сложени от герб на отговорни позиции из държавната администрация, още с назначаването подписват и оставките си. Когато моментът настъпи, нечия гальовна ръка само слага актуалната дата... 

rummtotko

Май това е грешка. Трябваше първо да бъде сменен Горанов от поста Финансов министър. А май още по-добре е да бъде сменен Б.Боросов (това не е Бате  Борисов) от поста си и след това - всички...

inventus

Немай грижа! Ще го охранят. До достигане на кланично тегло нищо лошо няма да му се случи.

вила

Сетила се Мара да се побара когато  жълтото потекло от гащите му

bay Dragan

Съчувствам на всички от Форума, и наши и ваши колко сме нещастни. Не се оправя нищо.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...този е като Дейвид Копърфийлд...магьосник...винаги излиза сух от водата...

ГАМЕНЧЕТО

Абракадабра, хабрааакадабра

Звън®
снимка на Звън®

От кеширана версия на сайта на МФ разбираме, че Георги Йорданов е безценен кадър на Свищовската академия. Там е щудирало и българското финансово чудо Влади - министъръг с бретонче на францискански монах, член на Телишката масонска ложа, в която е посветен в Пета степен - Знаменит майстор флатулент.

 

Магистър по „Икономика и управление на промишлеността", Стопанската академия „Димитър Апостолов Ценов", гр. Свищов. Придобил е допълнителна квалификация в областта на вътрешния контрол в публичния сектор, оценка Георги Йорданов има богат административен опит, придобит на експертни и ръководни длъжности. До назначаването му като началник на кабинета на министъра на финансите е бил ръководител на Инспектората на Министерството на околната среда и водите. В периода от декември 2010 г. до април 2014 г. е държавен инспектор в Инспектората на Министерството на финансите. От януари 2000 г. до октомври 2010 г. последователно заема длъжностите директор на Инспектората на Министерство на земеделието и храните и главен секретар на Национална служба за растителна защита. 

 

Интересен заради странното си име е новият член на комисията Паун. Той пък досега е командвал Българския институт по метрология. Там попада скандално с  диплома по културно-историческо наследство . Присламчвал се към партията на Кунева. За него, подобно на Йорданов  се казва, че  "Паун Илчев притежава богат управленски опит и умения, познава както административните, така и законодателните процедури в областта на контрола на пазара на стоки и услуги".

 

Палячовци безчет!

mi6osp.

Бушончетата изгоряха.

HBK

Според мен, по-точното заглавие би било „Горанов подмени цялата комисия по хазарта” и инсталира нови бушони, както и лоялен чадър, с който да отклони евентуален дъждец върху себе си. Демек, себезащита, вместо оптимизиация.

ИвКо

...просто ще монтират други бушони.

 Преди няколко десетилетия гледах един такъв филм от презлоквието. Назначаваха си един такъв добре платен бушон на щат който не прави нищо друго освен да  присъства на всички срещи когато има посещение от вишестоящите. И той в подходящият критичен моменти се изтъпанчва пред всички и поема вината без мезета. И бива уволнен на минутата с подходящо обезщетение, и после го наемат други дъщерни производни, а на негово място идва друг от същият бранш. Филмът беше забавен и тогава не обръщах някакво специално внимание на кондиката, но сега с оглед на новите ценности някои с особено предприемчив вкус биха си позволили подобни волности.

 

 ПП. Ако погледнем малко по широко на нещата ще видим, че изборът на Горанов е избор единствено на Борисов. Провалът на Горанов при избора на шефове на хазарта е очеваден, тогава трябва ли да имаме минпред дето от дългите пейки по кръстопътищата избира най неподходящите за управление на държавата.

×