facebook
twitter

Вие сте тук

6 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
C’est la vie

Да, такъв е животът – често някои неща (особено в политиката!) се повтарят като фарс.

При соца в едно списание имаше рубрика „Журналистът сменя професията си“ и същият този журналист се явяваше пред читателите като ваксаджия, зарзаватчия и пр.

При демокрацията станахме свидетели на „Политикът сменя професията си“. Даже един главен прокурор, когото пратиха дипломат, се изживяваше като зарзаватчията – търсеха ли го по телефона в посолството, заявяваше: „Тук е плод и зеленчук!“

Майтап, ще кажете, но нещата стават и по-сериозни. На последния си партиен конгрес Премиерът влезе в нова роля – не, не тръгна като пожарникар на гаси на пожар партията си, влезе в ролята на месар. Защото Му се наложи, както сам призна, да реже живо месо, но да спаси партията си. Голямо транжиране падна – по този въпрос спор няма.

Тук се сещаме за бившия Първи, когото сегашният охраняваше в зората на демокрацията. Впрочем пророк се оказа Радой Ралин и в епиграмата си: „Спокойно гледам в бъдещето ази – и там ще има нужда от гавази!“

Но да не се отплесваме. Как процедираше Тато, вземеше ли на мушка някого? Махаше го от Политбюро, транжираше го демек, но понеже беше милозлив, го пращаше посланик в чужбина. Да, Венелин Коцев например беше пращан и в Алжир, и в Монголия. А Иван Абаджиев – в Румъния, където Тато разчиташе на зоркия поглед на своя приятел Чаушеску.

Едно уточнение обаче. Не става дума за легендарния треньор по вдигане на тежести, а за номерклатурчика със същото име.

И нещо любопитно. Този номерклатурчик се оказа свекър на банкерката Цветелина Бориславова (Бойковата изгора!), а по-късно – и свекър на първата Бойкова съпруга. Малеее, като се има предвид, че и Нашият е бил член на БКП (колкото и да Му е неприятно да си го признава!), ще се окаже истина зевзевщината, че комунягите си менкат и жените.

Да, трябва да се прави разлика между комунисти и комуняги, така че сегашният Първи сигурно е прав, като твърди, че никога не е бил комунист.

Тогава от какъв зор веднъж си призна, че се е учил от Тато и даже си е записвал какво му казва, докато го е охранявал?!

Но да се върнем на месарщината. За един известен хирург разправяха, че има много точна ръка, защото докато следвал медицина, работел като касапин.

Точна ръка демонстрира и ББ. Къде ли е усвоил тънкостите на този занаят? Май не е носил само помия на прасетата и трева на зайците...

Та сега въпросът е какво ще стане с тези, от които Той очисти партията си? И най вече с втория човек в Партията, дето сега е последният в нея?

Ех, навряха го в кьошето Цетаника на мисълта... И докога ще стои наказан в ъгъла? Мигар го лишиха и от молитвената закуска в Щатите?

Какъв е животът – времето ще покаже.

Към статията във в. СЕГА
Sapienti_sat

даже си е записвал какво му казва, докато го е охранявал?!

 

Това е "желязно" доказателство, че знае да пише и оборва всички съмнения! ?

Карапетров

Де да можеше да се каже същото и за автор/ката.

Бург Гаски

Това е жовота - Първите паднаха в кърви, последните станаха Първи!

BadBadBoy
или - дайте да гласуваме за БКП, защото ... Защо, наистина?
Sapienti_sat

Тебе пък от къде те изровиха?

В края на войната Хитлер мобилизира деца и старци, кьораво и сакато.