Quantcast
Български звезди се изложиха с песен за коронавируса | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

13 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Български звезди се изложиха с песен за коронавируса

Български естрадни звезди, предимно от по-старото поколение, се обединиха в песента "Кураж". Вероятно желанието е било да последват примера на колегите си в други държави, които записват и концертират от своите домове, за да повдигнат духа на сънародниците си в карантината. Но резултатът на местна почва е покъртителен кич, а и "позитивното" въздействие на текста в стил "всички ще умрем" е съмнително.

Морбидните стихове включват жизнеутвърждаващи фрази като "старици, провесили сухи ръце, потъват в земята със черно лице", "невидим убиец е тръгнал в обход" и "с начало прокобно, ще има ли край". Те са написани от Иван Беловски, чиято е и идеята за "суперпродукцията". Музиката, издържана в най-добрите традиции на конкурса "Ален мак", както и аранжиментът, са дело на Камен Николов.

В изпълнението вземат участие десетина изпълнители, популярни предимно в близкото и по-далечно минало - Маргарита Хранова, Кристина Димитрова, Петя Буюклиева, Джина Иванова, Христо Кидиков, Искрен Пецов, Сунай Чалъков. Музикантите и певците били избрани "първо, по ангажираност към проблема" и на второ място - заради възможността да запишат партиите и видеокадрите от собствения си дом, без да посещават чужди студиа. 

"Нека тази творба остане за поколенията, като свидетелство за нашия живот по време на Корона вируса!", призовават създателите на това неописуемо творение. 

А ето и част от мненията за "Кураж, сънародници" в социалните мрежи:

"Да се направи петиция за смяна на заглавието от “Кураж” на “Гръмнете се!”

"Липсва ми балетът на ГДР."

"ЕТ "Суицид" ли е продуцент?"

"Честно казано, на мен песните за Великата Отечествена по ми допадат."

"Нямате въображение - просто си я представете, изпълнена от членовете на Светия синод, и всичко ще си дойде на мястото."

"Кураж не вдъхва със сигурност. Патетичните зловещи строфи избиват на смях, ама горчив. Мелодия тип кръчмарска терца. Понеже всички разбират от епидемиология, вируси, инфекции, и аз за музика да кажа, нали... " (коментар от лекар)

"Ще си прережа вените напречно с рапирата, честно!"

"Това ще влезе в учебниците."

За влизане - ще влезе. Като пример как не бива да се прави. 

Прилагаме и самия запис и видеоклип, на които можете да се насладите в YouTube. Коментарите отдолу милостиво са спрени. 

Към статията във в. СЕГА
Encho Kolev

Нещо не разбрах критиката на статията?!!!

 

 

Pesimistka

Българина е цар да злорадства и да се присмива. Ами така го е почувствал композитора - така е написал. Би трябвало , обаче, всички изпълнители, които аз много уважавам , да го принудят да напише още поне два куплета, в които да има малко повече енергия, малко повече  надежда, малко повече светлина в тунела.Иначе песента си има  качествата..

Forza NATO

"Липсва ми балетът на ГДР."

Моля, моля, балетът на телевизията на ГДР (Fernsehballett) не заслужава да бъде спряган по този начин и в този контекст. 

На фона на този клип, балетът со се цялото "Шарено котле" са направо галактически шедевър на аудио-визуалното изкуство и ентъртейнмънта...

 

Кой е рапърът с червения анцуНг?

Billy-Joe Winchester

Позор!

 

Оркестър Сава Бенд се представи много по-добре.

https://www.youtube.com/watch?v=JHG87pDCRig

Доц.Трътлев

Птичи грип.

https://www.youtube.com/watch?v=oZK8hiJ1KJQ

hristo1964

Абе това почти умряло поколение "пивци", и наредени композитори, що не вземат да се скрият, ама по-надълбоко. Аман от социзпълнения...

Каубой
снимка на Каубой

Драго чая ги ръчка! :))

Epikur

 

  Преди да коментирам се опитах да прослушам внимателно песента, за да се убедя за себе си, че авторът на публикацията е абсолютно прав. Покъртително, потресаващо празноглавие трябва да имаш, за да сътвориш подобен текст, а и от изпълнителите (доста от тях доказани във времената)се изисква смелост за да го изпълнят. Вероятно липсата на медийно внимание вече ги е направило безкритични към себе си. Жалко.

Erato

Бездарие на куб - текст, музика и идея. Хранова и Буюклиева би трябвало да знаят, че с подобни простотии могат да станат за смях и на стари години. Останалите бездарници - без коментар. Въпросната тъпня е в категорията на "хумористичната" рубрика "после".

 

Статията е точна 👍

БАСТЪР
снимка на БАСТЪР

https://www.youtube.com/watch?v=b5d01yH6g3g&feature=share&fbclid=IwAR0EDliV5m9hni3mPlTZ8Xees_zewpf35sxNkcw2aZ_EOKXGcK2NcFBJHIE

Марти

Песента не е шедьовър, но е не по-лоша от стотици други български песни. Самите автори едва ли имат претенции, че са създали нещо велико.

 

Чума пламна из страната -

смъртоносна е бедата.

Всички честни хора страдат,

комунистите се радват -

за страната не милеят,

искат гибел да посеят!

Само ГЕРБ ще ни опази

от зловещите зарази!

Само с пълна карантина

този ад ще ни отмине!

Всички болни затворете

и България спасете -

за живота помислете

и за близки се грижете!

киро кардана

Абе Марти, ти тва ли само успя да измислиш? Нещо ми се струва че ковида ако те пипне ще ти е най-малкия проблем. Имаш доста ментални предизвикателства с които да се бориш. Остави ковида настрана за сега. Погрижи се за себе си, говори с професионалист.