Quantcast
Британският парламент гласува за отлагане на Брекзит | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

32 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Британският парламент гласува за отлагане на Брекзит

Британските депутати решиха Брекзит да се отложи. 412 от британските парламентаристи одобриха предложение премиерът Тереза Мей да поиска от евролидерите отсрочка за Брекзит, който е насрочен за 29 март. 202 депутати гласуваха против.

Мей обяви, че Брекзит може да бъде отложен до 30 юни, ако идната седмица депутатите подкрепят споразумението й с ЕС, което те вече отхвърлиха два пъти. Ако сделката бъде отхвърлена отново, Брекзит ще трябва да бъде отложен за по-дълго време, със съгласието на всички страни от ЕС. Мей предупреди депутатите, че отлагане с повече от 3 месеца ще навреди на демокрацията. Освен това страната ще трябва да избере евродепутати за следващия ЕП, което сега не е предвидено.

Британският парламент отхвърли предложението на лидера на лейбъристите Джеръми Корбин да се отложи Брекзит и парламентът да търси друго решение за напускане на страната. Отхвърлено бе и предложение за провеждане на втори референдум за Брекзит, както и друго, което превиждаше отсрочката за напускането да е само до 30 юни.

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

urupuchi

Най-после да одобрят нещо! Конграчулейшънс за танцинг куин.

JollyRoger's

Мдам... Последен гърч на Ястребовска. Следва дългосрочно отлагане на развода, избори 2 в 1 и нов референдум за или против новото споразумение, което ще бъде договорено.

Мъск ще спести от втори манекен и ще може да изстреля Търиза към МКС.

Сгугню
снимка на Сгугню

Следва дългосрочно отлагане на развода, избори 2 в 1 и нов референдум за или против новото споразумение, което ще бъде договорено.

Ма не четохте ли в статията, дето са отхвърлили предложение за референдум тва британските депутати, ма за къв нов референдум плещите, ма не четете ли квото коментирате?

Добре е да не се залага чак дотам на пожелателното мислене, че и говорене.

JollyRoger's

Нямам нужда да я чета. Втори рефервндум ще има. Трябва само да бъде уточнен въпросът.

Колкото до гласуванията, то и търизиното споразумение за развод вече го заклаха два пъти, ама тя ще го мъчи трети път следващата седмица. Демокраси, братчед, по имперски тертип. Половината й правителство гласува срещу нея и нищо... Докато и забият кинжала. Скоро ще е. Вече се вият вещерски танци на кандидати за поста й я партията... Та така...

wreckage
снимка на wreckage

Ма не четохте ли в статията, дето са отхвърлили предложение за референдум тва британските депутати

те два пъти одхвърлиха "споразумението" на Търиза, ама тва дали ще ѝ попречи да им го сервира за трети път?

Днес беше ден за гласуване дали да има одсрочка, затва лейбърът се въздържа при гласуването на попрафката за референдума.

cisco1

За да се приеме сделка, Брюксел трябва да клекне, и то яко, иначе и 20 пъти да се гласува постигнатото  резултата ще е все същия и пак ще има брексит без сделка.

Джиджи

Втори референдум ще има!!! ?

 

А аз това го твърдя от самото начало ... ?

cisco1

И как ще анулират първият?Каза ви се , брексит значи брексит!

wreckage
снимка на wreckage

И как ще анулират първият?

парламентът има суверенното право да приема закони, да отменя закони и да изменя закони.

 

 брексит значи брексит!

не значи нищо.

cisco1

Само дето референдма е свършен факт и вече не може да бъде анулиран.Насрочването на повторен не е възможно, защото не би имал смисъл, недоволните от резултата на втория ще искат трети, четвърти...

А за законите да, има право, но щом народа е казал брексит, то трябва да бъде послушан, за да може парламента да има легитимност, ако резултата от референдума няма значение, то и избора на всеки един от депутатите губи значение и всеки би могъл да претендира да гласува на тяхно място...

 

wreckage
снимка на wreckage

Само дето референдма е свършен факт и вече не може да бъде анулиран.

Може да бъде "анулиран" естествено, тва е ф прерогативите на Опщините. Но няма да бъде анулиран, щото няма нужда да бъде анулиран, а "народът" няма одношение към тва, щото е ноо неясна и извънконституционна за UK категория.

 

Кой конкретен народ визираш - английския, шотландския, уелския или двата народа, обитаващи Сев.Ирландия? Четири од тези народи гласуваха за оставане. UK е мултинационален съюз и понятието "народ" не се прилага ф законодателството и ф съда, където не се казва "Народът срещу Пешо", а "Короната срещу Пешо".

 

Съотношението 52%/48% не е индикатор за единодушие ф средите на "народа", башка че има ена тенденция към възгечтисване од избора плюс естествено намаление на поткрепящите брекзита поради смърт и увеличение на противниците му поради нафлизането им ф гласоподавателска възраст.

 

Както и да е, фсичко тва няма одношение към легитимността на легислатурата, щото тя идва од легитимността на отделните МР-та, а те са легитимни одсекъде. Слет като ена дълбоко архаична и хайдушка система като FPTP, по която ги избират, не е отменена, те са бетон.

Предводител на ...

В тоя форум имаше едни басове, че на 29 март 2019 г. Юкей ще е казала тшюсс, ор'вуар, чао на ЕС. Интересно ми е ко станА с тех ?

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Ми нищо, не са угадали. Хората си искат ЕС и това е!  ?

wreckage
снимка на wreckage

хората искат одсрочка на брекзита, за да се разберат кво точно искат.

Памфуций
снимка на Памфуций

хората искат одсрочка на брекзита, за да се разберат кво точно искат

Да, така изглежда. Съмнява ме, обаче, че за два месеца ще успеят да се разберат.

wreckage
снимка на wreckage

едва ли ще се разберат за два месеца, по-точно до края на юни.

ЕС дава сигнали, че е готоф да им даде много по-дълго отлагане, но първо трябва да го поискат.

 

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Едно е сигурно, европейците ценят свободата си и никога няма да прегърнат руския модел, но инвестициите от тази посока ще усвоят. Все пак, който плаща поръчва песента, дори и да е последна за вечерта.  ?

cisco1

Явно за западноевропейците говориш,  ние източноевропейците презираме западната представа за свобода, наричаме я свободия....и сме в ЕС заради финансови облаги, ако ги има.

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Слабо ме вълнува мнението ти

cisco1

Някой си мечтаят за втори референдум, на който хората да гласуват "правилно" и УК да си остане в ЕС, и ЕС да не се разпадне....няма да стане, днес и бай Тръмп се намеси по въпроса и каза че зелките можело да бъдат натиснати с мита, а кралството трябвало да го слуша как се водят преговорим, знаете какво има предвид.

 

wreckage
снимка на wreckage

оранжевият няма одношение към брекзита. Никакво. Затва може да дрънка квото му скимне.

cisco1

Има, има...

Първо трябва да промени много договори с ЕС, че били "несправедливи"

Второ, трябва да направи договор с УК за безмитна търговия, ...все неща които пряко засягат брексита и американските интереси. Точно ирландската граница едва ли го интересува, но примерно достъпа на дотирани с еврофондове земеделски продукти от ЕС на британския пазар и то безмитно е немислима нелоялна конкуренция на американските продукти на същия този пазар....

JollyRoger's

Я обясни какво е Brexit means Brexit?

Една от мантрите на headbangers като Фараша и другите дьонмета. Както и Take back control...

Та:

Излизане без сделка НЯМА да има;

Кабалите на Търиза ще бъдат изхвърлени;

Ще бъде дадена дълга отсрочка;

Ще бъде изготвено ново споразумение, което парламентът ще одобри;

Преди да бъде ратифицирано с Брасълс това споразумение ще бъде гласувано на референдум.

Та, такива мити работи...

Alanon

Тръмпич не е крал, император или цар.Той може да договаря но всичко се приема от конгреса а последния в частта на хаус оф репрезентетив е доминирана от демократи така че забрави за ратификации......

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Така, така  ???

geo_19

 Ако сделката бъде отхвърлена отново, Брекзит ще трябва да бъде отложен за по-дълго време, със съгласието на всички страни от ЕС

 

Това почерненото не виждам как ще се случи

JollyRoger's

Ще. В колхозния Съвет. Брекзит е неудобен и неизгоден за всички.

вила

Няма бивши роботърговци и роби-търгът продължава

bay Dragan

Байгън вече !

vasilevil

Ингилизите са хитри и коварни!Ще въртят сучат и пак ще стане тяхното!Бъдете сигурни че ако излязат пак ще бъдат на далавера!

Страници