facebook
twitter

Вие сте тук

3 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Борисов обеща пари и на надзирателите

Премиерът Бойко Борисов е поел ангажимент да се намерят пари за увеличение на заплатите на надзирателите и служителите на съдебна охрана. Това съобщиха от Синдиката на служителите в затворите. От профсъюза са имали среща с Борисов и правосъдния министър Цецка Цачева.

"Премиерът пое ангажимент за отпускане на допълнителни средства за двете главни дирекции ГД „Изпълнение на наказанията“ и ГД „Охрана“. Отпуснатите допълнително средства трябва да послужат за увеличаване на основните месечни възнаграждения и изравняване на сумите, плащани за специфични служебни дейности с тези в МВР", пише в съобщението на синдиката. До края на седмицата от синдиката трябва да решат дали ще продължат с протестите.

По същия начин премиерът спря и полицейските протести. След като от техния синдикат заплашиха, че ще протестират по време на европредседателството, Борисов им обеща 100 млн. лв. допълнително за заплати. Тогава вътрешният министър Валентин Радев твърдеше, че пари няма. Същата бе позицията и на Цачева по време на протестите на надзирателите.

За увеличение на заплатите ще бъдат отпуснати около 15 млн. лв., съобщи тя днес. "Синдикатите бяха в протестни действия за изпълнение на исканията им по отношение на изравняване на възнаграждението с колегите им от МВР. В края на миналата седмица настъпиха добрите промени. Представителите на синдикатите приеха първоначално предложените им 6 млн. лв. за изравняване на базата или специфичните условия на труд. След този частичен напредък, във вчерашния ден бяхме поканени от Бойко Борисов, който предложи по ред определен съвместно със синдикатите и администрацията на Министерството на правосъдието да се извърши увеличение в размер до около 15 млн. лв. общо с тази сума от 6 млн. лв.", каза Цачева, предаде "Фокус".

Синдикатите ще имат още една среща с ръководството на правосъдното министерство на 29 март, става ясно от съобщението им. "До вземането на решение по направените предложения се прекратяват предварително насрочените до края на седмицата локални протести в градовете Ловеч, Враца, Пазарджик и Стара Загора", заявяват от синдиката.

66
Ще сдава?
buratinob

Баце взе да се притеснява, къде ще продължи кариерата си.?

Нещо пари за затворнически футбол няма ли предвидени?

Поне едно стадионче може да направи към централния.

×