facebook
twitter

Вие сте тук

8 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Банките отчетоха печалба от 515 млн. лв. към полугодието

В условията на икономическа криза банковата система отчита печалба от 515 млн. лв. към полугодието.  Реализираният плюс от трезорите обаче е доста под печалбата спрямо същия период нна миналата година - 918 млн. лв. за същия период на миналата година. Това показват данните на БНБ за състоянието на банковия сектор към края на юни.

Забавянето на икономиката е довело до ръст в спестяването и депозитите на предприятия и домакинства. За второто тримесечие на годината депозитите растат с 263 млн. лв. (0,3%). Пре депозитите на домакинствата и нефинансовите предприятия има увеличение от съответно 937 млн. и 440 млн. лв., но депозитите при кредитните институции и други финансови предприятия намаляват. Докато едни спестяват, други се налага да теглят кредити. За тримесечието кредитите за домакинствата растат съд 198 млн. лв. (0,8%) ръст, кредитите за нефинансовите предприятия намаляват с 415 млн. лв. (1,1%). 

Данните на БНБ показваг още, че 85 343 домакинства са се възползвали до момента от възможността за отсрочване на взети от тях банкови кредити заради кризата с коронавируса. Одобрените от банките заявления на домакинства за отсрочване на дългове са в размер на 1,91 млрд. лв. Одобрените заявления от предприятия в рамките на този период са 13 156 на обща стойност 6,2 млрд. лв. Така равносметката е за отсрочени дългове на фирми и граждани на обща стойност 8,12 млрд. лв.

БНБ припомня, че мораториумът върху плащанията по кредити бе одобрен на 9 април. Спрямо края на април общият брой на одобрени заявления е нарастнал с 61 288, а  размерът на дълга с наложен мораториум расте с 4,7 млрд. лв.

Към статията във в. СЕГА
Хулиган

След хунтата на калинките, ще дойде и техният ред...

http://www.drago.info/index.php/2017/10/25/nagletsite-i-bankite/

paragraph39

"Има ли смисъл да обираме банка, като можем да основем банка!"...😎😎😎

Ace Ferrengo Ce...

Тегава работа. Сиромасите няма къде да сложат кинтите, а са топли, топли чак горещи.....

редник

Банките отчетоха печалба от 515 млн. лв. към полугодието

 

Поредна вноска към богатите страни!

 

Кога ще има държавни банки?...

воденичарЯТ

Има една банка... ама по-добре да я няма.

Su38

Джиджи, ето едни които имат печалба от Ковид!

Bacho Кольо

В условията на икономическа криза банковата система отчита печалба от 515 млн. лв. към полугодието.  Реализираният плюс от трезорите обаче е доста под печалбата спрямо същия период нна миналата година - 918 млн. лв. за същия период на миналата година.

Преведено на разбираем български език, горното означава:

В сравнение с 2019 г., през 2020,  банките успяха да откраднат доста по-малко пари от бизнеса и домакинствата.

Станали са по-малко крадливи, мей би?

Не. Просто има по-малко за крадене.