facebook
twitter

Вие сте тук

1 пост / 0 нови
СЕГА администратор
31% от новите кредити са за обединяване на стари задължения

Новоотпуснатите кредити за обединяване на задължения към различни финансови институции растат и по дял вече настигат заемите, теглени за ремонт на жилището. Това констатира доклад на българския клон на банка "БНП Париба Лични финанси". Според него 31% от молбите за търсене на финансиране през тази година са с цел обединяване на различни потребителски и стокови заеми в един-единствен кредит. Същият процент - 31, се пада и на заемите за ремонт на дома. На следващо място с 13% е интересът към финансиране на покупка на автомобил на старо.

Потребителите оценяват, че обединяването на задълженията пести време и пари, защото не се плащат отделни такси към различни финансови институции на различни дати, а само една вноска и една такса. Освен това новият заем е с по-добри условия в сравнение с периода, когато предишните кредити са били договорени. Хората търсят заеми и за да разполагат с пари в брой, за лечение, ремонт на автомобил, семейни тържества и образование.

През последните шест месеца средната сума на исканите потребителски кредити се е повишила с 16% до 6633 лева. Година по-рано средният размер на теглените заеми е бил 5700 лева.
 

Към статията във в. СЕГА
×