facebook
twitter

Наблюдател

Американските колежи и университети приветстват с „добре дошли“ чуждестранните студенти

Снимка: Архив
Ерик Рубин

Бих искал да поздравя всички български кандидат-студенти, които получиха потвърждение, че са приети в някои от над 4 700-те акредитирани висши учебни заведения в САЩ.  Възпитаниците на американските университети продължават кариерата си като лидери и иноватори в много области по целия свят и вие трябва да се гордеете, че сте  поканени да се присъедините към тази специална и отбрана група от млади хора, чийто живот ще бъде променен завинаги от динамиката, откритостта и качеството на студентските кампуси в Съединените щати.

Потвърждението за прием в университет е резултат на внимателно обмисляне и упорита работа, както от страна на тези, които кандидатстват, така и от страна на самите американски колежи и университети, които извършват стриктен подбор на кандидатите. Ние отчитаме енергията и креативността, която сте вложили в есетата за своите мечти и идеи,  упорития труд, който сте положили за подготовка на изпитите по английски език и другите изпити, както и ангажиментите за обществена активност и извънучебна дейност, които сте поели.

В момента във висшите учебни заведения в САЩ се обучават над един милион чуждестранни студенти, като САЩ запазват своята трайна водеща позиция на най-предпочитана дестинация за чуждестранните студенти. Това е доказателство за несравнимо високото качество на американското висше образование сред тези студенти и техните семейства.

Чуждестранните студенти укрепват връзките между Съединените щати и страните по целия свят, създавайки отношения между хора и общности, способни да се справят с глобални предизвикателства. Ние ценим интеграцията и активно подкрепяме студенти с разнообразен произход  в нашите кампуси. Американските колежи и университети ценят чуждестранните студенти заради техния уникален и разнообразен поглед във и извън класните стаи.  Американските университети и общности получават преимущество от знанията и таланта на чуждестранните студенти, които ни помагат да се подготвим за едно споделено и успешно бъдеще в един взаимно свързан свят.

Американските колежи и университети се гордеят с това, че предоставят сигурна и предразполагаща среда за всички техни студенти, и бих искал да подчертая колко добре дошли в САЩ сте всички вие. Много американски университети са изпратили покани до студентите по света посредством кампанията  #YouAreWelcomeHere (https://www.youarewelcomehereusa.org). Аз се присъединявам към тях и ви приветствам в Съединените щати, където нашите колежи и университети биха ви предложили ценни образователни възможности, които ще ви помогнат да осъществите целите си в живота и в кариерното си развитие.

Консулските служители в Посолството на САЩ в София и в другите американски посолства и консулства по света продължават да работят усилено по обработката на студентските визи, като информация за този процес може да бъде намерена на https://travel.state.gov/content/visas/en.html и на https://bg.usembassy.gov/visas/

Консултантите на EducationaUSA са готови да отговарят на въпроси относно образоването в САЩ. Може да намерите консултантския център на https://educationusa.state.gov/find-advising-center. В България тези консултанти са към Комисия „Фулбрайт“ на бул. „Витоша“ 12 в София и в Американския кът към Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив на ул. „Авксентий Велешки“ 17. Повече информация може да намерите на http://www.fulbright.bg/en/educational-services/education-usa-advising/.

За тези, които обмислят да учат в САЩ  в бъдеще, консултантите на EducationUSA могат да предоставят ценни ресурси, за да ви помогнат да вземете информирано решение. При наличието на над 4 700 акредитирани учебни институции във всички 50 американски щата, винаги може да се намери университет или колеж, който да е подходящ за всеки един. Схемите за финансиране на обучението също са много разнообразни, като включват общински колежи или модели „2 плюс 2“, които съчетават двугодишно обучение в общински колеж и последващо двугодишно обучение в университет за получаване на бакалавърска степен.

Американските колежи и университети, както и американските граждани и общности в цялата страна, ви приветстват с „добре дошли“.

Като посланик на САЩ в България, аз лично поздравявам и насърчавам тези, които са получили покана от американски университет да се възползват от този шанс, който ще промени живота им, и да се присъединят към своите връстници в осъществяването на уникалната възможност да получат едно стойностно американско висше образование.

Още

Борисов не иска да си отиде като другите маскари

18.05.2019

Петьо Цеков

5860
Класификация на партиите според наличието на Бог
Учрежденията не са мръсна дума

18.05.2019

Митко Новков

423
×