facebook
twitter

Чужбина

Джихадисти eкзекутират свои бойци заради разгрома в Сирия

1871
https://www.iraqinews.co
Бойци на СДС на границата между Сирия и Ирак.

Остатъците от терористите на "Ислямска държава" (ИД) са избили десетки свои бойци заради желанието им да се предадат и повече да не се бият в Източна Сирия, съобщават медии в Белгия. Уточнява се, че сред убитите има двама белгийци, девет французи, двама германци, един руснак и един египтянин. Според информацията избиването на войниците е станало в район от един квадратен километър на границата между Сирия и Ирак, където се водят последните боеве с ИД. Настъплението на подкрепяните от САЩ  Сирийски демократични сили (СДС - съюз на кюрд и араби) се бавело заради това, че терористите използвали деца за жив щит. В четвъртък е била дадена последна възможност в срок от 24 часа терористите да се предадат.

В последните дни групировката използва жени камикадзета за самоубийствени атаки, уточни Аднан Африн, говорител на СДС, край село Багуз, съвсем близо до границата с Ирак. "Водят се ожесточени боеве", допълни той. "Оказва се силен отпор", каза Африн, след като в последните дни джихадистите започнаха контраатака, принудила СДС временно да отстъпи. Не разполагаме с точни цифри, но според нас там има около хиляда джихадисти - мъже и жени, допълни той. ИД е на последни издихания, а нейни бойци се смесват с цивилното население, за да се скрият, каза директорът на неправителствения Сирийски център за наблюдение на човешките права Рами Абдел Рахман. Сега те са обкръжени в лагери на земеделска земя на източния бряг на река Ефрат, уточни той.

Ключови думи:

сирий, джихадисти, разгром
2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Либия поиска от Запада подкрепа срещу Хафтар

18.04.2019

602
Халифатът падна, идеологията остава
Австрия иска спецтрибунал за джихадисти в Близкия изток

25.02.2019

177 1

Коментари

сталкер пустиняк

Тия пък 1000 човека не могат да смажат. 

Това, ако беше Жуков вече да е история, при това от малък мащаб.

Доц.Трътлев

На снимката виждаме три млади жени - достойни бойци от кюрдските сили за отбрана. Та едната държи и картечница. Сирийски седесари не се виждат.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×