facebook
twitter

Справочник

„Мисията е възможна“ бе дадена за пример от ЕК за успешна кампания, основана на емоционално послание

84
Кадър от видеоклипа към Песента на приятелството


Националната кампания „Мисията е възможна“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ спечели симпатиите на над 200 експерти по комуникация от еврофондовете в целия Европейски съюз. Кампанията, чиято цел е да покаже добрите примери, свързани с деинституционализацията на грижите за деца в България и да промени негативните обществени нагласи към децата от социалните услуги, бе представена на INIO/INFORM срещата на експертите по комуникация, която се проведе в периода 15-17 май в гр. Палермо, Италия. Аргирис Перулакис, координатор на INIO в Главна дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“ в Европейската комисия, определи кампанията като успешна, заради емоционалното послание, което отправя към обществото. Презентацията на „Мисията е възможна“ провокира интерес от представителите от Италия, Финландия и Литва.

„Радвам се, че се успяхме да представим и пред европейските институции реализираното до момента в „Мисията е възможна“ и да провокираме позитивни и емоционални реакции. Основната ни цел в кампанията е да покажем, че в България няма различни деца и чрез различни инициативи и активности да спомогнем за толерантното отношение на децата към техните връстници от социалните услуги“, коментира зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Присъстващите станаха съпричастни към кампанията на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ чрез видеоклипа към Песента за приятелството, специално заснет за „Мисията е възможна“. Представители на Европейската комисия проявиха интерес към видеото и изявиха желание да го популяризират в официалните страници на Европейската комисия в различните социални медии.

„Мисията е възможна“ е национална кампания на Министерството на труда и социалната политика чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, целяща промяна на негативните обществени нагласи спрямо децата от социалните услуги. Повече за „Мисията е възможна”, като кампания и дейности, можете да прочетете на http://esf.bg/misiata.

Все още няма коментари

Още

Седмичен хороскоп

17.08.2019

6342
Футболна седмица

17.08.2019

95
Хороскоп за петък

16.08.2019

14315

Влез или се регистрирай за да коментираш

×