Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Мъже и жени

26 Юни 2018

Като помисли човек, то светът от тия две съставни групи се състои, макар с много джендърни вариации. Едните правят номера на другите, а другите им го връщат тъпкано. В Саудитска Арабия разрешиха на жените на управляват автомобил, научихме наскоро от новините - което е напредък за слабия пол. Но щом има напредък, винаги има и "назадък" - само 78 жени ще има в 600-членния меджлис, след победата на Ердоган в Турция. Това научаваме от "Стандарт". В същия вестник, съвсем по мъжки така, Борисов е сред поздравилите сърдечно турския башбакан, рекъл - "Заедно ще работим за мира..." Наредил се е сред други избрани мъже, побързали с поздрава - Владимир Путин, емир Тамим бин ал Тани, палестинския лидер Махмуд Абас, иранския Хасан Рохани. Мъжка дружба виждаме тука, машалла! 
Дали не иде мъжко царство, читателю? И дали организацията в ЕС не се клати, щото много жена там се завъди! Ето, Меркел в Германия, Могерини по външните въпроси, пък Тереза Мей съвсем вънка почти! А Меркел, която канеше с широка ръка мигранти, сега я цитират в "24 часа" - не можело да си избират мигрантите страна! 
Макрон пък - млад мъж, водещ жена опитна, зове към натиск върху бунтовните, цитира го същият вестник. В една общност трябвало поравно и ползите, и бедите да се теглят, казва той. Само го е научила буля Макроница на тия мъдрости, друго си е да имаш да се опреш на любима учителка. 
Най-интересна жена на мъжа си обаче е буля Томислав Дончевица - Светлана. Цитирана от "24 часа", тя зове: "Всяка циганка да се отрече от мъжа си, ако е хвърлял камъни и дърве по униформени лица". Това във фейсбук. Буля Светлана често взема отношение по морални и политически въпроси, хвала! Дали четат фейсбука циганките, и дали ще я послушат, не знаем. Но и Дончев не слуша жена си, ами - в "Стандарт" пише, правел бил японски бизнес форум. 
Абе, човече, ромата изтрепа полицията с камънье и дървье, ти - японски форум! Да не вземе ББ да тури Светлана на министър, а тебе - за Котоошу примерно, с такваз активност.