facebook
twitter

Туш - 04.23.2019

5714 28
28

Коментари

maestrata

Кутията на Майдана??

Желязко Желев

То е ясно какво.Е не на всички.

Комиците са  в топ десет на професиите упражнявани от високоинтелигентни хора.

Учудващо е в кои 10 професии се подвизават психопатите.

Ще е учудващо Зеленски да е изключението.

С други думи професионалния профил предполага положителни очаквания.

аванти дилетанти

Толкова ли си сигурен, че имаш нивото да прецениш интелекта на другите?

maestrata

Да се готви Орлин Горанов!

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Аз мисля, че за нас най-подходщ е Любо Нейков. В края на краищата винаги може  да се направи на Баце.

Един дядо

Едно време имаше едни майтапчийски кутийки. Като натиснеш едно бутонче, капачето се атваряше и изскачаше едно бай ... такова.

sneaky_humanoid

Тъпо ?

Амене Менема

За отбелязване е, че надписът на кутийката е на американски ленгуидж. Да не забраим чий щат е юкрейн.

Oxoboxo

Що? На кирилица,по-добре ли щеше да звучи? На шебеците в кремал не им прави чест! Клоуна си е 100 % украински.

 

ata

;-))) Тоа преди да остарее беше още по умен. ;-)))

годю

Маестро Комарницки, изключително много ви уважам като ненадминат творец в областта си. Няма да споменавам суперлативи, колегите тук достатъчно са се изказали по въпроса.

Тази карикатура обаче, според мен е съвършено неуместна. Предполагам, че сте се повлияли от СМИ, където Зеленски се определя най-често като "комик", и едва ли не шут.

Той е създал доста творби, но ще се спра на две от тях. Сигурен съм, че не сте гледали сериала "Сваты", иначе нямаше да се появи тази ваша карикатура. Той е сценарист на сериала. За мен, това е най-доброто, което е създадено в тази област в пост-съветското пространство и време, а може би дори и от Гайдай насам. Освен другите качества, за мен най-важното в него е е ДОБРОТАТА - това, с което най-силно се отличаваха съветските филми от всичко останало. И поради това си качество, сериалът беше забранен от украинската хунта, и по-специално от ШУТА Порошенко.

Другата му важна творба е "Слуга народУ",където той играе главната роля на обикновен учител, станал по ирония на съдбата президент на Украйна. Великолепна смес на политика, хумор и каквото искате още. Ако като президент успее да претвори поне 10% от това, което направи във филма, украинците краката му ще мият и водата ще пият (както казват на село). Всичко, което съм гледал с него, е 100% на руски.

Да, Зеленски ходи на "спявка" във Вашингтон, Париж, Берлин, Брюксел. Но без това никога нямаше да го изберат. В края на краищата, Путин също игра по  свирката на Пияндурина, но като го избраха, нещата коренно се измениха.

 

П.С. Турям си каската, че като се появи Джиджи, не  ми се мисли.....☺️

Велико23

Подрепям горенаписаното. Много талантлива личност. Не клоун, а артист, сценарист и добър мениджър. Аеторът осмива и смия себеси- освен за каркатурист за нищо друго не става. А какви са професионалните политици? И какво са били преди станат такива? Какво са постигнали? В повечето случаи зад гърба им е била силна партия. А Зеленски всичко е постигнал сам, с таланта си. Заслужава само уважение.

аванти дилетанти

Защо да осмива себе си и защо  трябва да става за друго, освен за карикатурист?  Не е тръгнал да се кандидатира за президент. А Зеленски е креатура на олигарх приближен на Путин. Нищо не е постигнал сам.  Съвсем ясен проект на Москва е. Избори се печелят с пари. Кви са тия наивни опорки? Тук все пак не е форума на Блиц или Пик.

Обикновена

 

  Jack in the Box

 

vvatkov

  " Ще поживеем, ще видим" - "до утре вечер в другия спектакъл".

Мунчо_Огнянов

Ние, понеже си оправихме нашите "клоуни във властта", дето всеки ден изскачат от апартаментите им - ТРИЗОНЕТИ, с площ на терасите им, напомнящи по размер не балкони, а парцели със ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ - та НИЕ, оправилите всичко У НАС, защо пък да не се надсмеем над ЛЕГИТИМНИЯТ И ПРИЗНАТ избор на украинският народ?

Наистина, защо не?

аванти дилетанти

Най-после изборът то украинцита стана  легитимен. Що тъй изведнаж? Значи вече не е майданен, американск, купен, европейски и пр.? Предния също беше легитимен, ама какъв ли не го наричахте, под диктовката на Москва. Не бързайте толкова. Да не стане като с Тръмп и радостта да е от ден до пладне. Да трябва да разсформировате пак дружества за подкрепа. 

boboranco

Укрите почнаха да изтрезняват Видяха какво представляват така наречените наречените системни партий.Какво изпълни Порошенко от минските споразумения Отвори през гуглето да му видиш шоколадената империя Така че това е една неуместна карикатура 

аванти дилетанти

По каква логика след като Порошенко нищо не изпълнил, новият непременно ще изпълни всичко? Популистите за това са популисти. За да обещават неизпълними неща. И затова са по-долни от другите. Защото предварително знаят, че нищо няма да изпълнят. А това, че няма шоколадови фабрики също не е аргумент. Тоя дето го пробута е натрупал достатъчно и за двамата. 

keen_

И италианците се пробваха така, ама комедията при тях надделя - спънаха се така, както всеки клоун се препъва, за да разсмива публиката. Италианските избиратели обаче по още по-стар техен обичай посочиха с палец надолу.

Да видим украинското чувство за хумор докъде се простира. Все пак сатирата винаги е била форма на критика.

Рисунката на маестрото е класна, въпреки заядливиците на нечии агитки.

Sapienti_sat

Този палячо, може би не е толкова палячо, колкото другите?

Комарко ?

Антей

 

Ами и веселба трябва,

няма само оръжие да се дрънка, я!

 

Новият - може е много добър човек,

но зависи какви сили ще застанат

зад него.

 

Ако сте слушали въздържаните

коментари по руските медии

ще е по-обясним "надписа" .

 

И както казват старите анализатори:

става "нещо" този, който е най-приемлив!

 

А би трябвало - знанията, образователния ценз,

подготовката и обучението

да са най-важните и водещите ...

.....................

 

Маестро Комарницки - презглавполит туш!

✌️✌️✌️

 

dissidentbg

Зеленски не е случаен. По образование е юрист, мисля че е повече от образование - пожарникар.

 

Проблема е в това, че Зеленски НИЩО положително няма да може да направи. Украйна прекалено много е разнебитена и прекалено бедна държава. От миналата година е НАЙ-БЕДНАТА държава в Европа.

В телевизионните си сценки Зеленски громеше олигарсите, но вчера заяви, че не трябва да се бори против тях, защото олигарсите подсигурявали работни места.

Антей

 

Украйна е най-бедната държава в Европа

Драги колеги, 

предполагаме, че на всички ви прави впечатление

следния факт: 

 

как най-богатите на природни ресурси

държави

изведнъж сякаш - при "прехода"

стават "най-бедните държави в Европа!"

 

Погледнете Уикито за Украйна.

 

5% от световните запаси на природни ресурси.

Част от находищата са в района на Донбас и Керч

като желязната, мангановата руда и

огромното находище на шистов газ

но пък титана е в северната част.

 

Освен яката металургия, без която не може 

нищо да работи в света,

 

в областта на селското стопанство

Украйна има от всичко и по много!

 

Същото се отнася и за Балканските държави

и прочие, и прочие държави

из прекрасната ни планетарна земя...

 

⚓️

 

 

аванти дилетанти

И кои са тия богати балкански държави, които при прехода станали бедни? Не съм чел никъде (вкл. и Уикипедия), че на Балканите   имало някога богати държави. В момента Украйна купува собствените си въглища от Русия, които се крадат от контролираните от Москва отцепници и се продават по руски канали. Ето как "прехода" прави богати страни бедни. Темата можем да продължим и с Русия, в която от 20 г. няма преход, а православни ценности.. Най-богатата на природни ресурси държава произвежда 4 пъти по-малко с двойно повече население от богатата Германия, която на практика внася всички суровини. Преход имаха и Полша и Чехия, но те не са обеднели, дори напротив. Явно работата на е в прехода, а в преходящите.

Блатной

Г-н дисидент, справедливо сте посочили състоянито на славянската държава Украйна. Не бива да Ви смущава изявленито на Зеленски за олигарсите. Както навярно знаете политиката и особено вътрешната наподобява помещение с червени фенери отпред и клиентите му трябва да се престрашат да влезат в него.

аванти дилетанти

Точно в десятката. Украинците се правят, че избират президент. Човек, който да върши конкретна работа, за която трябват и непопулярни мерки. При тяхното дередже- предимно непопулярни. Пускат си бюлетините в урната-символ на демокрацията. Като я отварят да видят резултата от демократичния си избор оттам излиза клоун.

Да не забравяме, че тези изкачащи човечета имат предзначението не толкова да разсмиват, колкото  да стряскат и плашат. И такова внушение на карикатурата е възможно. Стряскащата "легитимност" на популизма. Колкото повече пластове има една карикатура, толкова тя е по-добра. 

Джиджи

Маестро, за кутийката и пружинката –???

 

Но мен единственото, което ме притеснява – или по–скоро озадачава! – е, че е мноо шарен?! ?