facebook
twitter

Горещи новини

Разследването срещу Иванчева приключи

Прокуратурата публикува постановленията срещу тримата обвиняеми
2981
СНИМКА: ИЛИЯНА КИРИЛОВА

Специализираната прокуратура е приключила разследването за корупция срещу кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, заместник-кмета Биляна Петрова и бившия кмет на общината Петко Дюлгеров, съобщиха от държавното обвинение.

"На 9 и 10 юли 2018 г. прецизираните в хода на досъдебното производство обвинения бяха предявени на всеки от тримата. От днес, 11 юли 2018 г., започва предявяване на материалите по делото на обвиняемите и защитата им. В най-кратки срокове след това Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт", пише в съобщението.

Тримата обвиняеми по делото бяха задържани на 17 април 2018 г. Иванчева и Петрова бяха държани часове наред пред Спортната палата в София с белезници, докато разследващите брояха пари на тротоара. Според прокуратурата Иванчева и Петрова са взели 70 хил. лв. евро подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин. В колата има бяха открити 56 хил. евро., а останалите 14 хил. евро у Дюлгеров, за когото прокуратурата твърди, че е бил посредник при подкупа. 

Прокуратурата публикува постановленията за привличане като обвиняеми на Иванчева, Петрова и Дюлгеров.

33

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

В България енергийната бедност е "екстремна", твърди доклад

21.02.2019

139 4
Румънски съдии разследват еврокомисари, а ЕК го научи от медиите

21.02.2019

551 3
Томислав Дончев на спешна среща във ВСС за е-правосъдието

21.02.2019

248 1

Коментари

Страници

Хулиган

Първата цел е постигната:

С дивашки викове сганта дойде в града. Той беше по-пуст и по-мълчалив от едно парясано гробище. На мегданя побиха трофея.
        Само един човек се мяркаше там, като един призрак.
        Той беше Мунчо.
        Като позна главата на любимия си Русияна, той вторачи яростни, безумни очи в нея и изригна, в един дъжд от плюнки, една колосална попръжня против Мохамеда и султана.
        Обесиха го на касапницата.
        Тоя луд беше единственият човек, който се осмели да протестира.

Иван Вазов, Под игото

.............................................

http://www.drago.info/

Solace

В колата открити? Е, нали бяха светнали като елха двете? Или вече не помним?

Иванчева и Петрова по това дело за този подкуп по този начин няма как да бъдат осъдени. Дюлгеров е единствения, носил белязани пари, той ще отнесе някаква малка условна присъда.

За сметка на това стоят в ареста, а в Младост продължава да се строи - последния скандал е с част от парк, направен от Лидл, който е придаден към друг имот, за да може да покрие минимум критерии за издаване на разрешително за строеж. Случило се е по време на герберската кметица Авджиева...

marksman
снимка на marksman

Според прокуратурата Иванчева и Петрова са взели 70 хил. лв. евро подкуп

 Дъл ша мине такъва врътня на прокурватурата, спецЯлната? СигУрно

генек

Брех, че бързат прокурорите, сър...

Московски още го разследват за убийство, тия двете за намерени в служебната кола пари са вече готови за затвор. Най-малкото...

-----

http://[url=genekinfoblog.wordpress.com][blue]Блогът на Генек [/url]

ГАМЕН

Пари в служебна кола? Много, много пари в служебна кола? Това може да го измисли само човек който смята служебното за нещо свое, лично, неприкосновено. Личи модела на мислене на корумпирания държавен служител от много висок ранг. 

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...всеки който бута или взема рушвети да гние в затворите като тия две каки...опичайте си акъла дали си заслужава да вземате рушвети да не лъснете на някоя снимка във вестниците като тези двете...гледайте ги хубаво и си мислете дали си заслужава да сте корумпирани...

Penchobre

Да, правдата възтържествува, но Търпелан, за съжаление, не беше вече жив. Не изтърпя, горкият, теглилата и умря, без да дочака Истината.

А Истината, нека си признаем, дойде много късно. Много време бе загубила тя, докато напълни торбата си с тия пусти-опустели удостоверения, свидетелства и доказателства за невинността на Търпелан.

 

1956

Така завършва приказка на Светослaв Минков. ?

Сократ-май

Гледам ги много хубаво и си мисля, че ако ме нарочат, ще ме осъдят - пък взел или не взел, това не е важно.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

..истината винаги лъсва...няма как всички съдии и прокурори и полицаи да са корумпирани и да те нарочат...не се вкарвайте в някакви филми....дори в България не всички са корумпирани...

ГАМЕН

Не е нужно всички да са такива а само тея отгоре като рибата.Като стария сръбски виц: в нашия отбор най великия играч беше само един-съдията.

whoever

цесекар, мнооо бързо осъди ти каките. тоз похват подхожда повече на подуенци. ти ги питаш колко пъти са стигали полуфинал за кеш, те ти викат - ние сме по-добри в европа.

Solace

Бързо съди, бързо припознава. Човек с принципи...

ГАМЕН

В държавата на мафията е така.

генек

Цесекар,

бъроз съдиш и хвърляш в затвора. Не забравяй: до сега слушаме САМО обвинението. Забравя се за "светналите елхи", забравя се за записите, кой знае какво още... Наместват се някои неща, но картинката се очертава грозна.

Ти ще участваш ли със собствени средства при изплащане обезщетенията, които неминуемо ще трябва държавата да плаща? Ти, Гешев, скандинавските прокурори и други убедени в силата на насилието и шума?

------

http://[url=genekinfoblog.wordpress.com][blue]Блогът на Генек [/url]

генек

Колега,

до полуфинал на КЕШ стигна навремето о'Бозе почившият ЦСКА. "Литекс" не е...

Но темата НЕ Е за футбол, не разливай вода, моля...

---

http://[url=genekinfoblog.wordpress.com][blue]Блогът на Генек [/url]

Kole
снимка на Kole

Ако не сте виждали скоро процес по политически подбуди, молим, гледайте - герп срещу Иванчева. 

Това е то демокрацията по герберски. 

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...ако са невинни съда ще ги освободи, нали така..? Или и съдиите са корумпирани като полицаите, прокурорите...всички...?

...не мога да Ви разбера...ако наистина са невинни бързото разследване е в тяхна полза...бързо ще мине делото и ще ги освободят ако са невинни...Вие какво искате...бавно разследване...?...ми ако са невинни...значи Вие им мислите злото не аз...обаче според информацията която има дотук и според тяхното държане за мен е ясно, че са бъркали в кацата с меда...но ако са невинни съда ще каже ще видим...

67

"Вие какво искате...бавно разследване...?...ми ако са невинни...значи Вие им мислите злото не аз...обаче според информацията която има дотук и според тяхното държане за мен е ясно, че са бъркали в кацата с меда...но ако са невинни съда ще каже ще видим..."
Няма такова положение "ако са невинни" - те СА невинни до доказване на противното. А засега противното не се препотява с доказателствата. Светнал на едната дама НОСЪТ и реброто на дланта - егати акробатката, която брояла пари с носа си! 
То е ясно, че публиката е записана в графата "абдали стандартни", ама чак пък толкоз неглижиране на здравия смисъл?!

hamer

И аз пак не разбрах забавянето на преписката и оповестяването на заповед н`ам коя си не е ли административно нарушение и не е ли трябвало то дабъде санкционирано от столичната община, както и да бъде придвижена преписка от по-висшестоящите началници от столична община? Ако бавенето на преписки от чиновници и нерешаването им от по-горестоящите им началници е престъпление, то цяла България да беше затвор, пак нямаше да ги побере. Този Ваклин да си остави магарето в калта, да не се оплаче на Фандъкова, че и заем да вземе, че да дава подкуп....А столична община с бездействмието си по случая кого провокира и кого подтиква към подкуп и защо Ваклин не търси отговорност и от нея?

FuFighter

На кой му пука дали ще ги оправдаят? Нали пубично я унижиха, дамгосаха завинаги пред близки и общество, съсипаха живота и кариерата и, отстраниха я от поста, на който им пречеше да застрояват. Впрегна се цялата държавна машина, напъна се планината и роди... мишка. Трябва ли да изброявам колко такива помпозни обвинения катастрофираха с съда?

FataMorgana
снимка на FataMorgana

Гледам, мисловната конспирация констипация  пак се е развихрила,  'щото всички са се запознали с доказателствата по делото...

бавно загряващ

Мисля, че на този етап почти всички по-горе са се ръководили от презумпцията за невиновност, а за това не е нужно да са се запознали с материалите по делото.

 

FataMorgana
снимка на FataMorgana

Лошо нЕма. Давайте да пуснат тогаз всички, дето са задържани с мярка, но не се осъдени още. Заради презумпцията, де. Туй, че законът е предвидил предпоставки и процедура за такова задържане, че поне 6 съдебни състава са се запознали с материалите по делото и са решили мярка да има, е ирелевантно, нали? Важното е лаф да става...

Сократ-май

Фата Моргана,

Не ми е нужно да познавам доказателствата по делото. Стига ми само тая сламка, която излезе наяве: "Ако не вземе парите, ще трябва да я разходим до Витоша".

FataMorgana
снимка на FataMorgana

А замислите ли се от къде "излезе", пък и защо ?

Сократ-май

Излезе от обвиняемите, след като се запознаха с материалите по делото.

И затова бяха наказани да стоят с белезници и в съда.

За мен тази реакция на прокуратурата е достатъчно убедителна.

FataMorgana
снимка на FataMorgana

Щом Ви се нравят евтините манипулации - Ваше право е да вярвате в каквото и когото пожелаете. 

Proculus
снимка на Proculus

Сократе, стоенето с белезници в съда касае конвоирането на задържани лица и към тези процедури прокуратурата няма никакво отношение. Т.е. по този въпрос "реакция" на прокуратурата няма и не може да има, камо ли да се генерализират някакви изводи относно вината или невинността на обвиняемите, трима на брой. 

Proculus
снимка на Proculus

Към форумния експерт: Призовавам те в прав текст да назовеш форумците, които редовно припознаваш като "пиарите на цацаратурата", а и тези /убеден съм същите форумци/, които по - горе си назовал "скандинавски прокурори". Призовавам те да докажеш твърденията си в тази насока /мога да изброя с точност твърденията ти в тази насока с посочване на темите, мненията, датите и точното време, когато си ги написал/, а те имат началото си от стария форум. Ако откажеш да го сториш или не можеш да докажеш твърденията си, ще те посоча като лице, което разпространява лъжи и клевети, а нека сибил или защитаващата те неприкосновена богиня на форума да те протектират колкото желаят. Явно имаш нужда от защитата им. 

бавно загряващ

Мнението от 19:42 според мене цели сплашване на пишещите по темата.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×