facebook
twitter

Горещи новини

Ердоган предупреди, че ЕС е обречен на провал, ако не приеме Турция

2334
ЕПА/БГНЕС

Усилията на ЕС да гарантира ценностите си са обречени на провал, ако Турция няма пълноправно участие, предупреди турският президент Реджеп Тайп Ердоган на заседание на своята Партия на справедливостта и развитието в Анкара, цитиран от БГНЕС. "Турция ще продължи усилията си за присъединяване към ЕС, въпреки действията на онези, които се опитват да я оставят извън пределите на европейската общност. Без пълноценното участие на Турция, всички усилия на ЕС да гарантира ценностите, които декларира, са обречени на провал. ЕС съюз се нуждае от Турция повече, отколкото тя от него", заяви той.

Според Ердоган Турция е изпълнила 66 от 72 критерия, поставени от ЕС като условие за въвеждане на безвизов режим. Той се ангажира в близко бъдеще ще бъдат предприети стъпки за изпълнение на останалите шест критерия. 

През 1963 г. Турция подписа споразумение за асоцииране с ЕС, а през 1987 г. подаде кандидатура за членство в съюза. Преговорите за присъединяване обаче започнаха едва през 2005 г. и многократно бяха преустановявани поради разногласия. В момента 16 от 35 глави на преговорното досие са отворени. През март 2016 г. Брюксел засили преговорите, след като властта в Анкара се съгласи да помогне за намаляване на притока на мигранти към Европа. Въпреки това отношенията между ЕС и Турция се влошиха след опита за преврат през юли 2016 г. 

Преди дни австрийският канцлер Себстиан Курц за пореден път настоя ЕС да прекрати преговорите с Турция.

26

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ: Дадохме оръжие на Украйна, за да може да се сражава с руснаците

11.11.2019

492 7
Путин и Меркел са съгласни Донбас да получи специален статут

11.11.2019

472 3
Основателят на "Белите каски" е открит мъртъв в Истанбул

11.11.2019

2011 14

Коментари

Думи думи

Англия излиза, Турция влиза.

Няма празно.

Англия се изнася, но на свое място  вкарва свой достоен заместник.

СКАЛПЕЛ
снимка на СКАЛПЕЛ

Никога  турция  в европа.Тя сега е вътре чрез булгаристан.

Душко

Пак ни ИЗЛЕЗНА КЪСМЕТЯ ! 
Пак ще сме ЕДНО с Турция !

Тоя път руския, православен, славянски ботуш няма да ни РАЗДЕЛИ от Турция !

GrH

☺️✌️

ДpaгaнOxpидcки

I seek tear.

markoE

 

 

 

                              Бе той че не е демократ , не е , ама не мога да разбера що ни държат впрегнати в една каруца (НАТО) с него .Отдавна да си бяхме измили демократичните ръчички ама нещо не ни позволяват . Защо ли ? Чакайте казват един легитимен военен преврат или поне цветна една революцийка които задължително носят на раменете си демокрацията . На нас щото ни е нужна демократична турска армия и нищо друго. Ето тогава ще ни кажат единодушно да гласуваме за Турция в ЕС. и с радост ще го направим .

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Хайде холан.

Европейският съюз е обречен от момента, когато прие България.

Процесът може да бъде ускорен, разбира се, като бъде приета и Турция.

Ако бъде приета и Русия барабар с Украйна, ще бъде и весело, и феерично.

Но ако заедно с тях приемем Китай и Индиите .. и наистина -- защо пък не? Ко толкоз.

geo_19

Обсъжда се сериозно идеята за привличане на Мексико в ЕС. След като САЩ строи стена с Мексико не е за изпускане възможността за привличана на една 100 милионна католическа държава с младо население.

peniko

Да живеят сичките ЕС-та по сичките земни кълбета.

вила

Без Турция - разпад, с нея - халифат европейски. Избирайте. 

Sapienti_sat

Ако перифразирам един политик от близкото минало, а днес успешен почетен бизнесмен - пътят на Европа минава през Босфора! 💨

Сгугню
снимка на Сгугню

Ако Турция се състоеше само от Истанбул, Анкара и Измир, ЕС щеше да я приеме одма.

Ама не се състои само от тях - има и Анадол, има и Кюрдистан.

ЗИП
снимка на ЗИП

ЕС наистина е обречен, но по съвсем други причини....

 

:))

Supertramp
снимка на Supertramp
ЕС е в топ форма ,най-доброто място за живеене в света. Турция никога няма да влезе в Съюза, Булгаристан ще влезе в Турция .Така въжделенията и щенията на мнозинството от населението ще са сбъднат. Отново с майка Тюркие , заедно навеки.
rorik

От как свет светува , хората живеят в различни империи с различни цивилизации.Ние винаги сме били на границите на тези различни империи.В обозримо минало .Цариград- Рим,,Цариград -Париж, Масква-Берлин,...Ердо е избрал Масква , ама требе да си плати масрафа,от вчера..

21-век сме.Вчера бяхме  Масква -Берлин .Днес сме Берлин -Масква. Въпросът е ние какъв избор ще направим , свободни сме да си избираме и да си плащаме. ..Самите турци  какъв избор правят.Големите винаги си поделят света. 

Та Ердо си прави сметките без кръчмар.

Ердо до вчера цицаше от Берлин и Вашингтон. Днес цица от Масква . Ако има паре да си плаща ще има думата , ако няма големите ще си направят сметката и Ердо ше си плаша. Днес си плаща старите дългове.Масква му ги плаща де. . Строи му газопроводи и АЕЦ-ове. 

Supertramp
снимка на Supertramp
Уважаема , не сте много прецизна. Ердо продължава да цица от Европа. Турската икономика и търговия е зависима основно от ЕС. Същевремнно Ердо щантажира ЕС с мигрантите , а САЩ - с Москва. Западняците не обичат да бъдат шантажирани. Те не го показват на момента , даже може уж да приемат натиска... По-късно , в съдбоносен момент , ще ти го припомнят и ще ти го начукат. Силата е в Запада. Все още.
Sapienti_sat

...а САЩ - с Москва.

 

Тя не е чувала за такъв град, а знае "Масква". Сигурно е била слаба по руски, когато го е учила, преди много, много години?

ДpaгaнOxpидcки

Eye sick tier.

Bacho Кольо

Ако инстанбулци  за втори път натрият носа на Ердоган, това ще е началото на края му.  И  една добра новина за Европа. България ще бъде една от печелившите.

Думи думи

Печеливши ходове няма.

 

пролетарий о тв...

Патова ситуация, или по-скоро "цуг - цванг". Всеки възможен ход е губещ с тези османлии, че и скоро ще станат 20 пъти повече от нас.

Manrico
снимка на Manrico

Странно нещо, уж голям приятел на Путин, пък за ЕС се натиска. Що не за Евразийския, БРИКС и т.н.?

Sapienti_sat

Ти май някак си свойски, като един Цербер на вратата на ЕС се разпореждаш. Програмки продаваш ли? 🙅

Meto_ot_Interneto

"Ако инстанбулци  за втори път натрият носа на Ердоган, това ще е началото на края му.  И  една добра новина за Европа. България ще бъде една от печелившите"

 

Абе бачо, какво те кара да мислиш, че ако сменят падишаха в туркието, България ще спечели? Политиката на тая държава спрямо БГ винаги е била една и съща, независимо от това, кой управлява.

Bozhilko

Е те тогава врътките на англичаните ще ни се видят като майчина милувка.

дъртреалист

Безпардонна демагогия и нахалство.

Тръгнал да разсъждава с азиатския си мозък как ЕС си гарантира ценностите.

Някакви глупости несвързани.

Обаче звучи наукообразно, ...

стара техника за зашеметяване на нискообразовани хора, изключва им мисленето и те следват безкритично..  

Влез или се регистрирай за да коментираш

×