facebook
twitter

Горещи новини

Един е мъртъв, а 5-ма са ранени при масов бой в Кюстендил

Причината е алкохола, а не етнически проблеми, твърди окръжната прокурорка
5552

Един мъж е починал, а други петима са пострадали при масов бой в центъра на Кюстендил. Сигналът за случващото се е подаден в полицията около 07.30 ч. в неделя сутрин, съобщава Дарик радио.

"Един от ранените е с тежка черепно-мозъчна травма и ще бъде транспортиран в "Пирогов" в София. Има и още ранени, за които продължаваме грижите в кюстендилската болница", каза директорът д- р Александър Величков.

Удари са нанасяни с твърд предмет и нож. Починалият е 35-годишен мъж. Боят започнал пред заведение. Конфликтът продължил в посока пазара и пожарната.

Шестима души са пострадали при масовото сбиване пред заведение в Кюстендил. Това съобщи по-късно на брифинг Камелия Стефанова, ръководител на Окръжна прокуратура – Кюстендил, предаде „Фокус”. Според Стефанова едно от пострадалите лица е починало на място в резултат на прободна рана. Останалите лица са настанени в болницата в град Кюстендил. „От тях едно лице е с тежка черепно-мозъчна травма. То е транспортирано в неврохирургията на Институт „Пирогов” с цел оказване на квалифицирана помощ. Останалите лица са с по-леки порезни наранявания", посочи тя. 
По думите ѝ един от тях е с порезни наранявания в областта на гръдния кош, друг е с рани в областта на ръката. За конфликта е уведомен дежурен прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил. Започнати са процесуални действия при условията на неотложност. Започнато е досъдебно производство за престъпление по член 116, ал. 1, т. 4 от Наказателния кодекс. 
„Работи се изключително интензивно. Причина за възникване на конфликта е употребата на алкохол от един от участниците в сбиването. Не може да говорим за възникнало напрежение в резултат на етнически въпроси”, каза Камелия Стефанова. По думите ѝ в момента се изясняват всички участници, като се работи интензивно. Задържани са осем лица. Работи се в екип – наблюдаващ прокурор и разследващи полицаи, със съдействието на служители на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Сред лицата има криминално проявени. Убитият няма криминални регистрации. Сред ранените има лица от цигански и от български произход. Мъжът, транспортиран в „Пирогов”, е циганин. Задържаните са от двата етноса. 

Продължава издирването на лицето, причинило смъртта на 35-годишния мъж от Кюстендил. Общо 8 души са задържани във връзка със сбиването в града, обяви пък старши комисар Елиан Стамболийски, директор на Областна дирекция на МВР – Кюстендил и от окръжния прокурор Камелия Стефанова. По случая са задържани общо осем души. В масовия бой са участвали жители на Кюстендил, квартал „Изток” и село Слокощица. „Човекът, причинил смъртта на 35-годишния мъж, е установен от свидетелски показания и от видеозаписи, предстои задържането му”, каза Елиан Стамболийски. „Издирваният е от ромски произход, криминално проявен, има три криминални прояви и две от тях са за нанасяне на телесни повреди", добави той. По думите му издирваният е на 19 години. „Не говорим за напрежение между етносите, случаят е битов и е заради голямо количество поет алкохол”, каза Елиан Стамболийски. По случая е иззет един газов пистолет, но той не е бил използван по време на побоя. Предстои да се установи дали починалото лице е участник в боя, или е бил случайно на мястото на инцидента. 

34

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Джеймс Пардю: Тръмп вече носи клеймото "руският кандидат"

25.05.2019

2495 30
МВнР отчете, че е готово за вота на българите в чужбина

25.05.2019

209 2
Зрелостници готвят протест пред МОН заради матурата по английски

25.05.2019

1075 1

Коментари

Страници

19namo

Бъдеще сега.

ДЖОМАГА
снимка на ДЖОМАГА

дискотека  ф село...

👯🐷🐮🐵

onzitam

А ето как СПОКОЙНО се е живяло някога:

https://drive.google.com/file/d/0B9u_E3gSXqHhX1lRe...

19namo

Смъртта е смърт по всяко време.

Zmeja

1988-1989 г. страната вече се беше объркала - "перестройка" и "възродителен процес" взети заедно.

bgman13

Антон Тодоров вчера рече, че днешният БВП на България е седем пъти по-голям от тоя на България преди 89та. Това означава, че всяко българско семейство средно статистически има поне пет новопостроени след 89та жилища. И че в България са построени поне пет пъти повече нови язовири и електроцентрали. Че селскостопанската продукция която се произвежда е пет пъти повече от тая преди 89та. Както и промишлената. А би трябвало и потреблението да гони някакви подобни висоти. Също и медалите на България от Олимпиади, Световни и Европейски би трябвало да са пет пъти повече. Като се има предвид, че България беше номер едно в света на глава от населението по медали от такива неща, а в някои спортове дори и абсолютен световен шампион, сега с пет пъти повече медали, трябва да е станала вече абсолютния номер едно в спорта за всички времена.

 

Така че ако ще ми вадиш Антон Тодоров, кажи и къде да се лекува.

 

Конкретно по темата дето било имало повече убийства в България преди 89та. Наскоро един подобен клеветник и подлец като Антон Тодоров ми извади подобен документ (строго секретен  - ха). Като доказателство. Зададох му прост въпрос: "За колко убийства в Берковица може да си спомни, през осемдесетте и за колко през последните десет години?" Не пожела да влиза в подобни пререкания с мене. Опита се да развива теорията, че милицията прикривала тия случаи. Аз му викам "Алоу, Берковица е малък провинциален град. Кога стане такова нещо като убиство, най-много на втория ден е разбрала и последната котка от крайния квартал. През осемдесетте аз лично мога да си спомня само за едно убийство. Май съм чул и за още две но май са преди 80та. А за последните десет години, ще ти изредя някъде към десет убийства. И това, както Берковица е намаляла като население минимум двойно."

Скитник-1

    Вчера имаше предупреждения за възможни терористични атаки в Македония  ☺️

ablepsia

Свидетели били са отведени 

 

 

Това на какъв език е?

 

Бог да прости загиналия неволен свидетел!

mr_self_destruct

Поредният убит от орките...

Диагностик

Буйна кръв тече в българската кръвоносна система! Особено, когато е разредена с алкохол. 

Джиджи

А закона?!!!

Johnny2965

Защо ли си мисля, че става дума за цигани.

RanBosilek
снимка на RanBosilek

Весело си живеят в прованса. 7:30 заранта пред заведение, явно голяма веселба е паднала. А тук само пишат колко бедни били провинциалистите.

 

Да не би репортера, написал дописката, да е от Република Северна Македония и "снощен", или и той е бил "случаен свидетел" като убития?

Би трябвало да му се вземе проба за алкохол и на него, след тази демонстрация на полуграмотност.

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...прованса туй...прованса онуй....то и в София е същото....

 

...били са се българи и роми....естествено ромите са надделяли, защото те са вече повече от българите...и така убития е българин...така казаха по телевизията...не си го измислям...

 

...ма то неотдавна и в София един ром наръга с нож пътник в автобуса заради забележка...тъй чи идеята да се тръби, че само в прованса ставали такива работи не отговаря на действителността....

 

...тъй ши е тя..свиквайте...

Johnny2965

За какви роми пишете? Може би тези, които наричат Кюстендил Улпия Пауталия?

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...само да припомня за тези, които в устата им все думата "прованс" се върти...

 

...Стоян Балтов беше убит като куче пред дискотека в София... 

 

...онзи компютърджия  дето накълца една каруца хокеисти...пак беше в София пред дискотека "Соло" или нещо таква беше името...

RanBosilek
снимка на RanBosilek

абе, "завинаги цесекар", ти защо така неграмотно пишеш, за да изглеждаш интересен като "фъкащите", или просто така ти иде отвътре, с "йекане" и "мйекане"?

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

Между другото Ран Босилек е роден, отгледан и образован в "Прованса"...

 

...истинското му име е Генчо...

RanBosilek
снимка на RanBosilek

Генчо? Колко пасторално звучи! Така се казваше и кръчмарят в родното село на баща ми, Бог да ги прости и двамата.

:)

Желязко Желев

С каракачанки и лукови маршове не става.Не съм стъпвал там но познати казеаха че по времето нс братя Илиеви тсм е било мирно и кротко.

Желязко Желев

Слушам по новините Голювци,пред болниьата се събират мургави братя изпратена е жандармерия.Дали има българска жертва икой не казва.

При всички случаи полицията е виновна.Как ще ми обвснят присъствието на хора с мачете в центъра на окр.град?

bgman13

Сега е момента, Антон Тодоров да извади документи които доказват, че преди 89та пред болницата е имало в пъти повече хора с мачете в центъра на окръжен град. Ха-ха.

 

Моите спомени са, че циганите избягваха изобщо да ходят много по центъра, щото все се намираше някой да ги бие. Верно ходеха на кино - на индийски филми по много. Тогава не ги биеха, но пикаеха вътре в киното между седалките. Ама не всеки път не ги биеха и тогава.

 

 

9101

Кога най-после държавста ще вземе мерки тези цигански убийства да престанат? Слепи ли са, не виждат ли какво става?

генек

Циганите живеят по свои закони... Но го отнасят нормални хора...

--------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

маргаритка2

В тази държава най-опасно е да си случаен минувач.

 

Както разправяше Бочко на младини - "видиш ли в заведението добре облечени бизнесмени, хич и не влизай!", цитирам по памет.

А убитият даже по улицата е ходил.

La Bamba
снимка на La Bamba

Осемдесетаците се забавляват , цигани , българи , няма особена разлика.👹

Мида

Видими резулати от десетилетното "включване".

Invisible

   В Перник да не вземат да се засегнат!

PlaNed
снимка на PlaNed

Общо 8 души са задържани във връзка със сбиването в града, обяви пък старши комисар Елиан Стамболийски, директор на Областна дирекция на МВР – Кюстендил и от окръжния прокурор Камелия Стефанова. По случая са задържани общо осем души

Задачка за напреднали:

“Колко души общо са задържали смелите полюкцаи"

годю

ДРАГА РЕДАКЦИЯ,

Не съм специалист, та питам:

Не може ли да инсталирате един филтър във форума, който като види в съобщение символите: >>>> , да го прати директно, където му е мястото? Без да се поства.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×