facebook
twitter

Горещи новини

Декларацията на Порожанов се оказа редактирана по негово желание

Министърът е вписал данните на съпругата в частта, в която се обявяват лица във фактическо съжителство
4073
Илияна Кирилова

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество призна, че има разминаване между публикуваната на сайта й информация за имуществото на земеделския министър Румен Порожанов, и копието, предоставено от самия него. КПКОНПИ обаче хвърли вината върху Порожанов, като обяви, че декларацията е била редактирана по изрично негово искане.

Според прессъобщението министърът е поискал от комисията да заличи данни за декларирани от него обстоятелства относно лице, с което живее във фактическо съжителство на съпружески начала. От декларацията на Порожанов липсват данните на съпругата му Веска Порожанова. Не се разбира защо съпругата е обявена за живееща във фактическо съжителство с Румен Порожанов, като вероятно става дума за техническа грешка при работата с декларацията. Двамата имат брак. В крайна сметка стана ясно, че Порожанов е вписал неточно данните на съпругата в част, в която се обявява фактическо съжителство. Не е ясно защо пропускът не е засечен по-рано, след като съпругата Веска е с неговата фамилия.

Законът за противодействие на корупцията допуска декларирана пред комисията информация за лица, живеещи без брак с декларатора, да не бъде обявявана публично. И в този случай обаче е предвидена проверка на данните. От публикуваната от КПКОНПИ позиция става ясно, че данните на лицето във фактическо съжителство са били проверени и е установено несъответствие. Не се казва от какво естество е несъответствието. Междувременно Нова тв обяви, че министърът е поискал от комисията да публикува декларацията му в пълен вариант. БНТ пък съобщи, че откритото несъответствие е фактът, че съпругата е представена като лице във фактическо съжителство. 

 

26

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

2439 13
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

18.12.2019

3204 4
Пожар унищожи към 3000 прасета в Добруджа

18.12.2019

890 5

Коментари

сталкер пустиняк

Министърът е искал да се заличат данни на лице, с което живее без брак, а липсват данни на съпругата

 

Става все по-забавно. 

Един сайт, като Бивол, прави цялата разследваща журналистика в България, останалите просто копират инфото от Бивол, вкл. и вестник Сега. 

Явно върши и работата на прокуратурата и икономическа полиция, хем са няколко човека. В такъв случай защо се наливат стотици милиони за кухи служби?

независим експерт

... дублиране ...

независим експерт

В такъв случай защо се наливат стотици милиони за кухи служби?

щото не се наливат, а се изливат 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

още малко и ще кажете -- изпразват

 

поливат си ги, ма те викат -- божа росица

и за още питат

mi6osp.

Хъм, за няколко апартамента повече Порожанов се изкара двуженец...

 

Звън®
снимка на Звън®

Съждението ви не е логически императив. Порожанов има вид на човек, за който може да се допусне, че съжителства и с мъж в свободното си от държавни дела време. Така че не може да бъде категорично наречен двуженец. Допустимо е семейно да гнезди с мъж за да прикрива недвижими имоти и насища похотливия си движим задник.

paragraph39

Е, да де, едната се казва Веска Порожанова, а другата- Елена Йончева!

И двете живеели били "на съпружески начала" с когото живеят, ама Йончева я "УЛИЧИХА" публично за имоти и "далавери" на... бащата на лицето, с което тя живее "на съпружески начала"! А ПорожаноВ не го уличават публично/даже заличават данни!/ за имоти и "далавери" на лицето/май негова законна съпруга?!/, с което той живее "на съпружески начала"!!!

Защо така?! А?!

buratinob

То като в "зрелия социализъм" тогава семейства се "развеждаха" на документи да запазят два апртамента.?

Sapienti_sat

данните на лицето във фактическо съжителство са били проверени и е установено несъответствие. Не се казва от какво естество е несъответствието.

 

Ами в тоя стрес, може би на човека не му става пишката и на - несъответствие!

"Седмо: кради по-малко". ?

Jordan_13 2

Моментална оставка на Пора. По негово желание... След Пора, Горанов шъ фата горътъ;)))

Асол
снимка на Асол

Не е истина просто! Що за невнятни брътвежи и нефелни оправдания!? Егати държавата, егати чудото, щом такива са яхнали! И тва чудо си въди и гласопродавници, даже..Пълен разпад!

Wolf ACE

Ся, определено отново се изтъпанихме със сериозен принос в световното развитие..

В останалите държави по света, държавата преследва и се опитва да се справи с фалшификациите и фалшификаторите.

У нас самата държава, в лицето на незнайно как добрали се до съответния клон гъгрици, фалшифицира собствените си документи, т. е. доброволно върши работата на такива, срещу които другите държави се борят...

Ловко, а?!

paragraph39

/:/Декларацията на Порожанов се оказа редактирана по негово желание

................................................................................................................

Сиреч, единствено Порожанов е отговорен, ако декларацията му се окаже с невярно съдържание!!! ТЧК

Тринити

Брейййй тия от КОМПИР са като Духът от Лампата на Аладин!Изпълняват желания!Аз от 30 години имам мерак и желание към Синди Крауфорд.Къде да заявя желанието си?!Не съм от София,къде да я намеря тая Тераса?

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...каквото и да барнеш...все гнили ябълки..

 

...как пък за 30 години поне веднъж не случихме на една здрава златна превъзходна ябълка...да ни се услади малко....

Доси

Тоя убавец сигурен ли е че няма некоя трета женица с която да се вижда /примерно/ сутрин преди работа? Цирк ГЕРБ не спира да ни изненадва с все по нелепи оправдания за видимите резултати в благосъстоянието на членовете на Шайката... 

редник

Аз от 30 години имам мерак и желание към Синди Крауфорд.

 

Хм, разни хора, разни идеали...

Гербер е мъжът ѝ и има истински брак...        ;)

Bacho Кольо

Имам една надежда  - ние, обикновените българи никога да не научим какво всъщност да изкрали нашите управници - "слуги на народа" пред последните 20-30 години.

Защото ако узнаем цялата истина ще се отвратим не просто от политиците и политиканта, не от само от държавата , не само от Родината си.

Няма да можем помежду си да се гледаме, човека и човешкото ще намразим.

blue_fish

?

вила

Присъда:Бойковец (член на  шайката му)=престъпник.

hamer

Е, не, тия от КОНПИ верно са компири. Колко служби в държавата ни са на това компирско ниво, колко плащаме годишно, за да не работят, а иначе пари за здраве, пари за образование, за пенсии все няма и няма. Или всички тези служби са прах в очите и никой никога не е смятал, че те ще работят наистина. То КОНПИ ли не щеш, то БОРКОР ли, то ДНСК ли, то РИОПС-овете ли, то КФН ли, то  КЗК ли, то Банков надзор ли, то ДКЕВР ли, то КЗЛД ли... и                      коя ли не служба...

вила

Бъщолевения от  закоравяли бандити за пред олигофрени.

Begemot
снимка на Begemot

Върховно, думи нямам!  КОНПИ съучастник, Порожанов - престъпник, жена му - понижена в конкубинка, а Баце в бяло, думи нямам. Той, Порожанов, както и всеки един  от бандата, трябва да съжителства на съпружески начала с Киро жарта, под благия поглед на бай Ставри, ама Бог високо, цар далеко...

И въобще от никъде взорът надежда не види. Прокуратура, съд, Конпи, правителство, министерстава и агенции, Парламент, СМИ ( почти всички), местна власт, бизнес - всичко е Негово, на Маркиз дьо Карабас, наш Боко 1вий. Честно, по времето на Първообраза ( бай Тошо) имаше повече закон и справедливост, а те и тогава бяха под ПОД критичния минимум. Сега е по-зле. Стигам до еретични, неприятни мисли - при цялата "судбина зла" на България и прехода, ние също имаме голяма вина - всичко търпим и се спасяваме поединично. Няма ка да не ни разкатаят....

вила

декларацията е била редактирана по изрично негово искане.,твърдят конпирите.

И тъй като  редактирането е в писмена форма,то и искането преди него трябва да е в писмена форма.Ха да покажат искането,зада видим мотивите.

Аз иамам   обосновано предположение,че  публикуваната декларация е подадената../Без  ред  за оная дето спи с него/.Когато се разчу за геройството му,той е занесъл нова,показаната хартиена...Изобщо-свински бандитски черва с главатар онзи.

Къде ги лофките бокобранници да обяснят,че и Нинова ако  е премиер ще е така.?..

Антей

 

Подкрепяме и споделяме мнението

на всички колеги!

 

РАЗЛОЖЕНИЕ!

Такова разложение на едни

самозабравили се индивиди

човекоподобни,

такова невероятно разложение

и нечистоплътност...

 

И "красавеца" там -

къде бе, аланколу и ти,

и фактическото ти,

и нефактическото ти съжителство

ще занесете тез

апартаменти, иманета...

Къде?!

 

Хора преживяват с по 160 лв. месечно?!

 

Накратко - чиновничеството -

дето си отглеждаме

всички - красавци, и красавици...

от световна величина.

Аплаузи! Аплаузи! Аплаузи!

♨️

 

сталкер пустиняк

Един амбразурчик няма. Къде е Манрико, да викне Мачкай Боце? Или пък Ловкия, да каже, че при Корнелия ще е друго? Имаше един образ Бойко Борисов във форума, ама и той изчезна. 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×