facebook
twitter

Вие сте тук

28 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Плевнелиев: За безводието не е виновен само Нено Димов

Нено Димов не е единственият отговорен за водната криза в Перник. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в първото правителство на Бойко Борисов, а после президент на страната (2012-17) Росен Плевнелиев пред "нова тв".

"Кризата е ясна - хората са без вода. Винаги съм бил против министрите да са удобно извинение за несвършената работа от други - каза още той. - Политическите партии назначават хора на различни нива в държавната администрация. Тук държавната и общинската администрация не са си свършили работа. Тръгваме по цялата верига. Има местно ВиК дружество, което е собственост на ВиК асоциация. Това дружество е предизвикало този сериозен проблем. Кой определя политиката, кой е получавал тази информация и не е реагирал навреме, за да може да се спре извънредното подаване на вода? От една страна има ВиК, от друга то е собственост на Асоциация. От друга гледна точка пък има поне две министерства, които са там на място. Министерство на икономиката пое някакви функции по ремонтите”. 

"Целият проблем трябва да се подреди, за да се види кой какво не е свършил и да се поеме отговорност, но не само от министър Димов”, каза Плевнелиев.

"Изказването на Каракачанов (вицепремиера Красимир Каракачанов - б.р.), че арестът на Нено Димов е показно убийство, е груба политическа грешка - хората ще останат с впечатлението, че нещата се случват само по време на избори, а извън тях държавата не работи. Моето обяснение е по-елементарно и по-различно от това, което вицепремиерът е изказал. Не само в този случай, но и в много други, виждаме как администрацията, но и много други системи, не могат да действат превантивно, че да предотвратят проблема”, допълни той. 

Към статията във в. СЕГА
geo_19

Виновен е и един бивш министър на регионалното развитие ( и бивш президент)

19namo

Димо Ненов- също. ☺️

duzov2

На Чейлю, да не му бият пак чембери защо се изказва неподготвен.

 

Бай Уйх не обича такива неща!

Zmeja

Плевнелиев: За безводието не е виновен само Нено Димов.

Абсолютно вярно! Но преди всичко хоризонтално и нагоре по йерархията.

Тренд Петков

да обобщим...Този индивид, така да се каже магарето на Борисов...да си спомним,че той така ласкаво се изказа,че и магаре да посочи,и него ще изберат. и да му бие публично чембери а този да се хили щастлифТ..   Пробутват го да плещи глупости..Първо, и не маловажно,този лъже..ВиК Перник не е на някаква асоциация. То е 51 процента държавно и останалите общинско..и да вземе да се скрие с простотиите си...Видите ли,министъра не бил длъжен да носи отговорност, или поне не сам...Хайде сега си представете че се води война..и Командващия офицер не е длъжен да носи отговорност за загубите,защото не е длъжен да разбира от тази работа ,защото под него има други,които го заблуждават, а той издава заповеди на сляпо.....КОЙ  ЩЕ МУ СЕ ВЪРЖЕ НА ПРИКАЗКИТЕ?...Той е този, който по длъжностна характеристика е дръжен да създаде организацията в повереното му министерство...Ама не могъл,ама не знаел как...Еми да е знаел....Когато са го цанили, не е заявил ,че не знае...Напротив....

Zmeja

Вежди Рашидов (От другата соба, където няма възможност за коментари):

"България е реално на световната карта, защото премиерът Борисов доказа, че е един изключително талантлив човек, който ходи върху тънък лед. С пътуването си до Америка, с флик-флаковете, които прави в Турция, той ходи върху жарава. И то единствено в интерес на българската държава... Той няма милост, за който сбърка. Всички суджуци си отидоха, всичко това, което искаше да опетни името на Борисов, си отиде”

Не разбрах върху лед или върху жарава ходи ББ?

ThePal
снимка на ThePal

Кратунчо вече е и нестинар(ка)

аман бе

Върху ледена жарава или нажежен лед... С гол в ръката .... суджук.

А редакцията, за разлика от "администрацията", знае и може да действа превантивно и не е допуснала коментари под гигантската шпакла на Вежди.

 

ПП "Нящото" с типичното си простодушие пак е изболо очи, вместо да изпише вежди.

KTP

С единият крак върху лед, с другия върху жарава!!! Това е то Ин-Ян по Банкянски - хероизъм, патетика и циркаджийство в едно!

nebenebe

Другият нищоправец и той кукнал озабочено до ... таковата ... уратура.

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Гус'ин Дескин-Банов по какво причина пак го развеждат като панаирджийска мечка из студията?Ми неделя е все пак.Като всяка нормална домакиня и той би могъл днес една прахосмукачка да пусне в къщи, да изпере, да сготви, да изглади.Една баница да извърти.А не да ходи напред-назад като непазарен музикантин и да дава акъл.Плюс туй, от къде го е взел тоя акъл, че да го раздава?Щото човек за даде нещо, трябва да го има.Странно нещо е великата майка-природа.Стават такива аномалии.....

binich

На този звездите ли му говорят или от амбасадата.

 

Ето какво написа Нено Димов или някой свързан с него в профилът му.

“Вече повече от 36 часа съм жертва на правителството в което бях участник. Според всички лично Бойко Борисов е разпоредил моят арест, а изпълнителят е главният прокурор Иван Гешев.

https://edinnabulgaria.com/neno-dimov-progovori-iska-prokuraturata-da-razpita-i-borisov-zashto-vodata-v-yazovirite-lipsva/?fbclid=IwAR0tbsMgWCpj68FJmqFIR96l3dM_HcQDh-fp7iVxorFfqDDHCUtCAng7nc4

майор Цепеняков

И комунистите! Да не ги забравяме.

ppipi7766

Този е част от "фактора България" по думите на Веждичката.

Jordan_13 2

Заблудена иранска ракета е нацелила Плевнелиев в Тиквата;)))

kirkorin

Специалист е по безводието -  постоянно прелива от "пусто в празно".

mazen

Г-н Борисов, да излезе и да каже, съвсем честно, този на коя магистрала го е намерил...

Понеже, нали по кръстовища и улици ги събира.

KTP

Баа... тея на магистралите са оправни. Този го е намерил на междуселски път... черен... и кален.

fractal
снимка на fractal

Трябва да се пусне маркер и да се види къде отива водата на яовира

greenville

Вероятно за такива като РП е народната мъдрост "Орала мухата на вола на рогата"...

....

Някой знае ли каква е длъжностната характеристика на ТДончев?

А какво е свършил за толко години във властта?

ИвКо

"България е реално на световната карта, защото премиерът Борисов доказа, ...

че няма равностоен нему по ярко открояващи се тъпизми дето световната общност ще помни с десетилетия. 

rorik

Айд стига глупотевини.

Да не би Стомана Перник да е удвоила производстваото си че да и трябва повече вода?

Перничани трябва да избират  или работа или вода .

Ми да я закрият  тая Стомана и ще имат вода.

 

Забравяте ли че там тресе едно , две земетресения?

Просто водата е изчезнала.

Като дойде Корни с какво ще пълни язовира. За сега го пълни със сълзи и сополи  че иска власт.

Ето ви язовира

https://www.youtube.com/watch?v=2hCqjOpxTMw

 

 

ИвКо

 Рори, проблемът не е от вчера, а е още от времето на соца и затова тогава бяха направени многото язовири, още от тогава се предвиждаше, че проблемите с водата в България ще нарастват. Та колко язовири и нови водохващания бяха направени по време на демократичният преход, през това време та до днес мислеше ли се за бъдещето на България или се мислеше само за това колко може да се открадне за един мандат?

 Проблемът не е в ГРБ или БСП, а в системата която позволява да не се носи отговорност за бъдещето на страната. По времето на соца имаше много отговорни и с опит кадри дето качествата им се оглеждаха с години преди да бъдат назначени, но вместо да бъдат стегнати и принудени да работят за благото на държавата бяха отстранени от власт и заменени с неуки хора дето смятат, че участват във властта единствено за да задоволят собствените си потребности. 

Що се отнася до частните предприятия с необходимост от промишлена вода то това си е единствено техен проблем, но не и на държавата, поне на тази държава дето не знае за какво да си харчи парите.

 

Пантелей

А бе дрънкате си вий, ама аку Бочко слушаше откачалките форумни, и се беше ококорил на Ердоган ага, сега щяхте да пищите от набезите на близък, среден и далечен изток...

И нямаше да висите по форумите, ами щяхте да посрещате, изпращате, и охранявате домочадието си. Кой с нож, кой с тесла, а кой с гол г*з...

Не му връзвайте за това кусур. Има си много, ама този го няма.

П.П. Навремето и Тодар съ цалуваше...

Гочу
снимка на Гочу

Това Нищо напоследък упорито тече по медиите... Явно му подготвят пак някаква ключова роля в закопаването на страната.?

Калпазанче

Въпрос

Мъчи ме един въпрос
той е къс и много прост.
Тоз палат на Черноморец,
изграден за царедворец
много близо до вълните
на морето, на скалите,
има ли законно право
тук да се вкопава здраво?

Чехльо там да се плацика,
насред морската тръстика
и народ да поучава
как да си гради държава.

принцеса Даяна

Когато политика, "демокрация" и демагогия станат по-важни от водата и въздуха става това което стана в Перник. Както отбеляза ИвКо от времето на соца "цялата демокрация" не е направила нищо за водата в Перник. От "Стомана" бяха съобщили, че под тръбите на водата има кални тресавища. Ръждата е изяла и направила дупки в бай Тошовите тръби, от които всички "демократи" чакат вода да пият. От транспортна система тези тръби са станали поливна техника, само да имаше кой да сее банани. Ама и такъв няма...