facebook
twitter

Вие сте тук

57 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Лавров: Западът е време да се откаже от имперските си навици

Западните страни трябва да изоставят навиците си от минали векове, когато можеха да диктуват волята си на други страни, коментира руският външен министър Сергей Лавров пред дипломатическата академия на Министерството на външните работи на Киргизстан, съобщи ТАСС. "Най-добрият начин да прекратите тази ненормална ситуация е да се откажете от имперските си начини. Да се откажете от навиците от минали векове, от навици, да диктувате на всички своята воля и да съдите и отсъждате всичко", обяснява той, отговаряйки на въпроса кой вариант е най-приемлив за решаване на проблема със Западните санкции срещу Русия. "Западните колеги ни казват: "Е, направете нещо в Украйна, следвайте Минските споразумения и тогава ще бъдем облекчени и щастливи да отменим санкциите." Не можем да изпълним споразуменията от Минск, защото Русия в тях дори не се споменава", допълва той.

Според Лавров, Вашингтон директно възпира страните от Централна Азия да развиват отношения с Москва. "Съединените щати работят дълго време със страни от Централна Азия. Знаем, че те директно обезсърчават страните от Централна Азия, въпреки факта, че повечето от тях са наши военно-политически съюзници, от по-нататъшно развитие на отношенията с Руската федерация. Ние не правим така."

Лавров подчертава, че Централна Азия, като всеки друг регион на света, не трябва да се превръща в арена на конфронтация между големите държави. "Винаги можете да намерите възможности за развитие на сътрудничество с държава, насърчавайки общите интереси, но не се опитвайте да нарушавате законните интереси на тази страна, да развивате сътрудничество с трети партньори", обяснява той. "За съжаление, САЩ имат такава линия и се проявява не само в Централна Азия: те водят такава линия с почти всички наши чуждестранни партньори и в Азия, и в Латинска Америка, и в Африка. Обръщаме внимание за това на нашите американски колеги, когато се срещаме с тях. Считаме, че това е грешно", допълни дипломат №1 на Русия.

В същото време, според руския външен министър, сътрудничеството между Москва и Вашингтон се развива в редица области, включително в Сирия. "Въпреки факта, че САЩ и коалицията, ръководена от тях, са незаконно разположени в Сирия, ние не искаме излишни проблеми за сирийския народ и за нашите войски, които по искане на законното правителство на Сирия работят там, за да помогнат в борбата срещу тероризма и да осигурят стабилност", каза Сергей Лавров. "Има канал между военните на Русия и САЩ, той работи професионално и осигурява елиминирането на рисковете от всякакви неволни инциденти", допълни той.

Към статията във в. СЕГА

Страници

Invisible

   В Русия Путин се приема като император.

   Често гледам сериала "Полицейски войни", та там портретът му е окачен във всяка канцелария.

  Едва ли по учрежденията в Германия виси Меркел.  

lalluger

В Баварските често виси кръста. Меркел е най-мразеният човек в Германия.

Аксепт

И вие , с голо подгърбие Империя не се прави

Любопитkо

Западът е време ...

Западът е всичко друго, не и време.

Каубой
снимка на Каубой

Дали аз съм луд или империята се прави на умряла лисица! Удри, удри докато мърда това кгб съд%%%ние.

JollyRoger's

И като се събуди от мърдащия под кревата ти Путин, краката ти отвити, чаршафите мокри, а пръстите ти в контакта...???

Гласът

Западът е време да се откаже от имперските си навици

A Русия кога?

Mavrodinov
Взехте ми думата.
Дяд Омраз

Телевизия ЦарьГрад какво казва по въпроса??

JollyRoger's

Започна редовната репетиция на хора за ибрикчийски песни и сахибски псалми "Козарска песен"...???

mongol_cosmonaut
снимка на mongol_cosmonaut

Най-ги дразни когато някой им каже нещо на въпреки и им е опозиция. Конкуренция и инакомислие не търпят колкото и да се тупат в пилешките им гърдички че са за демокрация и плурализъм(тва па кво беше??)

Paranormal

Ех, тов. Лавров, така и не разбрахте. Западът от нищо няма да се откаже, защото предлага доста качествени неща в замяна. А вие, освен суровини със съмнително качество, пушки и някои други неща за които няма да споменавам - нищо. Ми, няма да стане. 

Hasta la vista

Я посочете няколко от тези качествени неща, които западът предлага на Русия в замяна? Ах, да! Имат много качествени предложения как да използват ресурсите на тази държава, но по възможност безплатно, което е най-качественото от всички...И не го предлагат гласно, а под разни лозунги и думички, като "демокрация", "човешки права" и т.н. Се пак руснаците не са чак толкова прости, колкото ги смята онез на запад, пък и са се парили достатъчно от таквиз "качествени" предложения, че да допуснат отново някой да ги яхне за своя сметка... 

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Нормално евразийско надъхване срещу "лошия Запад".

mongol_cosmonaut
снимка на mongol_cosmonaut

***

mongol_cosmonaut
снимка на mongol_cosmonaut

Ей го и бонговеца - ще им издруса един уага-уага танц на белите масса и те ще му подхвърлят доларче да си купи хамбургер в местния МЦ и да се почуства бел човек. 

банда

Да бъдем реалисти. Живеем в такъв свят, че никой който има потенциал и сила, не би се отказал от имперски амбиции. Доброволно. Ако някой идиот го направи, вакуумът моментално ще бъде запълнен от друг желаещ и можещ.

Честно казано, не съм убеден, че претендентите са по- добър вариант. Ама хич.

Нужна е смяна на системата, а не на водача на глутницата. Но засега ни се предлага само :

" Стани да седна".

Дет се вика: На малко прасе и нов шеф...

mongol_cosmonaut
снимка на mongol_cosmonaut

***

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Да, кравата си е самодостатъчна. Това обяснява всичко, няма нужда от повече монголски мъдрости.

mongol_cosmonaut
снимка на mongol_cosmonaut

Еманацията на типичният краварски беквокал- интернет трол уориър-уоннаби - ник с псевдо-амерска гордост, нулеви знания за противниковата страна, напомпано самочувствие без покритие, джендърски начин на мислене, русофобия до откат и съмнителни начини за прехрана/финансиране/живот. ... 
Няма нужда да посочвам за кого се отнася.

Любопитkо

Сергей Викторович , в типичен свой стил е направил блестящ  ликбез на бъдещите киргизки дипломати.

Щото в своята почти детска наивност,  хората в Средна Азия надминават дори украинците. Те, най-вече в Киргизия и Туркмения си мислят, че със  западняците могат да я карат така,  както я караха в Руската империя и в СССР. Достатъчно е да са закълнат в евро-атлантическите  ценности  и  благата на богата Европа и най-вече на Америка ще потекат към техните пясъци...

slavabg

Ха ха ха, Коломойски заяви, че Усрайна е сбъркала със западния си курс и му измислиха грехове набързо ?

 

 

 

Дяд Омраз

благата на богата Европа и най-вече на Америка ще потекат към техните пясъци...

 

Ми не, трябва и да поработят малко, иначе не става.

Любопитkо

Да поработят за кого?

Както българите, честно изработили и  дали 3 процента от националния си доход за отбрана, от които 3 процента 2 дирекно отиват в националния доход на САЩ и 1 остава  у нас.

Те такава работа ги чака славните потомци на Манаса, ако не послушат какво им говори Лавров.

 

Тъмно пиво

Що бре? Като купуваме руски нефт и газ нищичко ли отива в русийския доход?

банда

Отива. Да ни продават американците по- евтино, и ще отива при тях. Няма лошо.

Любопитkо

Прочети това, което си написал като контрапункт на моя коментар за двата процента , излетяли бъзвъзвратно към Вашингтон, прочети го втори път,  ако не можеш сам да оцениш степента на неадекватност,  прочети го трети път и чак тогава дай знак да  ти помогна.

банда

 Достатъчно е да са закълнат в евро-атлантическите  ценности  и  благата на богата Европа и най-вече на Америка ще потекат към техните пясъци...

Едва ли. Чак толкоз наивни не са. Към личните  сметки им стига, що към пясъците? 

subject

Нагла работа е това... нагличка. Съвсем изпращяха в Мордор. Една възможна причина е примерно плачевното състояние на руската икономика

Paranormal

Е, икономика. На щанда за руска кухня в Кауфланд има поне 5 вида водка, а да и полуготови нудълс в пликче по 80 стотинки. 

Страници