facebook
twitter

Вие сте тук

26 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Хашим Тачи вече е в Хага за разпит

Президентът на Косово Хашим Тачи трябва да бъде изслушан днес от Специалната прокуратура в Хага, която в края на юни му повдигна обвинения за извършени военни престъпления.

По информация на телевизия „Клан”, цитирана от БГНЕС, вчера около 15 часа Тачи е излетял от Тирана, за да отиде в Хага, където ще бъде защитаван от британския адвокат Джефри Найс.

От прокуратурата съобщиха, че досега не са предоставяли подробности около делото и няма да го правят и в бъдеще.

В профила си във Фейсбук Тачи написа, че ще разговаря с прокурорите в Хага, след като на 24 юни Специалната прокуратура обяви, че срещу него, Кадри Весели и други бивши членове на Армията за освобождение на Косово (АОК) има повдигнати обвинения за извършени военни престъпления.

От прокуратурата посочват, че изявлението за повдигнатите обвинения е направено заради непрекъснатите опити на Хашим Тачи и Кадри Весели да възпрепятстват и подкопават работата на Специализираните магистратури с желанието те да бъдат премахнати, за да не се изправят пред правосъдието.

Тачи, Весели и останалите заподозрени се обвиняват в извършването на около 100 убийства, както и в търговия с органите на техните жертви.

Председателят на Демократическата партия на Косово Кадри Весели заяви, че битката, която ще води заедно с косовския президент Хашим Тачи в Хага, ще бъде триумфална.

Във Фейсбук той написа, че Косово ще излезе като победител от тази битка, защото, по думите му, войната на АОК е била справедлива.

„Тази битка за Косово ще бъде триумфална, в която отново ще бъда победител с моя брат от войната Хашим Тачи. Така, както нашата освободителна война също беше справедлива и триумфална. Слънцето отново ще изгрее“, написа Весели.

Към статията във в. СЕГА
old war horse
снимка на old war horse

От прокуратурата съобщиха, че досега не са предоставяли подробности около делото и няма да го правят и в бъдеще.

за разлика от една друга прокуратура

hahobg

Тези от Хага са много бързи, всички охлюви ги надминаха. Ама все пак , по-добре късно, отколкото никога.

💀

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Хашим Тачи вече е в Хага за разпит

Това добре.А неговият авер Бойкум Бочи кога?

nafta

Скоро, скоро. Не четете ли доктора по журналистика?

deaf

Какво значи да обвиниш някои в извършването на "около 100 убийства" по време на война?! Той и Левски е извършил шест (известни на нас) убийства - две лично и четири е заповядал на Димитър Общи да ги извърши. Причините - подозрение,че са предатели или защото отказват да дадат пари за Делото. На война като на война.

АОК на Тачи е убивала и албанци по подозрение,че тайно сътрудничат на сърбите и техните тайни служби.

 

Иначе продажбата на човешки органи е психопатско престъпление,но каквото повикало,такова се обадило - сърбите се вършели в Косово,(преди да ги изгонят),ужасни зверства...

hamel

Я пак, about Левски, как е заповядал на Общи 4 убийства! ***

Туз
снимка на Туз

факт

земи се ограмоти

лично приготвя отровата за попа ,който отравят на сватба твърде гнусно. записано е в писмата му и тефтера.

deaf

В този случай свещеника сам си е виновен. Той по един самоубийствено глупав начин на няколко пъти на мегдана гръмогласно казва пред всички насъбрали се,че ще предаде Левски и съратниците му,ако не спрат с тая завера,дето готвят. На Левски не му остава никакъв друг изход,освен да убие попа. И го прави.

Туз
снимка на Туз

съд и каторга

но хамерика няма да даде

Туз
снимка на Туз

аа па морал па отмъщения нямал изход а и обира също  щото трябвало пари за кръчми  а шиенето на костюми по 1500 гроша плат/записано в тефтера/ И какво налага убийствата а обира...? ма тук темата друга но има връзка.  но излиза че каквито героите такива и феновете/следовници👎

juka

И трябва да остане там до смърта си. За убийства, търговия с наркотици и органи, отвличания и рекет.

Banshee
снимка на Banshee

Става въпрос за убийства с цел поддържане на трафик за органи. 

 

Военно престъпление е това, което излиза от рамките "На война като на война". Тачи е нещо по-лошо от мародера Тенардие, който пребъркваше джобовете на убитите войници. Не вътрешностите им поне и не ги беше убил той. 

 

 

Johnny2965

Какво излиза. Че е престъпление да се продават човешки органи, но е напълно законно да се купуват.

Mihail Mihaylov
снимка на Mihail Mihaylov

Няма дъно подлостта и гнусотията на мутрите и защитниците им. Досега само с Хашим Тачи не бяха сравнявали Левски, но се намери изрод тука и това да направи.

Туз
снимка на Туз

Колегата Не го сравнява а предствя факти неоспорими и доказани..демек и нац херои  са окървавени /тачи е кат  нац херои и архитект на завладяването на макетата/

аз подкрепям поста важна е истината а че не ви харесва означава доста неща и все лоши.

Banshee
снимка на Banshee

Ако искате, сравнявайте я Змията и с Христос, за целите на флуда, нищо не правите. 

 

deaf

В дописката на Сега е написано,че Тачи и неговите авери са обвинени в убийството на "около 100 души" и внимание:"КАКТО и в търговия с органите на техните жертви".

Не се разбира с чиии органи са търгували - на тези около 100 убити човека ли? И не се разбира дали са убити с цел само за да им се изтъргуват органите?

Иначе противозаконното търгуване с човешки органи е ужасяващо престъпление.

словата МИ

Х.Тачи на съд. Похвално!

А когато Сърбия постави въпроса за съществуването на образуванието Косово, и спретнаха метеж.

Ей така се избелват черните деяния.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Какво значи да обвиниш някои в извършването на "около 100 убийства" по време на война?!

 

Ами, питай сърбите, осъдни в Хага за убийства "по време на война" и ще разбереш. В случай, че не си чувал за военни конвенций и престъпления против човечеството.

Интервал

Това се очертава да е пушилка и медиен цирк. От доста години са широко известни делата на тая тарамбука, но от висотата на ойроатлантическите ценности бяха невидими. Даже "ние" признахме тоя тумор косово за държава. Разбира се, че не защото слушкаме "големите началници".

Meto_ot_Interneto

"- сърбите се вършели в Косово,(преди да ги изгонят),ужасни зверства..."


За кои зверства пишеш, ефенди? За тия с масовите гробове, които се оказаха зеленчукови лехи? Или за труповете в Рачак, които се оказааха шиптарски башипозук, довлачени през нощта, както разкриха французите? Продавай тия лъжи другаде.


Зверствата в Косово и Метохия бяха дело главно на албанския башибозук срещу християнското малцинство. Това е истината. А признаването на Косово е позор за марионетните български власти.


ПП Тия дни светът се отврати от превръщането на Св София в джамия. Време е да се сети и за разрушените и поругани многовековни църкви и манастири в Косово и Метохия.

Banshee
снимка на Banshee

Не се разбира с чиии органи са търгували - на тези около 100 убити човека ли? И не се разбира дали са убити с цел само за да им се изтъргуват органите?

 

Какво значение има това към основния факт - че лидерът на "Освободителната армия на Косово" е престъпник, трафикант на органи? В чиято защита Клинтън и Блеър накараха неентусиазираните си съюзници от НАТО да бомбардират цивилно сръбско население. И този факт беше оповестен още от Карла дел Понте, която отказа да си сложи на съвестта прикриването му.

 

Просто са се сменили хората в Хага и навсякъде и наистина е похвално, че не искат да приличат на предшествениците си. 

Domi

Мошетата от бандата на прасетата колко Палестинци избиха..от Менахем Волфович от Иргун  ..през Голда до Ариел Шарон...все терористи...нито един не осъдиха....нищо че взривяваха хотели ....с англичани 

Верно не са хора и затова не ги съдят в Хага....

Domi

За кучета и котки може, а за прасета не може....

Кире

Всъщност косоварите победиха, защото бяха по-дръзки и по-жестоки от сърбите. Когато СА настъпи в Косово започна сръбска разплата. Когато НАТО удари, започна прочистване с терор. 

 

Тачи трябва да си понесе вината.